• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Computeren starter ikke til Microsoft Windows XP

Oversigt: Få mere at vide om fejlfinding og reparation af en computer, der ikke vil starte op i Windows XP.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Symptomer

SLN129781_en_US__1icon Bemærk: Pr. 11. april 2017 modtager Windows Vista-kunder ikke længere nye sikkerhedsopdateringer, ikke-sikkerhedsrelaterede hotfixes, gratis eller betalte supportmuligheder eller onlineopdatering af teknisk indhold fra Microsoft. Denne artikel vil ikke længere blive opdateret og forbliver kun til informationsbrug. Besøg Microsofts websted for at se hele ordlyden i understøttelseserklæringen.

Indholdsfortegnelse:

1. Kontrollér, at computeren afslutter første del af opstartsprocessen (POST)
  2. Afbryd alle eksterne enheder
  3. Kontrollér for bestemte fejlmeddelelser
  4. Kør en diagnosticering af computeren
  5. Start computeren i fejlsikret tilstand
  6. Start sidste kendte fungerende konfiguration
  7. Kontrollér nylige ændringer
  8. Brug Startreparation til at gendanne kritiske Windows-filer
  9. Brug Systemgendannelse til at gendanne computeren til en tidligere tilstand
  10. Brug Fejlfinding ved ren start til at isolere softwareproblemet
  11. Gendan operativsystemet til fabriksindstillingerne

Denne artikel er til Microsoft Windows XP.

Klik nedenfor for at ændre operativsystem:

Denne artikel indeholder en beskrivelse af generel fejlfinding for computere, der starter korrekt og viser Dell BIOS-skærmen ved start, men som ikke starter til Microsoft Windows 10.

1. Kontrollér, at computeren afslutter første del af opstartsprocessen (POST)

I mange tilfælde forsøger computeren ikke at overlade styringen til operativsystemet. Hvis du starter computeren og kan se en Dell-logoskærm med en bjælke nederst, og denne bjælke fyldes helt og forsvinder, så har computeren fuldført POST.

Klik her, hvis computeren ikke fuldfører POST

Tilbage til toppen

2. Afbryd alle eksterne enheder

Et hardwareelement forstyrrer muligvis Windows' normale opstartsproces. Prøv at afbryde forbindelsen til alle enheder, der er tilsluttet computeren, herunder:

• Printere
  • Scannere
  • Mediekortlæsere
  • Små mediedockingstationer (iPod, PDA, MP3-afspiller osv.)
  • Digitalkameraer og videooptagere
  • USB-lagringsenheder
  • Cd'er eller dvd'er fra alle optiske drev

De eneste enheder, der bør være tilsluttet din computer, er skærmen, musen og tastaturet, forudsat at computeren er en stationær pc.

3. Kontrollér for bestemte fejlmeddelelser

Dell har oplysninger om bestemte fejlmeddelelser ved start. Se følgende links for at få flere oplysninger.

Tilbage til toppen

4. Kør en diagnosticering af computeren

Kør PSA Diagnostics:

1. Tænd for computeren og tryk flere gange på tasten <F12> på skærmen med Dell-logoet.
  2. Dette åbner menuen One-Time Boot (enkeltstart). Vælg Diagnostics (Diagnosticering) for at starte den diagnostiske vurdering af computerens hardware.

Denne test tager ca. 5 minutter.

Hvis du får en fejlmeddelelse fra PSA Diagnostics, henvises til siden Dell hardware Diagnostics for at få hjælp:
Klik her for at fejlfinde diagnosticerings fejl

tilbage til toppen

5. Start computeren i fejlsikret tilstand

1. Start computeren.
  2. Tryk flere gange på F8 på tastaturet, umiddelbart efter skærmbilledet med Dell-logoet forsvinder, indtil du får vist Windows-menuen Avancerede indstillinger på skærmen.
    (Hvis Windows-menuen Avancerede indstillinger ikke åbnes, skal du genstarte systemet og prøve igen).
  3. Vælg Fejlsikret tilstand, og tryk på Enter.
  4. Log på som administrator eller som bruger med administratorrettigheder.
  5. Kontroller nylige ændringer.

Hvis du er i stand til at starte i fejlsikret tilstand, skal du kontrollere, om der for nylig er blevet installeret ny software eller hardware på computeren. Hvis dette er tilfældet, kan du forsøge at fjerne disse programmer eller denne hardware fra computeren.

Tilbage til toppen

6. Start sidste kendte fungerende konfiguration

Hvis du er i stand til at starte korrekt til fejlsikret tilstand, skal du prøve at starte til den sidste kendte fungerende konfiguration for at fortryde de seneste ændringer, som forhindrer systemet i at starte siden sidste opstart.

Tilbage til toppen

7. Kontrollér nylige ændringer

Hvis du er i stand til at starte i fejlsikret tilstand, skal du kontrollere, om der for nylig er blevet installeret ny software eller hardware på computeren. Hvis dette er tilfældet, kan du forsøge at fjerne disse programmer eller denne hardware fra computeren.

Tilbage til toppen

8. Udføre en in-place-opgradering (reparations installation) af Windows XP

Den Windows XP-CD, der følger med computeren, indeholder en indstilling til at udskifte systemfilerne på Windows XP og dermed effektiv opdatere installationen af Windows.

For at lære mere om, hvordan Startup Repair bruges til at gendanne kritiske Windows-filer, skal du klikke på linket nedenfor:
hvordan du udfører en installation af Windows XP reparationen

tilbage til toppen

9. Brug Systemgendannelse til at gendanne computeren til en tidligere tilstand

Microsoft Windows indeholder funktionen Systemgendannelse, som du kan bruge til at gendanne indstillinger på baggrund af "gendannelsespunkter", som sædvanligvis planlægges af Windows. Denne funktion er tilgængelig via Windows fejlsikret tilstand med kommando prompt.

Tilbage til toppen

10. Brug Fejlfinding ved ren start til at isolere softwareproblemet

Et program eller et hardwareelement forstyrrer muligvis Windows' normale opstartsproces. Microsoft har oprettet en detaljeret proces for at isolere et startprogram, der er årsag Windows ikke starter korrekt.

Klik på linket nedenfor for at være fejlfindingsprocessen:
hvordan du udfører Avanceret fejlfinding ved ren start i Windows XP

tilbage til toppen

11. Gendan operativsystemet til fabriksindstillingerne

Hvis fejlfinding af ren start ikke kan identificere problemet, kan det muligvis være nødvendigt at gendanne computeren til fabriksindstillingerne.

Hvis du vil gendanne computerens operativsystem og software til de oprindelige fabriksindstillinger, skal du starte linket herunder:
Start guiden Microsoft Windows geninstallations vejledningen

til toppen igen

Sidste udgivelsesdato

30 jul. 2021