Alienware systemen - oplossen van algemene videoproblemen

Inhoudsopgave:

1. Algemene videoproblemen oplossen
  2. Systemen
  3. Beeld, pictogrammen of letters te klein of te groot.
  4. Leeg scherm of geen beeld
  5. Wazig, vaag of problemen met kleur
  6. Problemen met helderheid, contrast of geometrie
  7. Horizontale of verticale lijnen
  8. Heldere of donkere pixels
  9. Twee monitoren instellen

1. Algemene probleemoplossing

Opmerking: Bekijk onze video "Geen POST-fouten oplossen - Alienware live uit het lab"

2. Systemen

Alienware desktopcomputers

1. Verwijder eventuele externe apparaten die zijn aangesloten op het systeem.
  2. Zorg dat de monitor is aangesloten op de juiste videokaartpoort en primaire videokaart
    • Op Area-51, Aurora (ALX, R1, R2, R3) bevindt de primaire videokaart zich bij de bovenste GPU-poorten aan de achterkant van het chassis. Op Aurora R4 bevindt de primaire videokaart zich bij de onderste GPU-poorten aan de achterkant van het chassis
    • Op de X51 is de primaire grafische kaart de ingebouwde GPU.
  3. Wissel van videokaartpoort om er zeker van te zijn dat de poorten niet defect zijn. Opmerking: als u een adapter gebruikt, probeer dan een andere kabel of adapter uit.
  4. Test of de LED-status verandert van AAN in UIT wanneer u op de toets NumLock of Caps Lock van het toetsenbord drukt terwijl de computer is ingeschakeld.
  5. Test een andere monitor in alle beschikbare GPU poorten.
  6. Plaats de videokaart terug.
  7. Als er sprake is van meerdere videokaarten, probeert u één videokaart tegelijk uit op elke PCIE-poort.
  8. Controleer of de voedingsconnector van de videokaart de correcte voedingsconnector is.

Alienware laptops

• Als het LCD-scherm of de monitor geen beeld weergeeft, of als het beeld vervormd is, voert u het hulpprogramma BIST uit.
  • Als het LCD-scherm of de monitor helemaal geen beeld weergeeft, sluit u een externe monitor aan. Hierdoor wordt een mogelijk softwareprobleem of videokaartprobleem geëlimineerd.
  • Als het LCD-scherm of de monitor een zeer donker beeld weergeeft, past u de helderheid aan of sluit u de wisselstroomadapter aan om energiebeheer in het Bios te elimineren.
  • Als het LCD-scherm lijnen, pixels of kleurproblemen op het scherm bevat, controleert u het systeem tijdens POST en in Windows, om vast te stellen of de lijnen aanwezig zijn in alle bewerkingsmodi. Voer ook BIST uit.
  • Controleer of u een paar minuten na het inschakelen van de computer het geluid van het laden van Windows hoort.
  • Als er nog steeds geen beeld is, controleert u of uw laptop pieptonen geeft en of de indicatielampjes een LED-gedrag vertonen dat duidt op een "Geen Post"-situatie in plaats van een "Geen beeld"-situatie.

3. Beeld, pictogrammen of letters te klein of te groot.

Het beeld, de pictogrammen of de letters zijn te groot of te klein. Selecteer de koppeling hieronder voor instructies om video-instellingen te wijzigen in Windows 8, Windows 7 of Windows Vista.

4. Leeg scherm of geen beeld

Er wordt niets weergegeven op de monitor. Selecteer de juiste koppeling hieronder voor assistentie bij het oplossen van een probleem met een leeg scherm op de monitor.

Klik hier als u met een laptopcomputer werkt.

Klik hier als u met een desktopcomputer of met een externe monitor werkt.

5. Wazig, vaag of problemen met kleur

Het scherm, de pictogrammen of de letters zijn wazig, vaag of hebben een probleem met de kleur. Klik hieronder op de juiste koppeling voor assistentie bij het oplossen van dit probleem:

Klik hier als u met een laptopcomputer werkt.

Klik hier als u met een desktopcomputer of met een externe monitor werkt.

6. Problemen met helderheid, contrast of geometrie

Het scherm is te helder, te donker of er is een zwarte balk zichtbaar boven of onder aan het scherm. Selecteer de juiste koppeling hieronder voor assistentie bij het oplossen van dit probleem:

Klik hier als u met een laptopcomputer werkt.

Klik hier als u met een desktopcomputer of met een externe monitor werkt.

7. Horizontale of verticale lijnen

Er lopen horizontale of verticale lijnen over het scherm. Selecteer de passende koppeling hieronder voor assistentie bij het oplossen van dit probleem.

Klik hier als u met een laptopcomputer werkt.

Klik hier als u met een desktopcomputer of met een externe monitor werkt.

8. Heldere of donkere pixels

Er is een heldere of donkere pixel zichtbaar op het scherm. Selecteer de juiste koppeling hieronder voor assistentie bij het oplossen van dit probleem:

Klik hier voor het oplossen van een probleem met een heldere of donkere pixel.

9. Twee monitoren instellen

Klik op de onderstaande koppeling voor instructies over het instellen van een configuratie met twee monitoren in Windows 8, Windows 7 of Windows Vista

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN146480

Laatste wijzigingsdatum: 21-08-2017 08:00