Flatpanel-monitor of LCD-scherm van de laptop reinigen.

De monitor reinigen

In sommige gevallen kan een vuiltje op de monitor een afzonderlijke pixel zichtbaar maken. Volg de onderstaande instructies om het LCD-scherm te reinigen:

Isopropylalcohol is een ontvlambare vloeistof. Spuit of giet vloeistof nooit rechtstreeks op het LCD-scherm. Reinig het scherm niet terwijl de computer is ingeschakeld.

1. Sluit de computer af.

2. Koppel de stroomvoorziening naar het systeem of de monitor af.

3. Veeg het LCD-scherm voorzichtig schoon met een zachte, droge doek.

Als er vlekken overblijven, maak de doek dan vochtig met LCD-cleaner en neem het scherm voorzichtig van boven naar beneden af.
Vermijd het gebruik van de volgende chemische middelen (of oplossingen met die middelen): aceton, ethylalcohol, tolueen, ethylzuur, ammoniak en methylchloride. Als u bij andere chemische middelen of oplossingen twijfelt of ze geschikt zijn, gebruik deze dan niet. Het gebruik van een of meer van de genoemde chemische stoffen kan het LCD-scherm permanent beschadigen. Sommige in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen voor ruiten bevatten ammoniak en zijn dus ongeschikt.
  1. Zorg dat het LCD-scherm droog is voordat u het dichtklapt of de computer gebruikt.
Er zijn veel oplossingen die speciaal als LCD-cleaner worden verkocht. Deze producten kunt u gebruiken voor het reinigen van LCD-schermen van laptops van Dell. U kunt ook een oplossing van isopropylalcohol met water gebruiken in de verhouding 50/50. Doeken met microvezels zoals die voor het reinigen van brillenglazen zijn uitstekend voor LCD's.

Pixel Policy

Raadpleeg in geval van een probleem met de pixelkwaliteit de Pixel Policy van Dell.

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN153766

Laatste wijzigingsdatum: 04-01-2017 08:28