Min Alienware går ned og skaber en fejl med blå skærm

Denne artikel indeholder en vejledning til fejlfinding af en BSOD (blå skærmdød) på computeren. En blå skærm er en STOP-fejlmeddelelse fra Windows, der advarer dig om en fejl i computerens software eller hardware.

Understøttede systemer:

Stationære Alienware-computere Bærbare Alienware-notebooks Alienware-spillekonsol

Den blå skærmdød (også kaldet BSoD (Blue Screen of Death) eller blå skærm), der officielt kaldes for en STOP-fejl eller en fejlkontrol, er den fejlskærm, der vises af operativsystemer i Windows-serien, når der opstår en kritisk fejl, som ikke kan genoprettes og får systemet til at gå ned. Der kan opstå en blå skærm, når:

• Windows registrerer en fejl, der ikke kan løses, uden at der går data tabt.
  • Windows registrerer, at vigtige OS-data er beskadigede.
  • Windows registrerer, at der er opstået hardwarefejl, der ikke kan genoprettes.

Kør diagnosticering online

Fuld scanning Blå skærm-kontrol

Blå skærm-kontrollen oplyser dig om detaljerne vedrørende fejlkoden samt de anbefalede fejlfindingstrin

Hvis din computer går ned, og en blå skærm åbnes før indlæsning af Windows, kan du prøve disse trin:

1. Tænd systemet
  2. Tryk på <F8>, når meddelelsen for fejlfinding og avancerede opstartsfunktioner til Windows vises.
  3. Vælg deaktiver automatisk genstart efter systemfejl. Denne funktion lader din computer forblive på fejlskærmbilledet i stedet for genstart næste gang, det vises.
  4. Lad fejlen blive vist igen. Hold øje med Stop fejlkode på sidste linje.

Hvis blå skærm-fejlen ikke vises, kan du prøve følgende trin:

1. Klik på menuen Start.
  2. Højreklik på Computer. Vælg Egenskaber.
  3. Vælg Avancerede systemindstillinger i den venstre rude.
  4. På fanen Avanceret skal du under Opstart og gendannelse klikke på Indstillinger.
  5. Systemfejl skal du fjerne markeringen for Automatisk genstart .

Løsninger fra BlueScreen

Klik på en blå skærm-fejlkode for at få detaljerede fejlfindingstrin

• Tænd systemet.
  • Tryk på <F8>, når meddelelsen For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8 (For fejlfinding og avancerede opstartsmuligheder for Windows, tryk på F8) vises.
  • Vælg Last Known Good Configuration (Sidste kendte fungerende konfiguration).
Denne fremgangsmåde virker kun, hvis systemet ikke har kunne starte op siden sidste ændringer blev foretaget.

Før værktøjet Bootrec.exe kan køres, skal du starte Windows RE. Hvis du vil gøre det, skal du følge disse trin:

1. Isæt Recovery-dvd'en, USB-flashdrevet eller Resource-dvd'en med driverne, og genstart computeren.
  2. Tryk på en tast, når du bliver spurgt om det.
  3. Vælg et sprog, et klokkeslæt, en valuta, et tastatur eller en indtastningsmetode, og klik derefter på Næste.
  4. Klik på Reparer din computer.
  5. Klik på det operativsystem, du vil reparere, og klik derefter på Næste.
  6. I dialogboksen Systemgendannelsesmuligheder skal du klikke på Kommandoprompt.
  7. Skriv Bootrec.exe, og tryk derefter på ENTER.

Kommandoen /FixMbr skriver en Windows 7- og 8-MBR i systemets partition. Denne kommando overskriver ikke den eksisterende partitionstabel. Brug denne kommando, når du skal rette beskadigede MBR-data, eller når du skal fjerne en ikke-standardkode fra MBR.

Kommandoen /FixBoot skriver en ny startsektor i systemets partition ved hjælp en startsektor, der er kompatibel med Windows 7. Brug denne indstilling, hvis én af følgende betingelser er opfyldt:

1. Startsektoren er blevet udskiftet med en ikke-standardiseret Windows 7-startsektor.
  2. Startsektoren er beskadiget.
  3. En tidligere version af Windows-operativsystemet er blevet installeret, efter Windows 7 er installeret. I dette scenarie starter computeren med Windows NT Loader (NTLDR) i stedet for Windows Boot Manager (Bootmgr.exe).
  • Genstart computeren, og tryk på <F2>, når Alienware-skærmbilledet vises, for at åbne Systemopsætning (BIOS).
  • Kontroller indstillingen forSATA Operation (SATA-drift), og rediger indstillingen som følger. Genstart computeren:
    • Indstillingen er RAID/ATA: Rediger indstillingen til RAID Autodetect/AHCI
    • Indstillingen er RAID/AHCI eller IRST: Rediger indstillingen til RAID Autodetect/ATA
    • Indstillingen er RAID On (RAID til) eller Combination (Kombination): Rediger indstillingen til RAID Autodetect/AHCI
  • Hvis ændring af indstillingen ikke løser problemet, skal du nulstille SATA Operation (SATA-drift) til den oprindelige værdi.
  1. Scan for virus.
  2. Kør Dell ePSA Diagnostics
  3. Kør Dell Support Assists "Belastningstest"
  4. Udfør en 'clean boot'
  5. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.
  6. Kør Windows Opdateringer.
  7. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  8. Opdatering af chipset, trådløse drivere og videodrivere
  1. Adgang til BIOS (tryk på F2 under opstart), gå til Advanced (Avanceret), og deaktiver valgmuligheden "SpeedStep".
  2. Kontroller, om systemet er blevet hastighedsforøget fra fabrikkens side. Hvis det er, skal funktionen til hastighedsforøgelse deaktiveres.
  3. Kør Dell ePSA Diagnostics
  4. Udfør en nystart
  5. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.
  6. Kør Windows Opdateringer.
  7. Kør Dell Support Assist "Stress" test (Belastningstest)
  8. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  9. Skift den virtuelle hukommelse fra "Automatically Manage by Windows" (Automatisk administration af Windows) til "Custom Size" (Brugerdefineret størrelse). Det anbefales, at den virtuelle hukommelse har en størrelse på 2.048 MB og op til 4.096 MB.
    1. Åbn systemet ved at klikke på knappen Start, klik på Kontrolpanel, klik på System og vedligeholdelse, og klik derefter på System.
    2. Vælg Avancerede systemindstillinger.

3. På fanen Avanceret skal du klikke på Ydeevne og derefter Indstillinger.

4. Klik på fanen Avanceret, og klik derefter på Skift under Virtuel hukommelse.

5. Ryd markeringen i Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle drev.

6. Under Drev [drevetiket] skal du klikke på det drev, der indeholder den sidefil, som du vil redigere.
    7. Klik på Brugerdefineret størrelse ved at indtaste den nye størrelse i megabyte i feltet Oprindelig størrelse (MB) eller Maksimal størrelse (MB). Klik på Indstil, og klik derefter på OK.

Vigtigt: Vi anbefaler, at du indstiller den virtuelle hukommelse til mindst 2.048 MB og op til 4.096 MB.
  1. Kontroller den fildriver, som den blå skærm henviser til.
  2. Returner driveren til en tidligere version.
  3. Opdater driveren til en ny, hvis den forrige løsning ikke fungerede.
  4. Udfør en 'clean boot'
  5. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.
  6. Kør Windows Opdateringer.
  7. Kør Dell ePSA Diagnostics
  8. Kør Dell Support Assist "Stress" test (Belastningstest)
  9. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  1. Kontroller, om systemet er blevet hastighedsforøget fra fabrikkens side. Hvis det er, skal funktionen til hastighedsforøgelse deaktiveres.
  2. Udfør en 'clean boot'
  3. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.
  4. Kør Windows Opdateringer.
  5. Kør Dell ePSA Diagnostics
  6. Kør Dell Support Assist "Stress" test (Belastningstest)
  7. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  8. Opdater drivere til chipset, trådløst kort og grafikkort
  9. Skift den virtuelle hukommelse fra "Automatically Manage by Windows" (Automatisk administration af Windows) til "Custom Size" (Brugerdefineret størrelse). Det anbefales, at den virtuelle hukommelse har en størrelse på 2.048 MB og op til 4.096 MB.
    1. Åbn systemet ved at klikke på knappen Start, klik på Kontrolpanel, klik på System og vedligeholdelse, og klik derefter på System.
    2. Vælg Avancerede systemindstillinger.

3. På fanen Avanceret skal du klikke på Ydeevne og derefter Indstillinger.

4. Klik på fanen Avanceret, og klik derefter på Skift under Virtuel hukommelse.

5. Ryd markeringen i Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle drev.

6. Under Drev [drevetiket] skal du klikke på det drev, der indeholder den sidefil, som du vil redigere.
    7. Klik på Brugerdefineret størrelse ved at indtaste den nye størrelse i megabyte i feltet Oprindelig størrelse (MB) eller Maksimal størrelse (MB). Klik på Indstil, og klik derefter på OK.

1. Adgang til BIOS (tryk på F2 under opstart), gå til Advanced (Avanceret), og deaktiver valgmuligheden "SpeedStep".
  2. Kontroller, at computeren har modtaget BSOD efter standby eller dvale.
  3. Kontroller, at vekselstrømsadapteren er den anbefalede model til din bærbare pc. Hvis du har en stationær pc, skal du kontrollere, at videokortets strømtilslutning er korrekt. En svag strømforsyning kan forårsage BSOD.
  4. Kontroller, om systemet er blevet hastighedsforøget fra fabrikkens side. Hvis det er, skal funktionen til hastighedsforøgelse deaktiveres.
  5. Udfør en 'clean boot'
  6. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.
  7. Gå til Enhedshåndtering, marker Netværksenheder og fjern markeringen af "Tillad computeren at slukke strømmen" under fanen Strømstyring.
  8. Kør Windows Opdateringer.
  9. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  10. Opdatering af driveren til chipset, trådløst kort og grafikkort.
  11. Hvis du får vist BSOD-koder, kan du slå dem op på: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff542347.aspx
  12. Kør Dell ePSA Diagnostics
  13. Kør Dell Support Assist "Stress" test (Belastningstest)
  14. Skift den virtuelle hukommelse fra "Automatically Manage by Windows" (Automatisk administration af Windows) til "Custom Size" (Brugerdefineret størrelse). Det anbefales, at den virtuelle hukommelse har en størrelse på 2.048 MB og op til 4.096 MB.
    1. Åbn systemet ved at klikke på knappen Start, klik på Kontrolpanel, klik på System og vedligeholdelse, og klik derefter på System.
    2. Vælg Avancerede systemindstillinger.

3. På fanen Avanceret skal du klikke på Ydeevne og derefter Indstillinger.

4. Klik på fanen Avanceret, og klik derefter på Skift under Virtuel hukommelse.

5. Ryd markeringen i Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle drev.

6. Under Drev [drevetiket] skal du klikke på det drev, der indeholder den sidefil, som du vil redigere.
    7. Klik på Brugerdefineret størrelse ved at indtaste den nye størrelse i megabyte i feltet Oprindelig størrelse (MB) eller Maksimal størrelse (MB). Klik på Indstil, og klik derefter på OK.

Vigtigt: Vi anbefaler, at du indstiller den virtuelle hukommelse til mindst 2.048 MB og op til 4.096 MB.
  1. Prøv at starte til den sidste kendte fungerende konfiguration.
  2. Tænd systemet.
  3. Tryk på <F8>, når meddelelsen For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8 (For fejlfinding og avancerede opstartsmuligheder for Windows, tryk på F8) vises.
  4. Vælg Last Known Good Configuration (Sidste kendte fungerende konfiguration). BEMÆRK: Denne fremgangsmåde virker kun, hvis systemet ikke har kunne starte op, siden sidste ændringer blev foretaget
  5. Kør PSA/32-bit-diagnosticering ved at trykke på F12, mens computeren starter.
  6. Udfør en 'clean boot'
  7. Kør Windows Opdateringer.
  8. Kør Dell ePSA Diagnostics
  9. Kør Dell Support Assist "Stress" test (Belastningstest)

Udfør følgende trin for at finde ud af, om din processor fungerer:

1. Indlæs BIOS-standarder
  2. Last Overclocking Level (Sidste hastighedsforøgelsesniveau) 1 (hvis det er i brug)
  3. Last Overclocking Level (Sidste hastighedsforøgelsesniveau) 2 (hvis det er i brug)
  4. Kør Dell ePSA Diagnostics
  5. Kør Dell Support Assist ‎"CPU Stress" Test (CPU-beslastningstest)
  6. Hvis problemet vedvarer, skal processoren udskiftes.
  1. Find den hardwarekomponent, der er skyld i den ødelægende PCI-busfejl, nulstil enheden, og overvåg den.
  2. Kør Dell ePSA Diagnostics
  3. Kør Dell Support Assist "Stress" test (Belastningstest)
  4. Fjern evt. andre installerede PCI-enheder, der installeret i andre båse, og overvåg.
  1. Prøv at starte til den sidste kendte fungerende konfiguration.
  2. Tænd systemet.
  3. Tryk på <F8>, når meddelelsen For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8 (For fejlfinding og avancerede opstartsmuligheder for Windows, tryk på F8) vises.
  4. Vælg Last Known Good Configuration (Sidste kendte fungerende konfiguration). Bemærk: Denne fremgangsmåde virker kun, hvis systemet ikke har kunne starte op, siden sidste ændringer blev foretaget.
  5. Kør Windows Genoprettelsesmiljø, og udfør "chkdsk c: /r" for at reparere filsystemet og undersøge harddisken for fejl. Før du kan køre værktøjet chkdsk.exe, skal du starte Windows RE. Hvis du vil gøre det, skal du følge disse trin:
    1. Sæt dvd'en Resource i drevet, og start computeren.
    2. Tryk på en tast, når du bliver spurgt om det.
    3. Vælg et sprog, et klokkeslæt, en valuta, et tastatur eller en indtastningsmetode, og klik derefter på Næste.
    4. Klik på Reparer din computer.
    5. Klik på det operativsystem, du vil reparere, og klik derefter på Næste.
    6. I dialogboksen Systemgendannelsesmuligheder skal du klikke på Kommandoprompt.
    7. Skriv chkdsk.exe c: /r, og tryk derefter på ENTER.
  6. En tidligere version af Windows-operativsystemet er blevet installeret, efter Windows 7 er installeret. I dette scenarie starter computeren med Windows NT Loader (NTLDR) i stedet for Windows Boot Manager (Bootmgr.exe).
  7. Genstart computeren, og tryk på <F2>, når Dell-skærmbilledet vises, for at åbne Systemopsætning (BIOS).
  8. Kontroller indstillingen for SATA Operation (SATA-drift), rediger indstillingen som følger, og genstart computeren:
    1. Indstillingen er RAID Autodetect/ATA: Rediger indstillingen til RAID Autodetect/AHCI
    2. Indstillingen er RAID Autodetect/AHCI eller IRRT: Rediger indstillingen til RAID Autodetect/ATA
    3. Indstillingen er RAID On (RAID til) eller Combination (Kombination): Redigere indstillingen til RAID Autodetect/AHCI
  9. Hvis ændring af indstillingen ikke løser problemet, skal du nulstille SATA Operation (SATA-drift) til den oprindelige værdi.
  1. Scan for virus.
  2. Kør Dell ePSA Diagnostics
  3. Kør Dell Support Assist "Hard Drive Short Test" (Kort test af harddisk)
  4. Udfør en 'clean boot'
  5. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.
  6. Kør Windows Opdateringer.
  7. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  8. Opdatering af chipset, trådløse drivere og videodrivere
  1. Kontroller, at vekselstrømsadapteren er korrekt registreret i BIOS (vælger for bærbare og stationære pc'er (Alpha og X51).
  2. Kontroller, at det korrekte strømkabel er i brug til grafikkortet til stationære pc'er.
  3. Kør Windows Opdateringer.
  4. Kontroller systemets BIOS-version (opdater til nyeste version, hvis det er nødvendigt)
  5. Opdatering af chipset, trådløse drivere og videodrivere
  6. Kør Dell ePSA Diagnostics
  7. Kør Dell Support Assist "Video Card Stress Test" (Grafikkort-belastningstest)
  8. Udfør en 'clean boot'
  9. Test computeren, og hvis der ikke vises en BSOD, skal du én for én genaktivere hver enkelt Tjeneste og hvert enkelt Start-program, indtil du opdager, hvilken/hvilket af dem, der forårsager BSOD-fejlen.

Tilbage til toppen

Can't find what you are looking for?
Reach out to our experts on:

Twitter AlienwareServices Facebook Alienware Arena

Artikelnummer: SLN129509

Sidste ændringsdato: 17.03.2017 12.38