Welke diagnostische hulpmiddelen van Dell kan ik gebruiken om hardwareproblemen te identificeren en op te lossen?

Als uw computer prestatieproblemen heeft, maar u weet niet welke hardwareonderdeel het probleem veroorzaakt of hoe u dit kunt oplossen, dan biedt Dell verschillende hulpmiddelen voor hardwarediagnose.

Online Diagnostics

Herstel uw apparaat of ontvang vervangende onderdelen zonder Technische Support te bellen. Wij kunnen uw Windows-apparaat herstellen of vervangende onderdelen sturen als uw apparaat nog onder de garantie valt. Bij uitvoering van de Snelle test wordt ook SupportAssist geïnstalleerd. SupportAssist kan u helpen bij het diagnosticeren van eventuele toekomstige problemen met uw apparaat.

Opmerking: Sommige diagnostische tests geven afbeeldingen of een statusdialoogvenster weer en sommige tests vereisen invoer van de gebruiker.

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel De Dell Online Diagnostics Tool gebruiken om problemen op uw Dell pc op te lossen voor meer informatie.

Dell Snelle test

De Snelle test scant de harde schijf, het geheugen, de processoren en de optische schijf van uw pc of tablet met Windows. Als een fout wordt gedetecteerd, wordt deze automatisch hersteld, worden stappen voor probleemoplossing gegeven, worden verdere tests aanbevolen, of krijgt u hulp bij het aanvragen van compatibele vervangende onderdelen.

1. Ga naar de pagina Dell PC Diagnostiek.
  2. Klik op Snelle test uitvoeren.
  3. De applicatie Dell System Detect is nodig om uw Dell apparaat te identificeren en u een goede supportervaring te kunnen bieden. Volg de aanwijzingen op het scherm om de applicatie Dell System Detect te installeren.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de applicatie Dell SupportAssist te installeren.
  5. Nadat de applicatie Dell SupportAssist is geïnstalleerd, worden de diagnostische tests gestart.
    Opmerking: Sommige diagnostische tests geven afbeeldingen of een statusdialoogvenster weer en sommige tests vereisen invoer van de gebruiker.
Supportvideo -Hoe u Dell Online Diagnostics gebruikt

Offline diagnose

Dell apparaten beschikken over pre-boot diagnose voor het diagnosticeren van hardwareproblemen en vastleggen van foutcodes. Deze diagnose wordt uitgevoerd voordat Microsoft Windows wordt gestart, zodat u hardwareproblemen kunt diagnosticeren zonder een werkend besturingssysteem. De eerste scan duurt een paar minuten en controleert het systeemgeheugen (RAM), harde schijf, processor en diverse andere hardwarecomponenten op fouten.

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Hardwareproblemen oplossen met ePSA of PSA diagnose en de handleiding voor foutcodes voor meer informatie.

Dell Pre-boot System Assessment (PSA) of enhanced Pre-boot System Assessment (ePSA)

Starten van de Dell PSA of ePSA diagnose:

1. Start de computer opnieuw.
  2. Als het Dell logo wordt weergegeven, drukt u een paar keer op de toets F12 om het One-Time Boot Menu (eenmalig opstartmenu) te openen.
  3. Gebruik de toets Pijl omlaag op het toetsenbord om Diagnostics (Diagnostiek) te selecteren en druk op de toets Enter.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de probleeminventarisatie te voltooien.
  5. Noteer eventuele foutcodes die worden weergegeven.
  6. Gebruik de Dell Interactieve Support Agent(alleen in het Engels) voor informatie over diagnostische foutcodes van ePSA of PSA.
Supportvideo - Hardwareproblemen op uw Dell laptop of desktop diagnosticeren

Dell SupportAssist voor pc's en tablets

Dell SupportAssist controleert proactief de status van de hardware en software van uw computer. Als er een probleem wordt gedetecteerd, meldt SupportAssist dit. SupportAssist is vooraf geïnstalleerd op alle nieuwe Dell computers en tablets voor thuisgebruik. Als u een apparaat van minder dan één jaar oud hebt, kunt u de applicatie SupportAssist op uw computer opzoeken en deze uitvoeren. Als SupportAssist niet in de fabriek op uw apparaat is geïnstalleerd of als u SupportAssist opnieuw wilt installeren, controleer dan of uw toestel voldoet aan de minimale systeemvereisten en download SupportAssist voor pc's en tablets.

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Dell SupportAssist voor pc's en tablets voor meer informatie.

Diagnose met behulp van Dell SupportAssist starten:

1. Klik op de knop Start van Windows.
  2. Ga naar Alle programma's.
  3. Klik onder de map Dell op SupportAssist.
  4. Klik op de tegel Controle.
  5. Kies het type diagnostische test dat u wilt starten.
    • Standaard - Deze test duurt ongeveer 10 minuten.
    • Stresstest - Deze test duurt ongeveer 15 minuten.
    • Een specifiek apparaat scannen - hiermee kunt u een diagnostische test uitvoeren op een specifiek onderdeel in uw computer.
Supportvideo - Inleiding tot Dell SupportAssist

Diagnostische hulpmiddelen voor Enterprise-producten

Volledige informatie over diagnose- en supporthulpmiddelen voor onze Enterprise-producten kunt u vinden op de supportpagina Servers, storage en netwerken.

Artikel-id: SLN114988

Laatste wijzigingsdatum: 19-01-2018 11:10