Hvordan løses nedbrud, genstart eller fejlmeddelelser på blå skærm i Microsoft Windows?

Artikeloversigt: Denne artikel indeholder en liste med oplysninger og links til fejlfinding af nedbrud, genstart eller fejlmeddelelser på blå skærm i Microsoft Windows.

Indholdsfortegnelse:
  1. Hvad er en fejlmeddelelse på blå skærm?
  2. Sådan deaktiveres automatisk genstart
  3. Fejlfinding i forbindelse med almindelige fejlmeddelelser på blå skærm
  4. Analyser Windows stop-fejlmeddelelser på blå skærm ved hjælp af BlueScreenView
    (fra Nirsoft)

Problem 1.

Hvad er en fejlmeddelelse på blå skærm?

Når der opstår bestemte problemer i Windows, stopper programmet, og der vises diagnosticeringsoplysninger med hvid tekst på en blå skærm. Visningen af disse fejl er kilden til udtrykket "Blå skærm" eller "Blue Screen of Death (Blå skærmdød)" (BSOD).

I mange tilfælde blinker skærmen kun i et par sekunder før genstart. Du kan deaktivere denne proces ved at følge trinnene i afsnit 2 nedenfor, så fejlen kan analyseres yderligere.

Fejlmeddelelser på blå skærm vises, når:

Windows registrerer en fejl, der ikke kan løses, uden at der går data tabt.
Windows registrerer, at vigtige OS-data er beskadigede.
Windows registrerer, at der er opstået hardwarefejl, der ikke kan genoprettes.
Den nøjagtige tekst, der vises, kan enten være tekstbaseret (Figur 1) eller grafisk baseret som i Windows 8 (Figur 2)

Figur 1

Figur 2

Problem 2.

Sådan deaktiveres automatisk genstart

Når der registreres en alvorlig fejl i Windows, genstarter Windows-pc'en for at forhindre yderligere beskadigelse af computeren. Det er en sikkerhedsforholdsregel, som er indbygget i Windows. For at kunne analysere STOP- eller BSOD-fejlen yderligere skal vi kende fejlkoden og oplysninger om fejlen.

Disse oplysninger vises, når du deaktiverer Automatisk genstart ved systemfejl.

Her er trinnene til deaktivering af Automatisk genstart ved systemfejl i Windows
(gælder for Windows 8, 7, Vista og XP)

Indtast System på startskærmen (menuen Start i 7, Vista, XP).
Klik på det System-link, der vises.
På listen med links i venstre rude skal du klikke på Avancerede systemindstillinger

Klik på Indstillinger i afsnittet Start og Genoprettelse

Fjern markeringen fra det afkrydsningsfeltet Genstart automatisk

Klik på OK
Klik på Anvend og derefter OK

Næste gang dit system lukker ned, stopper det på et skærmbillede med en fejlkode og nogle oplysninger om fejlen i stedet for at genstarte.
Noter disse oplysninger, så du kan foretage fejlfinding på fejlen.

Problem 3:

Fejlfinding i forbindelse med almindelige fejlmeddelelser på blå skærm
  afhængig af Windows-version

Klik her for fejlfinding af blå skærm i Windows XP.
Klik her for fejlfinding af blå skærm i Windows Vista.
Klik her for fejlfinding af blå skærm i Windows 7.
Klik her for fejlfinding af blå skærm i Windows 8.

Problem 4:

Analyser Windows stop-fejlmeddelelser på blå skærm,
  ved hjælp af BlueScreenView (fra Nirsoft)

Ud over at bruge værktøjet Windows Debugger fra Microsoft, som er indeholdt i ovenstående artikler,
kan du også bruge et værktøj fra Nirsoft, som hedder BlueScreenView til at analysere Windows dump-filer.

Klik her for at få oplysninger om BlueScreenView (fra Nirsoft).

Klik her for at downloade zip-filen til værktøjet fra www.nirsoft.net.

Klik Her for at få flere oplysninger.

Klik på knappen nedenfor for at tweete feedback eller bede om hjælp til noget i ovenstående artikel.

Artikelnummer: SLN179253

Sidste ændringsdato: 18.01.2017 14.25