Procedure voor de Windows 10-upgrade

Inhoudsopgave:

1. Controleer of uw systeem is getest voor de Windows 10-upgrade
  2. Bekijk algemene problemen met de Windows 10-upgrade
  3. Printerondersteuning controleren
  4. Back-ups van essentiële bestanden maken
  5. Herstelschijven maken voor uw huidige versie van Windows
  6. BIOS en drivers updaten
  7. Upgraden naar Windows 10
  8. Uw computer bijwerken met Windows 10 drivers na de upgrade

In dit artikel worden de essentiële stappen behandeld die u vóór de Windows 10-upgrade moet doorlopen, waaronder het maken van een back-up van uw data, het updaten van de drivers vóór de upgrade, en het controleren of het systeem een upgrade naar Windows 10 ondersteunt.

Controleer of uw systeem is getest voor de Windows 10-upgrade

Op de volgende pagina staat een lijst van Dell computers die door Dell zijn getest voor een upgrade naar Windows 10. Als uw computermodel in de lijst staat zijn Windows 7- en/of Windows 8.1-drivers getest voor gebruik in Windows 10 en, als een driver niet goed werkt, is er een bijgewerkte driver beschikbaar gesteld in Windows Update die tijdens het upgradeproces wordt geïnstalleerd.

Klik hier om naar de pagina met geteste systemen te gaan

Bekijk algemene problemen met de Windows 10-upgrade

Dell is enkele algemene problemen tegengekomen bij de upgrade naar Windows 10. Deze betreffen alle computers waarop de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd, dus niet alleen bepaalde systemen. Bekijk deze problemen voordat u uw Windows 10-upgrade uitvoert, omdat ze problemen met uw computer of functies die u gebruikt kunnen veroorzaken als ze niet van tevoren worden opgelost.

Klik hier om naar de pagina Algemene problemen bij Windows 10 te gaan

Printerondersteuning controleren

Zorg ervoor dat uw printer Windows 10 ondersteunt. Dell heeft veel van zijn printers getest op compatibiliteit met Windows 10. Ga naar deze pagina om te kijken of uw printer wordt ondersteund en of u uw printersoftware of -drivers moet upgraden.

Klik hier om naar de pagina Windows 10-ondersteuning van Dell printers te gaan.

Back-ups van essentiële bestanden maken

Hoewel de upgrade naar een nieuw besturingssysteem in de meeste gevallen zonder problemen verloopt, is het toch verstandig om vóór grote ingrepen een back-up van uw documenten en essentiële bestanden te maken.

Windows 7

Gebruik Windows Back-up en herstel om een volledige back-up van uw bestanden te maken:

Windows 8:

Gebruik Bestandsgeschiedenis om een back-up van uw bestanden te maken.

Herstelschijven maken voor uw huidige versie van Windows

Als een computer is bijgewerkt naar Windows 10, hebt u 30 dagen de tijd om terug te gaan naar de vorige versie van Windows. Dell raadt echter aan dat u herstelmedia van uw huidige versie van Windows maakt, voor het geval u Windows op een later tijdstip opnieuw moet installeren. Hieronder vindt u informatie over het maken van herstelschijven voor uw besturingssysteem.

Datasafe Local

Dell Backup and Recovery

Als u DataSafe Local of Dell Backup and Recovery niet op uw computer hebt, raadpleegt u de pagina Media-back-up om online een image te downloaden.

BIOS en drivers updaten

Dell raadt u ten zeerste aan om het BIOS en de drivers voor uw besturingssysteem te updaten voordat u een upgrade naar Windows 10 start. Het upgradeproces van Windows zet huidige drivers voor uw computer over in plaats van nieuwe "in-box" drivers te installeren, dus u zult voor deze migratie de meest recente drivers op uw computer willen hebben.

Ga voor het updaten van het BIOS en de drivers voor uw computer naar de Dell website Drivers en downloads. Zorg dat u de servicetag van uw systeem bij de hand hebt om de juiste drivers te vinden voor uw computer.

Upgraden naar Windows 10

Microsoft heeft een upgrade naar Windows 10 gemakkelijk gemaakt.. Als uw computer Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 Update heeft, ziet u een Windows-pictogram in het systeemvak. Klik op het pictogram en volg de stapsgewijze instructies om een upgrade naar Windows 10 uit te voeren.

OPMERKING: De gratis update naar Microsoft Windows 10 is beschikbaar tot en met 29 juli 2016. Systemen die vóór 29 juli 2016 zijn geüpgraded naar Windows 10 krijgen van Microsoft de mogelijkheid het besturingssysteem te allen tijden gratis installeren.

Ga voor meer informatie over het upgraden naar Windows 10 naar de Windows 10-upgradewebsite van Microsoft.

Als u Service Pack 1 voor Windows 7 niet hebt geïnstalleerd, of geen update naar Windows 8.1 Update hebt uitgevoerd, moet u deze updates uitvoeren voordat uw computer in aanmerking komt voor de Windows 10-upgrade.

Uw computer bijwerken met Windows 10 drivers na de upgrade

Controleer zodra uw computer klaar is met de upgrade naar Windows 10, op de Dell drivers website of er bijgewerkte drivers zijn voor Windows 10 die mogelijk niet zijn opgenomen in Windows Update. Installeer de drivers onder Windows 10 die geschikt zijn voor uw computer.

Ga voor het updaten van drivers voor uw computer naar de Dell website Drivers en downloads. Zorg dat u de servicetag van uw systeem bij de hand hebt om de juiste drivers te vinden voor uw computer.

Quick Tips worden gepubliceerd door de Dell Support Professionals die dagelijks problemen oplossen.   Om snelle publicatie mogelijk te maken, bevatten Quick Tips wellicht alleen gedeeltelijke oplossingen of tijdelijke oplossingen waaraan nog wordt gewerkt of waarvan nog nader moet worden bewezen dat er een probleem mee wordt opgelost.  Quick Tips zijn niet door Dell gecontroleerd, gevalideerd of goedgekeurd en dienen met de nodige voorzichtigheid te worden gebruikt. Dell is niet aansprakelijk voor verliezen, waaronder maar niet beperkt tot gegevensverlies en winst- of omzetderving, waarmee gebruikers kunnen worden geconfronteerd door het volgen van procedures of adviezen die worden beschreven in de Quick Tips.

Artikel-id: SLN297955

Laatste wijzigingsdatum: 15-03-2018 14:31