GPS instellen, gebruiken en problemen oplossen met de Dell Wireless Manager

Samenvatting van het artikel: Dit artikel bevat informatie over het instellen en gebruiken van GPS en het oplossen van problemen met GPS.

Inhoudsopgave:

1. Start de GPS-service om satellieten te ontvangen
  2. Configureer de kaartsoftware om te communiceren met de GPS-ontvanger
  3. De nieuwste driver voor de Dell Mobile Broadband Adapter downloaden en installeren
  4. Vaststellen welke Mobile Broadband Adapter is geïnstalleerd in uw Dell™ computer
  5. Probleemoplossing

Onderwerp 1:   Start de GPS-service om satellieten te ontvangen

Opmerking:

• GPS-functionaliteit is uitsluitend beschikbaar via de Dell Wireless 5520, 5530, 5540, 5720 en 5600  Mobile Broadband adapters. GPS wordt niet op elke computer ondersteund (als de GPS-knop niet of grijs wordt weergegeven, wordt GPS op uw computer niet ondersteund).

• De Mobile Broadband Adapter hoeft niet te worden geactiveerd om de GPS-functie te laten werken.

• Controleer voordat u verdergaat of u vrij zicht hebt op de hemel. Dit betekent dat u deze stappen waarschijnlijk buiten moet uitvoeren.
  •

1. Klik op Alle programma's.

2. Klik in de kolom Programma's op Wireless Manager.

3. Klik op Wireless Manager.

4. Klik op Weergeven.

5. Klik op GPS.

6. Klik op GPS on (GPS aan).
    • Het kan tot 5 minuten duren voordat de GPS-ontvanger voldoende satellieten ontvangt.

Terug naar boven

Onderwerp 2:   De kaartsoftware configureren om te
      communiceren met de GPS-ontvanger

Opmerking:
    Deze instructies hebben betrekking op Microsoft Streets & Trips 2007, 2008 en 2009.

• Raadpleeg voor het configureren van andere kaartsoftware om verbinding te maken met de GPS-ontvanger de gebruikershandleiding bij die software of bezoek de website van de fabrikant.

1. Klik op Start.

2. Klik op Programma's of Alle programma's.

3. Klik op Microsoft Streets & Trips.

Opmerking:
      Mogelijk verschijnt een dialoogvenster met de melding dat de toepassing een Wi-Fi-provider heeft gedetecteerd en wordt u gevraagd of u deze wilt gebruiken om uw locatie vast te stellen. Klik in dat geval op No (Nee).

4. Klik op Tools (Extra) in de menubalk.

5. Klik op GPS Task Pane (GPS-takenpaneel).

6. Klik op Configure GPS (GPS configureren).

7. Klik op Scan (Scannen).

8. Klik op OK.

Opmerking:
    Raadpleeg de instructies van de softwareleverancier voor informatie over het uitzetten van een route of het bepalen van uw positie met de GPS-functie.

Terug naar boven

Onderwerp 3.   De nieuwste Dell™ driver downloaden en installeren
      voor de Dell Mobile Broadband Adapter

Dit artikel bevat informatie over het downloaden van drivers voor de Dell™ Mobile Broadband Adapter die in uw computer is geïnstalleerd.

Opmerking:
    De drivers voor mobiel breedband vindt u in de categorie Communicatie.

Terug naar boven

Onderwerp 4:   Vaststellen welke Mobile Broadband Adapter
      is geïnstalleerd in uw Dell computer

Dit artikel bevat informatie over het identificeren van de Mobile Broadband Adapter die in de computer is geïnstalleerd.

Opmerking:
    Zoek naar "MDM,WRLES"; het modelnummer begint met "DW".

U kunt ook de functie Zoeken van uw browser gebruiken door achtereenvolgens te klikken op Bewerken en Zoeken. Voer MDM,WRLES in het tekstvak in om te zoeken naar de Mobile Broadband Adapter.

Terug naar boven

Onderwerp 6:   Probleemoplossing

De Wireless Manager
      is niet geïnstalleerd of kan niet worden geopend

Dit artikel bevat informatie over het downloaden van drivers en software voor de Mobile Broadband Adapter die in uw computer is geïnstalleerd.

Opmerking:
    De drivers voor mobiel breedband vindt u in de categorie Communicatie.

Terug naar boven

Er is een fout met de Mobile Broadband modem of de modem wordt niet gevonden

• Controleer of de nieuwste drivers voor mobiel breedband zijn geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie De website Drivers en downloads gebruiken.

Opmerking:
      De drivers voor mobiel breedband vindt u in de categorie Communicatie.

• Controleer of een Mobile Broadband Adapter die GPS ondersteunt in de computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie Hoe stel ik vast welke onderdelen in een Dell computer zijn geïnstalleerd?.

Opmerking:
      Zoek naar "MDM,WRLES"; het modelnummer begint met "DW".

U kunt ook de functie Zoeken van uw browser gebruiken door achtereenvolgens te klikken op Bewerken en Zoeken. Voer MDM,WRLES in het tekstvak in om te zoeken naar de Mobile Broadband Adapter.

Terug naar boven

De GPS-knop wordt niet of grijs weergegeven

• GPS-functionaliteit is uitsluitend beschikbaar via de Dell Wireless 5520, 5530, 5540, 5720 en 5600  Mobile Broadband adapters. GPS wordt niet op elke computer ondersteund (als de GPS-knop niet of grijs wordt weergegeven, wordt GPS op uw computer niet ondersteund).
    Lees voor meer informatie over welke Mobile Broadband Adapter in uw computer is geïnstalleerd het gedeelte Vaststellen welke Mobile Broadband Adapter is geïnstalleerd in uw Dell computer

• De Mobile Broadband Adapter hoeft niet te worden geactiveerd om de GPS-functie te laten werken.

Terug naar boven

Er wordt een bericht weergegeven dat de zender niet is ingeschakeld

• Zorg dat de schakelaar voor de draadloze modus op de computer is ingeschakeld.

Opmerking:
        Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer informatie over de locatie van de schakelaar voor de draadloze modus op uw computer. Klik op het merk en model van de computer en op de gewenste taal. Download de installatiehandleiding of de gebruikershandleiding en raadpleeg de informatie over de schakelaar voor draadloos netwerkverkeer.

Terug naar boven

De GPS-ontvanger kan geen satellieten vinden

Controleer of de volgende stappen zijn uitgevoerd:

(Raadpleeg voor meer informatie over het uitvoeren van deze stappen de bovenstaande koppelingen.)
    • Zorg dat de schakelaar voor de draadloze modus op de computer is ingeschakeld.

Opmerking:
        Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer informatie over de locatie van de schakelaar voor de draadloze modus op uw computer. Klik op het merk en model van de computer en op de gewenste taal. Download de installatiehandleiding of de gebruikershandleiding en raadpleeg de informatie over de schakelaar voor draadloos netwerkverkeer.

• Controleer of de nieuwste drivers voor mobiel breedband zijn geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie De website Drivers en downloads gebruiken

• Controleer of een Mobile Broadband Adapter die GPS ondersteunt in de computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie Hoe stel ik vast welke onderdelen in een Dell computer zijn geïnstalleerd?.

• Zorg dat de software voor GPS-plaatsbepaling correct is geconfigureerd om te kunnen werken met de GPS-ontvanger.

• Zorg dat u tijdens het wachten op satellietontvangst vrij zicht hebt op de hemel.

Als na het uitvoeren van de bovenstaande stappen voor probleemoplossing de GPS-ontvanger nog steeds geen satellieten kan vinden, kunt u contact opnemen met de Technische Support.

Artikel-id: SLN71735

Laatste wijzigingsdatum: 12-07-2013 00:00