Windows op uw Alienware computer installeren

Inhoudsopgave:

1. Redenen om het besturingssysteem opnieuw te installeren
  2. Het installatieproces

Dit artikel biedt een overzicht van de verschillende mogelijkheden die u hebt om Windows te installeren op uw Alienware computer.

1. Redenen om het besturingssysteem opnieuw te installeren

Dit zijn de twee belangrijkste redenen voor het opnieuw installeren van Windows op uw computer:

1. De computer is erg langzaam.
  2. De harde schijf moest worden vervangen.

Als u Windows opnieuw wilt installeren omdat de computer langzamer is dan normaal, raden wij u aan eerst het artikel Alienware computer werkt traag te lezen voordat u Windows opnieuw installeert. Soms hoeft u geen schone installatie uit te voeren om problemen met de traagheid van uw computer op te lossen. Als u dat al hebt geprobeerd maar het probleem blijft bestaan, of als u onlangs de harde schijf van de computer hebt vervangen, vindt u hier de stappen voor een schone installatie van Windows.

2. Het installatieproces

Er zijn drie methoden die u kunt gebruiken op Alienware computers om een nieuw exemplaar van het besturingssysteem te laden:

• AlienRespawn gebruiken
  • Dell Direct USB-stick gebruiken
  • Een dvd of USB-flashstation gebruiken

Opmerking: Voordat u begint, moet u back-ups maken van alle data die u wilt behouden, aangezien alle data op de computer worden gewist als onderdeel van het installatieproces.

AlienRespawn is software die vooraf op Alienware systemen geïnstalleerd is en deze software bevat een back-up van alle oorspronkelijk op het systeem geïnstalleerde software. Als u AlienRespawn uitvoert, wordt alle data op de harde schijf gewist met uitzondering van de software die was geïnstalleerd toen u de computer voor het eerste in gebruik nam. Daarom wordt aangeraden om een back-up van uw data te maken voordat u verder gaat.

Volg de instructies in dit artikel om AlienRespawn uit te voeren.

Onthoud dat als u op enig moment de harde schijf van de computer hebt geformatteerd, u ook de AlienRespawn partitie hebt verwijderd; de enige andere manier om Windows opnieuw te installeren is via de Dell Direct USB-stick, de Windows-dvd of het Windows USB-flashstation.

Als u niet in staat bent om AlienRespawn uit te voeren, biedt de Dell Direct USB-stick een snelle oplossing om Windows opnieuw te installeren. Met deze stick installeert u niet alleen het besturingssysteem dat oorspronkelijk werd geleverd bij de computer, maar ook de standaarddrivers en de AlienRespawn software.

Voor het juiste gebruik van de DUSB-stick verwijzen we u naar het artikel Windows herstellen met de Dell Direct USB-stick.

Voordat u begint aan dit proces, verwijdert u eerst alle externe randapparatuur die is aangesloten op de computer, met uitzondering van het toetsenbord, de muis en het beeldscherm, anders kan het proces niet correct worden voltooid.

Daarna volgt u de onderstaande stappen. Als referentie kunt u ook de video hieronder bekijken:

1. Zet uw computer aan en plaats de dvd of het USB-flashstation en schakel de computer vervolgens uit.
  2. Start de computer opnieuw op en druk wanneer het Alienware logo wordt weergegeven op F12 om het opstartmenu te openen.
  3. Kies dvd of USB-flashstation in de lijst en druk op Enter.
  4. Kies wanneer u hierom wordt gevraagd uw taal en de andere voorkeuren, en klik op Volgende.
  5. Klik op Windows installeren.
  6. Klik op de pagina met licentievoorwaarden bij acceptatie op Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden en klik op Volgende.
  7. Klik op de pagina Welk type installatie wilt u uitvoeren? op Aangepast.
  8. Op de pagina Waar wilt u Windows installeren?:
    • Als u een nieuwe of vervangende harde schijf hebt, kunt u die selecteren en vervolgens op Nieuw en Toepassen klikken.
    • Als u de bestaande harde schijf wilt formatteren, selecteert u de Windows-partitie die u wilt wijzigen.
    • Klik op de knop Formatteren en volg de instructies op het scherm.
  9. Wanneer u klaar bent met formatteren, klikt u op Volgende om de installatie van Windows te starten en volgt u de instructies op het scherm om de installatie van Windows te voltooien.

Zodra de installatie van Windows is voltooid, moet u de systeemdrivers installeren. Om dit te doen, raadpleegt u het artikel Drivers voor uw Alienware computer.

Zodra u klaar bent met het installeren van alle drivers die uw systeem nodig heeft om gebruiksklaar te zijn, installeert u de AlienRespawn software om de herstelpartitie te maken. Op deze manier kunt u de volgende keer wanneer u Windows opnieuw moet installeren AlienRespawn gebruiken in plaats van de dvd of het USB-flashstation en het proces sneller afronden.

Back-upmedia aanvragen (alleen VS en Canada)

Als uw Alien computer nog onder de garantie valt, maar u de herstelmedia niet hebt om Windows opnieuw te installeren, kunt u een set back-up- en herstelschijven aanvragen met het door de fabrikant geïnstalleerde besturingssysteem en de drivers en hulpprogramma's van uw apparaat.

Klik hier om uw Windows-media te bestellen

Terug naar boven

Kunt u niet vinden wat u zoekt?
Bereik onze experts via:

Twitter   AlienwareServices   Facebook   Alienware Arena

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN289869

Laatste wijzigingsdatum: 09-08-2016 03:15