Přeskočit na hlavní obsah
  • Vkládejte objednávky snadno a rychle
  • Zobrazit objednávky a sledovat stav expedice
  • Vytvořte a přistupujte k seznamu svých produktů
  • Spravujte své profily, produkty a kontakty na úrovni produktů na stránkách Dell EMC pomocí správy společnosti.
Některá čísla článků se možná změnila. Pokud zde není to, co hledáte, zkuste vyhledat všechny články. Hledat články

Dell SupportAssist (dříve Dell System Detect): Přehled a běžné dotazy

Shrnutí: Zjistěte informace o aplikaci Dell SupportAssist a požadavcích na instalaci. Proč je vyžadována aplikace Dell SupportAssist. Zjistěte, jak nainstalovat nebo odinstalovat aplikaci Dell SupportAssist a odstraňovat běžné problémy s ní spojené. ...

Tento článek byl zřejmě přeložen automaticky. Máte-li připomínky k jeho kvalitě, informujte nás pomocí formuláře ve spodní části stránky.

Obsah článku


Pokyny

Co je to aplikace Dell SupportAssist (dříve Dell System Detect)?

Aplikace Dell SupportAssist (dříve Dell System Detect) je aplikace, která se s vaším povolením spouští v počítačích a tabletech se systémem Windows. Komunikuje s webovou stránkou podpory společnosti Dell a poskytuje lepší a více přizpůsobenou podporu.

Nová aktualizace je k dispozici. Doporučujeme nainstalovat nejnovější verzi aplikace Dell SupportAssist, abyste zlepšili výkon a zabezpečení aplikace. Stáhněte si aplikaci Dell SupportAssist .

Požadavky k instalaci

POZNÁMKA: Abyste mohli aplikaci Dell SupportAssist stáhnout a nainstalovat na počítač Dell, musíte být přihlášeni jako správce.
Tabulka 1: Požadavky na instalaci aplikaci SupportAssist
Podporované operační systémy
  • Microsoft Windows 11 a Windows 10
  • Microsoft Windows 8 / 8.1
Podporované platformy Dell
  • Vybrané počítače Dell
Podporované prohlížeče
  • Microsoft Internet Explorer
  • Microsoft Edge
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Opera
Další požadavky
  • Microsoft .NET Framework 4.5 nebo vyšší verze
  • Výjimky brány firewall nebo antivirového programu
POZNÁMKA: Některé firewally nebo antivirové softwary mohou bez upozornění blokovat či omezovat funkce aplikace Dell System Detect.

Co aplikace Dell SupportAssist dělá?

Na webových stránkách podpory společnosti Dell můžete aplikaci Dell SupportAssist využít ke třem hlavním akcím. Při provedení některé z těchto akcí se buď zobrazí výzva ke stažení a instalaci aplikace Dell SupportAssist (pokud ji ještě nemáte nainstalovanou), nebo se aplikace automaticky spustí, nainstaluje nejnovější verzi a potom dokončí požadovanou akci.

  1. Rozpoznání produktu

    Nejčastěji používaná funkce aplikace Dell SupportAssist. Na několika místech webových stránek podpory společnosti Dell najdete možnost rozpoznání počítače Dell, na kterém pracujete, abyste mohli dostat cílenou podporu. Po kliknutí na možnost Rozpoznat počítač Dell se aplikace spustí v počítači Dell a zjistí jeho výrobní číslo. Společnost Dell poté podle výrobního čísla vyhledá informace o produktu, zjistí například původní konfiguraci systému a datum konce záruční doby, aby vám mohla poskytnout podporu přímo určenou pro vámi používaný produkt.

  2. Rozpoznání ovladačů

    Po rozpoznání používaného produktu máte možnost na kartě Ovladače a soubory ke stažení na stránce Podpora produktu spustit kontrolu ovladačů (Analýza systému). Po kliknutí na možnost Vyhledat ovladače (Analýza systému) vyhledá aplikace Dell SupportAssist ovladače nainstalované ve vašem systému a porovná je s nejnovějšími dostupnými verzemi ovladačů. Je to nejpřesnější způsob, jak lze určit, zda jsou vaše ovladače aktuální. Po dokončení kontroly máte možnost aktualizace v aplikaci Dell SupportAssist automaticky nainstalovat. Podobně lze aplikaci Dell SupportAssist využít, když chcete stáhnout ovladače ze seznamu stahování, nebo vždy, když je velikost ovladače větší než 2 GB. Zjistěte, jak automaticky stáhnout a nainstalovat ovladače do počítače Dell.

  3. Spuštění diagnostiky

    Na kartě Diagnostika na stránce produktu máte také možnost spustit diagnostiku. Ta zjišťuje a řeší běžné potíže s hardwarem a softwarem. Po kliknutí na možnost Spustit diagnostiku aplikace Dell SupportAssist slouží jako propojení mezi webem Dell a aplikací Dell SupportAssist. Aplikace Dell SupportAssist pomáhá spustit diagnostické nástroje Dell (SupportAssist) ve správném režimu a plynule spravuje protokol průběhu a komunikace mezi jednotlivými nástroji.


Jak nainstalovat aplikaci Dell SupportAssist?

  1. Přejděte na stránku Dell SupportAssist a klikněte na možnost Stáhnout aplikaci SupportAssist.
  2. Po stažení instalačního programu se zobrazí okno upozornění s dotazem, jestli chcete tuto aplikaci nainstalovat. V tomto okně vyberte možnost Install.

Jak odinstalovat aplikaci Dell SupportAssist?

Níže uvedené pokyny platí pro následující operační systémy Microsoft Windows:

  • Microsoft Windows 11 a Windows 10
  • Microsoft Windows 8 nebo 8.1

Postup odinstalace aplikace Dell SupportAssist z počítače:

  1. Stisknutím kombinace kláves WindowsR otevřete dialogové okno Spustit.
  2. V dialogovém okně Spustit zadejte příkaz appwiz.cpl a poté stiskněte Enter.
  3. V okně Programy a funkce (dříve označovaném jako Přidat nebo odebrat programy v systému Microsoft Windows XP) vyberte v seznamu aplikací položku Dell SupportAssist.
  4. Klikněte nahoře na tlačítko Odinstalovat.
  5. Postupujte podle pokynů na obrazovce a dokončete odinstalaci.

Jak řešit běžné problémy s aplikací Dell SupportAssist?

Většinu problémů lze vyřešit stažením a instalací nejnovější verze aplikace Dell SupportAssist.

Jestliže se instalace aplikace Dell SupportAssist nezdaří a zobrazí se zpráva „Cannot continue. This application is improperly formatted. Contact the application vendor for assistance.“, přečtěte si informace v článku znalostní databáze společnosti Dell Jak odstraňovat problémy při nezdařené instalaci aplikace Dell SupportAssist.

Další informace

Vlastnosti článku


Dotčený produkt

SupportAssist for Home PCs

Datum posledního vydání

09 led 2024

Verze

13

Typ článku

How To