Een foutmelding voor een ongeldige partitietabel op een systeem met een SSD (Solid State Drive) oplossen

Als u een foutmelding over een ongeldige partitietabel op uw systeem krijgt, kan dit artikel u helpen bij het oplossen van het probleem

Inhoudsopgave:

1. Foutmelding over ongeldige partitietabel bij het installeren van Windows op een SSD
  2. Oplossing

Opmerking: Het probleem werd voor het eerst waargenomen op de Precision M6700 Mobile Workstation. Deze fout verschijnt mogelijk door andere oorzaken ook op andere systemen waarbij dit artikel uitkomst kan bieden

1. Foutmelding over ongeldige partitietabel bij het installeren van Windows op een SSD

Wanneer u Windows, handmatig of via een aangepast image, op een SSD (Solid State-schijf) probeert te installeren, kunt u de waarschuwing 'ongeldige partitietabel' krijgen.

Een BIOS-update zal dit probleem verhelpen, maar als u geen werkend besturingssysteem hebt, is een ander systeem en een opstartbare USB-flashstation nodig.

De onderstaande stappen laten u zien hoe u dit doet.

Terug naar boven

2. Oplossing

Als u bij het installeren van Windows, handmatig op de SSD (solid state-schijf) of met een aangepast installatie-image, een foutmelding over een ongeldige partitietabel krijgt, moet u het BIOS bijwerken naar de nieuwste versie. Daarbij hebt u een ander systeem en een opstartbaar USB-flashstation nodig.

Opmerking: Lees het volgende artikel voor hulp bij het maken van een opstartbare USB-geheugenstick:

Download het BIOS op een werkende computer naar een opstartbaar USB-station

1. Sluit u uw opstartbare USB-station op een andere computer op de USB-poort aan

2. Ga naar www.dell.com/support/home?app=drivers en download het nieuwste BIOS voor uw systeemtype.

3. Zoek onder de categorie BIOS naar de nieuwste versie voor uw systeem en klik op Bestand downloaden.

4. Selecteer de optie Downloaden als één bestand en klik op Doorgaan.

5. Sla het bestand op uw opstartbare USB-station op.

6. Haal het opstartbare USB-station uit de USB-poort en sluit het aan op het doelsysteem.

Installeer het BIOS op uw systeem vanaf het opstartbare USB-station

1. Sluit het opstartbare USB-station aan op een USB-poort op uw systeem.

2. Start de computer (opnieuw) op.

3. Druk tijdens het opstarten op F12 om het menu Opstartapparaat te openen. (Mogelijk moet u meerdere keren op F12 tikken totdat u meerdere keren indrukken totdat u 'Preparing one time boot menu' (Eenmalig opstartmenu voorbereiden) ziet

4. Selecteer uw USB-apparaat uit de lijst met behulp van de pijltoetsen en druk op Enter.

5. Als het bestand BIOS.exe niet automatisch wordt uitgevoerd, doet u het volgende:

• Voer de opdrachtprompt E:\XXXXXXXX.exe in (waarbij E staat voor de letter van het opstartbare USB-station en XXXXXXXX voor de naam van het bestand dat u hebt opgeslagen op het opstartbare USB-station).
       U zou dus kunnen invoeren: E:\M6700A08.exe.

6. Druk op Enter om het bestand uit te voeren en het BIOS te installeren.

7. Na de update start uw computer opnieuw op en kunt u doorgaan met het installeren van uw besturingssysteem.

Terug naar boven

hard drive, HDD Breng aanvullende informatie over harde schijven en vaste schijven op onze ondersteuningspagina.

Als u meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met de Technische Support

Contact opnemen met Dell

Artikel-id: SLN133635

Laatste wijzigingsdatum: 23-04-2018 17:45