Sådan anvender og udfører du fejlfinding på Inspiron 14R 5421

Denne artikel indeholder oplysninger om brug af og fejlfinding på Inspiron 14R 5421, herunder:

• Brug af trådløst netværk.
  • Windows.
  • Mus, touchpad, tastatur.
  • LCD.
  • Webkamera.
  • Drivere.

Indholdsfortegnelse:

1. Computeren starter ikke, eller der er ingen grafik
  2. Computeren holder op med at reagere
  3. Microsoft Windows går ned, stopper, eller der vises en blå skærm
  4. Dell PC Diagnostics lyntest og SupportAssist til pc'er og tablets
  5. Fejlfinding af en bærbar computers LCD-skærm, som er sort, tom eller svær at se
  6. Specifikationer for Inspiron 14R 5421
  7. Placering af porte
  8. Nulstilling af systemopsætning (BIOS) til standardindstillingerne
  9. Tips og råd til trådløst netværk samt fejlfinding
  10. Sådan aktiveres/deaktiveres den trådløse antenne på en Dell-computer
  11. Deaktivering eller aktivering af touchpad'en ved brug af genvejstasten
  12. Mus, tastatur eller berøringsplade fungerer ikke korrekt
  13. Brug af og fejlfinding på Dells webkamera og Dell Webcam Central-softwaren
  14. Computerkomponenten genkendes ikke
  15. Drivere til Inspiron 14R 5421
  16. Dell Windows Support Center

1. Computeren starter ikke, eller der er ingen grafik

Hvis du oplever en situation, hvor computeren enten ikke starter eller den starter (indikatorerne lyser og ventilatorerne kører), men der er intet billede, skal du lytte efter en serie af biplyde under opstarten.

Se (tabel 1) for at få hjælp til fejlfinding på computeren, når bipkoderne lyder.

Bip-kode Muligt problem
Et
Mulig fejl på systemkortet - Fejl i BIOS ROM-kontrolsum
To
Ingen RAM fundet.
Tre
Mulig fejl på systemkortet - Fejl på chipset
Fire
Fejl ved RAM-læsning/-skrivning
Fem
Fejl på realtidsur (fejl på CMOS-batteri)
Seks
Fejl i videokort eller chip
Syv
Processorfejl
Otte
Skærmfejl (LCD)

Tabel 1: Repetitive bipkoder

Hvis du ikke hører nogen bipkoder, skal du udføre følgende trin:
  1. Fjern forbindelsen til alle eksterne enheder, herunder tastatur, mus og ekstern monitor. Eksterne enheder omfatter også eksterne lagerenheder, såsom flashdrev, USB-enheder, printere, kort osv.
  2. Fjern vekselstrømsadapteren fra computeren, og tag adapterstikket ud af stikkontakten.
  3. Fjern batteriet. Du kan få yderligere oplysninger om, hvordan du fjerner batteriet, ved at gå til siden med onlinemanualen til Inspiron 14R 5421, og klikke på Servicehåndbog.
  4. Tryk på tænd/sluk-knappen i 15 sekunder.
  5. Sørg for, at stikkene på strømledningen og vekselstrømsadapteren er trykket fast sammen.
  6. Indsæt vekselstrømsadapteren i computeren og en god stikkontakt.
  7. Tryk på tænd/sluk-knappen for at se, om computeren tænder og starter korrekt. Se artiklen Computer tændes ikke eller går ind i Windows i Dell Knowledge Base, hvis den ikke gør.
  8. Sluk computeren, og sæt batteriet tilbage i computeren.
  9. Tryk på tænd/sluk-knappen for at se, om computeren tænder og starter korrekt. Se artiklen Kontroller batteriet i Dell Knowledge Base, hvis den ikke gør.
  10. Start de tilsluttede enheder én ad gangen, og test dem for at se, om computeren tænder.
Tilbage til toppen

2. Computeren holder op med at reagere

1. Tryk på tænd/sluk-knappen i mindst 15 sekunder for at sikre, at computeren slukker.
  2. Fjern forbindelsen til alle eksterne enheder, herunder tastatur, mus og ekstern monitor. Eksterne enheder omfatter også eksterne lagerenheder, såsom flashdrev, USB-enheder, printere, kort osv.
  3. Tryk på tænd/sluk-knappen for at se, om computeren tænder og starter korrekt. Se artiklen Computer tændes ikke eller går ind i Windows i Dell Knowledge Base, hvis den ikke gør.
  4. Hent og installer SupportAssist Gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at få flere oplysninger om, hvordan du henter og installerer SupportAssist.
  5. Kør systemvedligeholdelse på computeren. Se artiklen Optimering og vedligeholdelse af Microsoft Windows i Dell Knowledge Base.
  6. Begynd at tilslutte enhederne én ad gangen, og test dem for at se, om computeren holder op med at reagere.
Tilbage til toppen

3. Microsoft Windows går ned, stopper, eller der vises en blå skærm

Dette link fører til artiklen Microsoft Windows går ned, stopper, eller der vises en blå skærm i Microsofts vidensbase.

Tilbage til toppen

4. Dell PC Diagnostics lyntest og SupportAssist til pc'er og tablets

Bemærk: Den hurtigste og nemmeste måde at identificere og løse problemet på er ved at bruge vores onlinediagnoseværktøj til lyntest. Dette løser enten problemet automatisk eller guider dig igennem trinnene til løsning af problemet. Hvis fejlsøgningskoden angiver en manglende del, påbegynder vi straks processen for en reservedel uden beregning i garantiperioden afhængigt af den fejlbehæftede del.

Dell tilbyder flere muligheder for at vedligeholde og diagnogsticere computeren:

• Dell PC Diagnostics lyntest, der kan finde de mest almindelige problemer.

• SupportAssist, som tidligere hed My Dell, leverer systemopdateringer, registrerer problemer og sender dig advarsler baseret på din enhed, hvilket gør det nemmere end nogensinde at løse og forebygge problemer. Dette program giver dig adgang til alt, hvad du behøver for at fjerne gætteriet fra vedligeholdelse af pc'er og tablets. Gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at få flere oplysninger, f.eks. hvordan du henter og installerer SupportAssist.

• Hvis computeren ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan du køre den indbyggede diagnosticering på din computer. Se artiklen Run Built-In Diagnostics (ePSA) for Your System i Dell Knowledge Base for at få flere oplysninger.
Tilbage til toppen

5. Fejlfinding af en bærbar computers LCD-skærm, som er sort, tom eller svær at se

Se artiklen Troubleshooting a Notebook LCD Screen That is Black, Blank or Hard to See (Fejlfinding på en notebooks LCD-skærm, som er sort, tom eller svær at se) i Dell Knowledge Base for at få oplysninger om fejlfinding på en bærbar pc's LCD-skærm.

Tilbage til toppen

6. Specifikationer for Inspiron 14R 5421

Gå til siden med onlinemanualen til Inspiron 14R 5421, og klik på Specifications (Specifikationer) for at få oplysninger om specifikationerne for Inspiron 14R 5421.

Tilbage til toppen

7. Placering af porte

Gå til siden med onlinemanualen til Inspiron 14R 5421, og klik på Specifications (Specifikationer) for at få oplysninger om placeringen af porte.

Tilbage til toppen

8. Nulstilling af systemopsætning (BIOS) til standardindstillingerne

Valgmulighed 1:

1. Genstart computeren.
  2. Når du bliver bedt om det under POST, skal du trykke på tasten F2 for at gå til opsætningsskærmbilledet.
  3. På skærmbilledet Systemopsætning skal du trykke på højre piletast for at gå videre til menuen Afslut.
  4. Tryk på pil ned, indtil Gendan standarder markeres, og tryk derefter på tasten Enter.
  5. Tryk på tasten EnterJa for at indlæse optimerede standardindstillinger, og genstart computeren.

Valgmulighed 2:

1. Genstart computeren.
  2. Når du bliver bedt om det under POST, skal du trykke på tasten F2 for at gå til opsætningsskærmbilledet.
  3. Tryk på tasten F9 på skærmen Systemopsætning.
  4. Tryk på tasten EnterJa for at indlæse optimerede standardindstillinger, og genstart computeren.
Tilbage til toppen

9. Tips og råd til trådløst netværk samt fejlfinding

Gå til Dell Networking and Wireless Support Center for at få tips og råd eller oplysninger om fejlfinding på trådløse netværk.

Tilbage til toppen

10. Sådan aktiveres/deaktiveres den trådløse antenne på en Dell-computer

1. Tryk på tasten Fn og hold den nede, og tryk derefter på F2. Gentagelse af denne handling skifter mellem aktivering og deaktivering af den trådløse antenne.

Se artiklen How to Turn the Wireless Antenna On and Off on a Dell Computer (Sådan aktiveres/deaktiveres den trådløse antenne på en Dell-computer) i Dell Knowledge Base for at få yderligere oplysninger om, hvordan du aktiverer/deaktiverer den trådløse antenne.

Tilbage til toppen

11. Deaktivering eller aktivering af touchpad'en ved brug af genvejstasten

Tastaturtast Handling
Tryk på tasten Fn og hold den nede, og tryk derefter på tasten F3.

Tabel 2: Genvejstaster på touchpad

Se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Deaktivering eller aktivering af touchpad'en ved brug af genvejstasten for at få yderligere oplysninger om, hvordan du aktiverer/deaktiverer touchpad'en.

Tilbage til toppen

12. Mus, tastatur eller berøringsplade fungerer ikke korrekt

Se følgende artikler i Dell Knowledge Base for at få oplysninger om brug eller fejlfinding af mus, tastatur eller berøringsplade.

13. Brug af og fejlfinding på Dells webkamera og Dell Webcam Central-softwaren

Se artiklen Using and Troubleshooting the Dell Webcam and Dell Webcam Central Software (Brug og fejlfinding af Dell Webcam og Dell Webcam Central-softwaren) i Dell Knowledge Base for at få oplysninger om, hvordan du udfører fejlfinding på computerens webcam.

Tilbage til toppen

14. Computerkomponenten genkendes ikke

SupportAssist, som tidligere hed My Dell, leverer systemopdateringer, registrerer problemer og sender dig advarsler baseret på din enhed. Dette program giver dig adgang til alt, hvad du behøver for at fjerne gætteriet fra vedligeholdelse af pc'er og tablets. Gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at få flere oplysninger om, hvordan du henter og installerer SupportAssist.

Tilbage til toppen

15. Drivere til Inspiron 14R 5421

Gå til siden med drivere til Inspiron 14R 5421 for at få oplysninger om, hvilke drivere der findes til Inspiron 14R 5421.

I denne artikel finder du oplysninger om, hvordan du downloader drivere til en Inspiron 14R 5421-computer: "How to Download and Install a Driver" (Sådan downloades og installeres en driver).

Tilbage til toppen

16. Dell Windows Support Center

Dette link tager dig til Dell Windows Support Center. Vælg det operativsystem, du har brug for hjælp til.

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN161947

Sidste ændringsdato: 07.07.2017 14.46