Knowledge Base

Dell Inspiron 15 (7560) gebruikershandleiding en probleemoplossing


Inspiron 15 7560

Snelkoppelingen

Aan de slag met uw Dell computer Inspiron 7560 instellingen, specificaties en servicehandleiding Servicetag en express-servicecode vinden Inspiron 7560 drivers en downloads Garantie en supportservices

Zie de uit te vouwen sectie hieronder voor hulp bij problemen met bijvoorbeeld bekabelde en draadloze netwerken, Windows, muis, touchpad, toetsenbord, LCD-scherm, webcam en het downloaden van drivers.


Voor informatie over specificaties bladert u naar de pagina Handleidingen en documentatie voor de Inspiron 7560 en klikt u vervolgens op Inspiron 15 7000 - installatie en specificaties (raadpleeg het gedeelte Specificaties).


Voor informatie over poortlocaties bladert u naar de pagina Handleidingen en documentatie voor de Inspiron 7560 en klikt u vervolgens op Inspiron 15 7000 - installatie en specificaties (raadpleeg het gedeelte Aanzichten).


Blader voor het vinden van uw servicetag of express-servicecode naar de pagina Waar bevindt zich de servicetag?.

Blader voor informatie over het oplossen van problemen met bekabelde en draadloze netwerken naar het Dell Support Center voor netwerken en draadloze communicatie.
 


Als u de draadloze antenne in of uit wilt schakelen, houdt u de toets Fn ingedrukt en drukt u vervolgens op de toets PrtScr (door dit te herhalen wordt de draadloze antenne in- en uitgeschakeld).

Meer informatie over het in- en uitschakelen van de draadloze antenne op een Dell computer vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De draadloze antenne in- en uitschakelen op een Dell computer.

 • Als u de applicatie SupportAssist gebruikt, ontvangt u automatische updates voor uw computer en worden eventuele computerproblemen automatisch gedetecteerd en opgelost. Zo maken wij het onderhoud van uw Dell computer of tablet gemakkelijk voor u. Ga voor meer informatie over SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
   
 • Als u online hardware diagnostics wilt uitvoeren om te controleren of uw hardware goed werkt, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel De Dell PC Diagnostics gebruiken. In het artikel wordt uitgelegd hoe u de hardware diagnostics start en welke soorten tests beschikbaar zijn voor uw Dell computer of tablet.  
  Opmerking: Het probleem wordt automatisch verholpen door de diagnostics of u wordt door de stappen geleid om het probleem handmatig op te lossen. Wanneer de diagnose aangeeft dat er een onderdeel defect is, zullen we, afhankelijk van welk onderdeel defect is, de procedure voor een gratis vervangend onderdeel binnen de garantie direct starten.
   
 • Wanneer de computer geen internettoegang heeft, kunt u de ingebouwde diagnostics (ePSA) op uw computer uitvoeren. Raadpleeg voor meer informatie het artikel op de Dell Knowledge Base Hardwareproblemen met ingebouwde en online diagnoses oplossen (ePSA- of PSA-foutcodes).

Dit hoofdstuk behandelt het Microsoft Windows-besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd. Klik op de onderstaande tabbladen voor meer informatie.


Ga voor hulp bij het gebruik van Microsoft Windows naar het Dell Windows Support Center. Selecteer het besturingssysteem waarbij u hulp nodig hebt.


Als de computer niet meer reageert of als u prestatieproblemen wilt oplossen, voert u de volgende stappen uit:

 1. Houd de aan/uit-knop ten minste 15 seconden ingedrukt om zeker te zijn dat de computer wordt uitgeschakeld.
 2. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
 3. Druk op de aan-/uitknop en kijk of de computer wordt ingeschakeld. Is dit niet het geval, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen op het scherm met het Dell logo.
 4. Wanneer de computer niet correct opstart, download en installeer dan SupportAssist. Ga voor meer informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets.
 5. Voer systeemonderhoud op uw computer uit. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Optimalisatie en onderhoud van Microsoft Windows of Problemen met trage prestaties oplossen.
 6. Sluit externe randapparaten één voor één aan en controleer of de computer blijft reageren.


Met deze koppeling gaat u naar het Dell Knowledge Base-artikel Microsoft Windows loopt vast of er treedt een fout op.


Informatie over de beschikbare drivers vindt u op de Inspiron 7560 driverpagina.

Dit artikel geeft informatie over het downloaden van drivers voor Dell computers: Een driver downloaden en installeren.

Dit hoofdstuk behandelt de hardware die is geïnstalleerd op uw computer; klik op de onderstaande tabbladen voor meer informatie.


Raadpleeg de volgende Dell Knowledge Base artikelen voor meer informatie over het gebruik van of problemen met de muis, het toetsenbord of touchpad.


Raadpleeg voor informatie over het in- en uitschakelen van het touchpad het Dell Knowledge Base artikel Het touchpad van een Dell laptopcomputer in- of uitschakelen.


Informatie over het oplossen van problemen met het LCD-scherm van een laptop vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel Problemen oplossen met een LCD-scherm van een laptop dat zwart, leeg, of moeilijk leesbaar is.


Raadpleeg voor hulp bij het oplossen van problemen met een USB-poort het Dell Knowledge Base-artikel Problemen met USB-poorten oplossen.


Raadpleeg voor meer informatie over en hulp bij het oplossen van problemen met de harde schijf het Dell Knowledge Base-artikel Inzicht in uw harde schijf en problemen oplossen.


Als de computer helemaal niet opstart of opstart maar geen beeld geeft (lampjes branden en ventilatoren werken), controleer dan het batterijlampje op een geel/wit knipperpatroon om te bepalen om welke storing in Tabel 1 het gaat.

Opmerking:

De knipperpatronen bestaan uit 2 sets cijfers die worden aangegeven door een groep gele knipperingen en vervolgens een groep witte knipperingen.

Eerste groep: Het lampje heeft een gele kleur en knippert 1 tot 9 keer. Daarna volgt een korte pauze, waarbij het lampje 1,5 seconden uit is.

Tweede groep: Het lampje heeft een witte kleur en knippert 1 tot 9 keer. Daarna volgt een langere pauze, waarbij het lampje 3 seconden uit is. Vervolgens begint de cyclus opnieuw.

Voorbeeld: Voor een 'Geen geheugen gedetecteerd'-fout (2,3). Het batterijlampje heeft een gele kleur en knippert 2 keer, waarna een pauze volgt. Vervolgens heeft het een witte kleur en knippert het 3 keer. Het batterijlampje pauzeert 3 seconden voordat de cyclus wordt herhaald.

 

Knipperend patroon

Component Beschrijving
Oranje Wit
2
1
CPU CPU-fout
2
2
BIOS ROM-fout Moederbordfout (BIOS-beschadiging of ROM-fout inbegrepen)
2
3
Geheugen Geen geheugen / RAM gedetecteerd
2
4
Geheugen Geheugen / RAM-fout
2
5
Geheugen Ongeldig geheugen geïnstalleerd
2
6
Chipset Moederbord-/chipsetfout
2
7
LCD LCD-fout
3
1
Stroomuitval RTC CMOS-batterijfout
3
2
PCI / video Fout met PCI of videokaart / chip
3
3
BIOS-herstel 1 Herstelimage niet gevonden
3
4
BIOS-herstel 2 Herstelimage gevonden maar ongeldig
Tabel 1: Herhaalde codes van het batterijlampje

Voor extra hulp bij uw computer neemt u contact op met de Technische Support.

Als het batterijlampje niet knippert met een geel/wit patroon, voert u de volgende stappen uit:
 1. Houd de aan/uit-knop ten minste 15 seconden ingedrukt om zeker te zijn dat de computer wordt uitgeschakeld.
 2. Koppel alle externe randapparaten los, inclusief toetsenbord, muis en externe monitor. Tot de randapparaten behoren ook externe storage-apparaten, zoals flash-stations, USB-apparaten, printers, kaarten, enz.
 3. Maak de voedingsadapter los van de computer en haal de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact.
 4. Zorg dat de aansluiting van het netsnoer stevig is bevestigd aan de voedingsadapter.
 5. Sluit de voedingsadapter aan op de computer en een goed stopcontact (niet op een piekspanningbeschermer of stekkerblok).
 6. Druk op de aan-/uitknop en kijk of de computer wordt ingeschakeld. Is dit niet het geval, raadpleeg dan het Dell Knowledge Base-artikel Computer start niet op of blijft hangen op het scherm met het Dell logo.
 7. Sluit de randapparaten één voor één aan en controleer steeds of de computer nog opstart.


Soms kan de computer door wijzigingen in de instellingen in System Setup (Systeeminstellingen) (BIOS) niet opstarten in Windows. Door de standaardinstellingen van het BIOS te herstellen start de computer mogelijk weer correct op.
 

 1. Start de computer opnieuw op.
 2. Als het Dell logo wordt weergegeven tijdens POST, drukt u op de toets F2 om het scherm System Setup (Systeeminstellingen) te openen.
 3. In het scherm System Setup (Systeeminstellingen) klikt u op Restore Settings (Instellingen herstellen).
 4. Controleer of BIOS Defaults (BIOS-standaardinstellingen) is geselecteerd en klik op OK.
 5. Klik op Afsluiten.
 6. Bevestig het afsluiten als u daarom wordt gevraagd.

Dit hoofdstuk behandelt de software die is geïnstalleerd op uw computer; klik op de onderstaande tabbladen voor meer informatie.


Op de pagina Dell Windows back-upmedia en herstelopties vindt u informatie over het maken van een back-up van uw besturingssysteem en over de herstelopties voor als Windows wel of niet correct opstart.


Het Dell Download Center biedt informatie over software die u mogelijk hebt gekocht en software die al op uw computer is geïnstalleerd, zoals Dell Backup Solutions en Dell SupportAssist voor pc's en tablets.


Sommige software die u bij aanschaf van uw computer hebt gekocht, moet worden gedownload als uw computer is geleverd. U kunt deze programma's downloaden en installeren via Dell Digital Delivery. Raadpleeg voor meer informatie de volgende koppelingen:


U kunt een PDF-lezer (Acrobat Reader DC) gratis downloaden van Adobe. Dit programma hebt u nodig om de PDF-bestanden, zoals de snelstarthandleidingen of gebruikershandleidingen, weer te geven. Externe koppeling


Dit artikel biedt hulp bij Microsoft Office-programma's, Een gids voor de verschillende Microsoft Office-programma's die beschikbaar zijn op uw Dell pc.


 • U kunt de Skype-software downloaden van de Skype website. Hier vindt u tevens instructievideo's voor het gebruik van Skype.

 • Voer de volgende stappen uit om de installatie van Skype ongedaan te maken:
  1. Sluit Skype en controleer of het programma niet op de achtergrond wordt uitgevoerd.
  2. Typ in de zoekbalk appwiz.cpl
  3. Tik of klik op appwiz.cpl (item in configuratiescherm) om het venster Programma's en onderdelen te openen.
  4. Tik en houd vast of klik met de rechtermuisknop op Skype in de lijst en selecteer Verwijderen of Installatie ongedaan maken.
  5. Start uw computer opnieuw op en controleer of de applicatie is verwijderd.


Om toegang te krijgen tot de pagina Support op het gebied van beveiliging en virussen klikt u op de volgende koppeling:


Uw computer wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerd antivirusprogramma. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Nuttige informatie over de antivirusprogramma's van andere leveranciers die bij een Dell pc worden geleverd.


Meer informatie over virussen, spyware en malware kunt u vinden via de volgende koppelingen:
Artikel-id: SLN303048

Laatste wijzigingsdatum: 11-10-2017 05:26


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.