Dell Backup and Recovery Manager (DBRM)

Denne artikel indeholder oplysninger om "Dell Backup and Recovery Manager" (DBRM)

Bemærk: Denne artikel henviser til Dell Backup and Recovery Manager (DBRM) 1.3. For oplysninger om Dell Backup and Recovery 1.8 henvises til følgende artikel: Dell Backup and Recovery 1.8: Oversigt og installation med link til de relevante artikler.

Indholdsfortegnelse

1. Oversigt over Dell Backup and Recovery Manager
  2. Sikkerhedskopiering og gendannelse af fil
  3. Sikkerhedskopiering og gendannelse af system
  4. Dell Genoprettelsesværktøjer
  5. Fejlfinding for Dell Styring af sikkerhedskopiering og genoprettelse

1. Oversigt over Dell Backup and Recovery Manager

Dell™ Backup and Recovery Manager 1.3 er et grundlæggende og brugervenligt værktøj, der gør det muligt for Dell-kunder at oprette og administrere fil- og systemsikkerhedskopiering og gendanne computeren og data i tilfælde af fejl. DBRM indeholder flere funktioner såsom:

• Sikkerhedskopiering og gendannelse af bestemte filkategorier som f.eks. musik, video og billede.
  • Sikkerhedskopiering og gendannelse af hel systempartition.
  • Oprettelse af Dell-operativsystem- og programmedier såsom Microsoft Office-pakke, Roxio Creator, Norton Internet Security, McAfee Security Suite osv.
  • Reparation af forudinstallerede programmer som f.eks. Microsoft Office-pakke, Roxio Creator, Norton Internet Security, McAfee Security Suite osv.
  • Understøtter nu muligheden for at oprette sikkerhedskopier af programmedier i overensstemmelse med din slutbrugerlicensaftale.
  • Dell Backup and Recovery Manager skal ikke længere genstarte i Windows Genoprettelsesmiljø for at oprette dit systems sikkerhedskopibilleder. Billederne oprettes nu i operativsystemet.
  • Funktionelle kosmetiske forbedringer for at forenkle brugerens valg af medietype og lagerplads til sikkerhedskopiering.
  • Tilføjet support for Dual Layer-DVD'er (kun Windows Vista og Windows 7).
Bemærk: Den første Dual-Layer-DVD i et Dual-Layer-sæt bliver oprettet som en Single-Layer-DVD for at kunne starte. Men de resterende Dual-Layer-DVD'er i sikkerhedskopisættet vil udnytte deres fulde kapacitet.
Bemærk: Understøttelse af Blu-ray er begrænset til brug som et lagringsmedie med høj kapacitet. Der kan ikke startes fra Blu-ray-diske. Hvis du vil gendanne en sikkerhedskopi på en Blu-ray-disk, skal du starte dit system fra en startbar Dell Recovery-disk eller et andet sikkerhedskopibillede, der kan startes fra. Brug ikke til OS- eller genoprettelsesmedier.

Tidligere version af Dell Backup and Recovery Manager krævede brug af Windows Genoprettelsesmiljø (WinRE) til at oprette en sikkerhedskopi af systemet. Den nuværende DBRM 1.3 skal ikke bruge WinRE til at oprette sådanne sikkerhedskopier.

DBRM understøtter en lang række medier til sikkerhedskopiering. De er:

• Eksterne USB-medier (USB-nøgle eller USB-harddisk).
  • Blu-ray (Windows 7 og 8).
  • Dual Layer-DVD (kun Windows 7, 8 og Vista).

Skærmen System Backup Status (Status på systemsikkerhedskopi) er den første skærm, som bliver vist, når du starter Dell Backup and Recovery Manager. Brugeren kan også få adgang til den ved at klikke på knappen Oversigt.

Skærmen System Backup Status (Status på systemsikkerhedskopi) viser oplysninger om den sidste sikkerhedskopi af systemet, der er oprettet. Til Microsoft Windows Vista- og Windows 7-systemer, der omfatter en kopi af Dells fabrikssystemafbildning på genoprettelsespartitionen, bliver den oprindelige sikkerhedskopi af systemet vist, indtil brugeren sikkerhedskopierer sit system.

Til Windows XP-systemer, som ikke har en genoprettelsespartition og et Dell-fabriksindstillingsbillede, er statusoplysninger om sikkerhedskopi erstattet med en meddelelse til brugeren om, at der ikke er blevet foretaget sikkerhedskopiering, og råder til at oprette en sikkerhedskopi nu ved at klikke på Sikkerhedskopier system nu.

Tilbage til toppen

2. Sikkerhedskopiering og gendannelse af fil

Sektionen Sikkerhedskopiering og gendannelse af fil giver dig et direkte link til Sikkerhedskopiering og gendannelse i Microsoft Windows. Filsikkerhedskopiering og -gendannelse har flere fordele i forhold til sikkerhedskopiering af hele systemet, som er:

• Sikkerhedskopiering af specifik filtype.
  • Sikkerhedskopiering af specifik mappe.

Du kan få adgang til den ved at klikke på Sikkerhedskopiering og gendannelse af fil.

Sådan sikkerhedskopierer du:

1. Vælg, hvor du vil oprette en sikkerhedskopi.
  1. Vælg typer af sikkerhedskopi. Indstillingen "Lad Windows vælge" vil sikkerhedskopiere hele dokumentmappen inklusive at oprette en systemafbildning. Indstillingen "Lad mig vælge" vil oprette en mappestruktur til en brugerdefineret sikkerhedskopi.
  1. Hvis "Lad mig vælge" er valgt, vil du blive bedt om at vælge den mappe, der skal sikkerhedskopieres.
  1. På den sidste side kan du gennemgå, hvad du har valgt via guiden.

Sådan gendanner du:

1. Vælg den fil/mappe, du vil gendanne.
  1. Du bliver spurgt, hvor du vil gendanne sikkerhedskopien.

Tilbage til toppen

3. Sikkerhedskopiering og gendannelse af system

Sikkerhedskopiering af systemet fungerer lidt anderledes end sikkerhedskopiering og gendannelse af filer. I stedet for at sikkerhedskopiere de enkelte filer og mapper fungerer sikkerhedskopiering af systemet ved hjælp af Windows Genoprettelsesmiljø (WinRE), der findes i Windows Vista og Windows 7, så der kan oprettes en sikkerhedskopiering af hele systemet.

Sikkerhedskopiering af systemet:

Denne procedure opretter en sikkerhedskopi af den primære systempartition. Den er normalt angivet som C-drevet.

1. I første trin af guiden skal du angive sikkerhedskopiens navn og placeringen af den gemte sikkerhedskopi.
  1. Tryk på Opret billede for at starte sikkerhedskopieringen.
  1. Processen viser en statusbjælke.

Administration af sikkerhedskopier:

Med administration af sikkerhedskopien kan du eksportere, omdøbe eller slette en sikkerhedskopi.

1. Vælg sikkerhedskopien på rullelisten.
  2. Vælg en handling, som kan være:
    1. Eksporter - for at eksportere en sikkerhedskopi til en anden placering,
    2. Omdøb - for at omdøbe en sikkerhedskopi til et andet navn og
    3. Slet - for at slette en sikkerhedskopi.

Systemgendannelse via DBRM:

1. Vælg billedet, og klik på Næste.
  1. Klik på Start.
  1. Systemet vil fortsætte med en statuslinje og beder brugeren om at genstarte computeren efter afslutningen.

Tilbage til toppen

4. Dell Recovery Tools (Dells genoprettelsesværktøjer):

Dell Recovery Tools (Dells genoprettelsesværktøjer) er en specialiseret sektion i DBRM, der opretter medier til Dells kunder. Denne sektion er inddelt i to undersektioner: a) Dell Recovery Media (Dell genoprettelsesmedie) - standardfabriksbillede og b) OS and Application Media (OS- og programmedier). Kunder, der har købt ekstra software på salgstidspunktet, vil have mulighed for at oprette disse programmedier.

Dell Recovery Media (Dell genoprettelsesmedie)

1. Guiden vil bede dig om at vælge enheden til oprettelse af genoprettelsesmedier.
  • Fabriksbilledet og genoprettelsesværktøjerne er en kombination af Dell-OS-standardbilledet og drivere/programmer
  • Genoprettelsesværktøjer bruges kun til at oprette Dell-driver- og programmedier.
Bemærk: Dette er en advarsel til ekstern lagringsenhed. Hvis du bruger et optisk medie, vises denne meddelelse ikke.
  1. Systemet beder om en bekræftelse.
  1. Systemet vil fortsætte med en statuslinje og vil vise brugeren statusmeddelelsen, når det er fuldført.

Tilbage til toppen

5. Problemer med Dell Backup and Recovery Manager (DBRM)

1. Kan ikke opgradere, installere eller afinstallere DCP Security Manager eller Dell Backup and Recovery Manager.

- Hvis du prøver at afinstallere DCP Security Manager for at opgradere til Dell Data Protection-software på ældre systemer, kan du opleve en række forskellige fejlkoder, og installationen eller fjernelsen vil fejle. Et problem kan også opstå, når du prøver at tilmelde fingeraftryk, kryptere harddisken osv. på et nyt Dell-system. DCP Security Manager står måske ikke på listen i menuen Programmer, eller det findes ikke som et ikon på skrivebordet. Du skal downloade Dell ControlPoint Security Software for at få Wave-software.

- Problemet består i, at Dell Data Protection\Access er installeret fra fabrikken, og de to programmer ikke kan eksistere sammen. Du skal fjerne DCP for at få fuld funktionalitet af DBRM.

- I nyere systemer bør dette ikke være et problem, da DCP (Dell Control Point) ikke længere er installeret på Dell-systemer.

2. Dell Backup & Recovery Manager (DBRM) kan vise en forkert dato for næste planlagte sikkerhedskopiering

3. Brugeroprettet systempartition kan forsvinde efter genoprettelse med Dell Backup & Recovery Manager (DBRM)

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN155384

Sidste ændringsdato: 12.02.2018 12.48