Hardwarediagnose uitvoeren op uw PowerEdge server

Dit artikel laat zien hoe u de hardwarediagnose op PowerEdge servers start, een tool van Dell voor elementaire probleemoplossing en onderhoud.

Inhoudsopgave

1. Inleiding
  2. PowerEdge servers 12G en later
  3. PowerEdge servers 11G
  4. PowerEdge servers 9G / 10G

1. Inleiding

Hardwarediagnose zijn geïntegreerde tools die in het pre-OS van uw server zijn geïnstalleerd. Ze worden geleverd door Dell.

Wij raden u aan om de hardwarediagnose als onderdeel van een vast onderhoudsschema te gebruiken zodat u zeker weet dat de gekoppelde hardware goed functioneert.

Het diagnose-hulpprogramma heeft een fysiek overzicht (in tegenstelling tot logisch overzicht) van de aangesloten hardware en het kan hardwareproblemen identificeren die door het besturingssysteem en andere online hulpmiddelen niet kunnen worden geïdentificeerd.

U kunt het hulpprogramma hardwarediagnose gebruiken om het geheugen, I/O-apparaten, de CPU, fysieke schijfstations en andere randapparatuur te valideren.

De procedure hangt af van de generatie van de server. Hieronder vindt u sneltoetsen en schermafbeeldingen.

Voor uitgebreide informatie in de gebruikershandleiding van uw PowerEdgeserver:

1. Ga naar het gedeelte PowerEdge op Dell.com/support
  2. Kies en klik op het bijbehorende systeemtype
  3. Nu worden alle beschikbare handleidingen weergegeven

Opmerking: Hebt u hulp nodig om de generatie van uw Dell server vast te stellen? Lees dan artikel: De generatie van uw server bepalen.

2. PowerEdge servers 12G en later

1. Druk bij het opstarten op F10 .
  2. In het linkerdeelvenster van Lifecycle Controller klikt u op Hardware Diagnostics (Hardwarediagnose).
  3. In het rechterdeelvenster klikt u op Run Hardware Diagnostics (Hardwarediagnose uitvoeren). Het diagnostisch hulpprogramma wordt opgestart.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm. Wanneer de tests zijn afgerond, worden de resultaten van de diagnose op het beeldscherm weergegeven. (Afbeelding 1 - alleen in het Engels)

Afbeelding 1: ePSA diagnostics

Opmerking: Om de pagina Hardwarediagnose te sluiten moet u het systeem opnieuw opstarten.

3. PowerEdge servers 11G

1. Bij het opstarten drukt u opF10 om Lifecycle Controller te openen.
  2. Klik opHardware Diagnostics (Hardwarediagnose).
  3. Op het beeldscherm selecteert u

• Run Diags (Diagnostics uitvoeren) om onderdelen te testen (Afbeelding 2 (alleen in het Engels))
    • MPMemory voor een diagnose van de geheugenmodules (Afbeelding 2 (alleen in het Engels)).

Choose_Diag_or_MPMemory
Afbeelding 2: De diagnose uitvoeren

3.1 De ingebouwde hardwarediagnose openen

Opmerking: In de onderstaande stappen wordt de nieuwste versie van de in de Unified Server Controller (USC) ingebouwde hardwarediagnose van de PowerEdge 11G servers beschreven. Oudere versies zien er mogelijk anders uit, maar de opties zijn vergelijkbaar.

Als u Run Diags (Diagnose uitvoeren) kiest, moet u daarna:

• Express Test (Snelle test) selecteren om snel alle onderdelen te testen

• Extended Test (Uitgebreide test) om alle onderdelen grondig te testen

• Custom Test (Aangepaste test) selecteren om afzonderlijke onderdelen te testen

11G_HW_Diag_options
Figuur 3: Testopties

Eén apparaat testen

1. Kies Custom Test (Aangepaste test)

2. Op de volgende pagina selecteert u het onderdeel dat u wilt testen.

Als u bijvoorbeeld een harde schijf wilt testen: (Afbeelding 4 (alleen in het Engels)).
    1. Kies het station dat u wilt testen

2. Kies het soort test dat u wilt uitvoeren (bijv. zelftest van het station)

3. Kies de gewenste diagnose-opties

Aanbevolen:
      • Alleen niet-interactieve tests
      • Padnaam uitvoer logbestand (voor het opslaan van de resultaten)
      • Doorgaan bij fouten (om onderbrekingen bij foutmeldingen te voorkomen)
  3. Klik op Run Test (Test uitvoeren) om met het proces te beginnen

Choose_component_to_be_tested
Afbeelding 4: Een harde schijf testen

3.2 Geheugendiagnose

Met MpMemory kunt u de status van uw geheugen controleren.
Als u de MPMemory optie kiest, moet u het testtype selecteren dat u wilt uitvoeren :

Snel of aangepast. Voor een eenvoudige test kunt u Snel kiezen.

Afbeelding 6: MpMemory. (Engels)

Voor een aangepaste test moet u de test aanvinken die u wilt uitvoeren.

Afbeelding 7:Aangepaste test. (Engels)

De looptijd van de test hangt af van de grootte van het geheugen dat op uw server is geïnstalleerd.

4. PowerEdge servers 9G / 10G

1. 32-bits diagnostics op uw workstation downloaden
  2. Voer de applicatie op uw workstation uit.
  3. Klik op Continue (Doorgaan).
  4. Kies een map voor het uitpakken van de bestanden.
  5. Klik op Create a bootable CD (Een opstartbare cd maken).
  6. Kies een map waarin u het bestand diags.iso wilt opslaan.
  7. Brand diags.iso als een image op een cd of plaats het als virtuele media in DRAC.
  8. Start de server op naar cd/virtuele media.
  9. Kies optie #2 - DDGUI Graphics based diagnostics (DDGUI grafische diagnose).

Maak een schermafbeelding van de testresultaten.