En vejledning til dockingstationer og portreplikatorer på Dell Latitude og Precision Notebooks

Denne artikel indeholder oplysninger om dockingstationer, der bruges sammen med bærbare Dell Latitude-pc'er

Indholdsfortegnelse:

1. Dockingstationer til bærbare Dell-pc'er
  2. Fordele ved at bruge en dockingløsning
  3. Docking-problemer og -fejlfinding
  4. Oplysninger om kompatibilitet:

1. Dockingstationer til Dell Notebooks

De nyeste dockingløsninger til E-serien lancerede E-Port II og E-Port+ II. De har næsten alle de samme kendetegn som deres forgængere, E-Port og E-Port+, bortset fra, at de nu understøtter USB 3.0-enheder.

Nedenstående tabel viser en sammenligning mellem de forskellige dockingløsninger til Latitude E-serien og Precision-mobilsystemer.

Funktioner E-Port Plus II E-Port II E-Port Plus E-Port E-Legacy
Expansion Port
Stik til E-computerskærmsfod 1 1 1 1 0
USB- eller eSata-stik 1 1 1 1 0
USB 3.0 2 2 0 0 0
USB 2.0 3 3 5 5 2
PS/2-stik 2 0 2 0 2
Netværksstik 1 1 1 1 0
Serielt stik 1 0 1 0 1
Parallelt stik 1 0 1 0 1
VGA-stik 1 1 1 1 0
DVI-stik 2 1 2 1 0
DisplayPort-stik 2 1 2 1 0
AC-adapterstik 1 1 1 1 0
Lydstik 2 2 2 2 0
Sikkerhedskabelstik 1 1 1 1 0

Denne vejledning giver et overblik over docks. Den vil gennemgå fordele og give råd om fejlfinding af problemer, du måtte have.

Tilbage til toppen

2. Fordele ved at bruge en dockingløsning

Undertiden bliver en dockingstation benævnt en portreplikator. Det er det samme.

En portreplikator er et tilbehør, som øger antallet og typen af porte, det er muligt at bruge på en bærbar pc.

En portreplikator gør det muligt at tilslutte flere skærme til din notebook.

Du kan placere en dockingstation på et skrivebord eller i et arbejdsområde med permanent adgang til ekstra lagerplads, printere og andre eksterne enheder. Du får fordelene ved en stationær computer med mulighed for at frigøre og fjerne notebooken til brug andre steder.

Portreplikatorer kan føjes til andre eksterne enheder såsom en skærmholder pga. en modulær forbindelse, der flerdobler muligheden for at konfigurere den.

Disse dockingstationer skulle virke sammen med enhver notebook i E-serien, som har et dockingstik på basen. Sådanne Latitude-notebooks kan sluttes til enhver dockingstation i E-serien og hente alt, hvad der sluttes til dockingstationen.

De Latitude-systemer, der blev fremstillet, siden E7x40/50- og E5x40/50-systemerne blev indført, skal bruges med et afstandsstykke for om nødvendigt at undgå at beskadige systemets eller APR'ens dockingporte.

De typer af Latitude-systemet, som typisk ikke har det almindelige dockingstik, er f.eks. tabletmodeller, der har deres egne dockingstationer. Der er også nogle få specielle typer Latitude-systemer, som f.eks. Rugged-serien, der har deres egne dockingstationer.

Enhederne er indbyrdes omskiftelige, da de anvender en USB-tilslutning som dock til dit system. Du behøver ikke at oprette en profil i docken for at bruge dem. (Det betyder, at systemet kan dockes, mens det allerede er startet op i Windows, eller afbrydes uden at lukke det ned. Undertiden kaldet Hot-Docking.)

Tilbage til toppen

3. Docking-problemer og -fejlfinding

De væsentligste problemer i forbindelse med en dockingstation identificeres som regel nemt og hurtigt.

• Skade på docken eller porte.
  • Kan ikke docke systemet.
  • Ingen strøm.
  • Defekte porte.

Bemærk: Hvis dit system bryder ned, når du enten hot-swapper det til en dockingstation eller tænder for det ved hjælp af dockingstationen, skal du følge de samme trin nedenfor og medtage dette ekstra trin til sidst for at finde ud af, om problemet vedrører softwaren eller hardwaren på den bærbare pc eller er et hardwareproblem med selve dockingstationen.

Hvis du allerede har udelukket andre problemer i de foregående trin, og problemet følger din bærbare pc til flere dockingstationer, skal du bytte dit harddiskdrev ud med en anden bærbar pc af en tilsvarende type, og se, om fejlen følger drevet eller kun forekommer på den bærbare pc. Hvis fejlen følger harddiskdrevet, har du et softwareproblem og skal foretage yderligere fejlfinding. Hvis problemet kun forekommer på den bærbare pc, så er det et hardwareproblem, og du skal kontakte Dells support for at eskalere problemet.

Heldigvis er fejlfindingen den samme for de fleste af disse fejl.

1. Undersøg dockingstationen, knapperne, sikkerhedsskinnen, portene og systemet visuelt for at sikre, at der ikke er synlige skader på komponenter, eller at sikkerhedslåsen er i indgreb. Hvis der ikke er skader eller forhindringer, skal du fortsætte med denne vejledning. Skade på tilbehør skal afregnes i de fleste tilfælde.

2. Tilslut systemet på docken for at tjekke, om du kan se noget til hinder for en fast forbindelse.

1. Hvis du kan, skal du derefter kontakte support for at fortsætte dette arbejde.

2. Hvis du ikke kan, skal du fortsætte til næste trin.

3. Sørg for, at den vekselstrømsadapter, der er tilsluttet docken, har den rigtige størrelse. 90-130 W

4. Prøv at docke systemet til en anden dock, og prøv et andet system på din dock. Følger fejlen maskinen, bliver den ved docken, eller findes den nu på både system og dock?

1. Hvis fejlen følger maskinen, så bliver du nødt til at foretage yderligere fejlfinding af systemet. Dette vil normalt indebære at udelukke operativsystemet og dockingplasten og -stikket på basen af systemet.

2. Hvis fejlen bliver hos docken, så er problemet på docken. Kontakt support for at gå videre med dette.

3. Hvis fejlen går i begge retninger, er det sandsynligt, at problemet er hos både docken og systemet.

5. De sidste 4 trin burde have konstateret eventuel skade, strømsvigt og manglende docking. Du kan foretage fejlfinding af defekte porte på en dock ved at følge de samme trin som for defekte porte på et system. Udfør trin 1 til 4 for at sikre, at fejlen er hos docken. Identificer den port, der er defekt.

6. Flyt kablet og tilbehøret til en anden dock. Følger fejlen med tilbehøret?

1. Hvis den gør, så er fejlen hos tilbehøret og kablet.

2. Hvis ikke, skal du gentilslutte på din dock for at se, om problemet vender tilbage.

1. Hvis det gør, men problemet var periodisk. Bevæg kablet, mens det er sluttet til docken, for at se, om det påvirker problemet. Kontakt din support med resultaterne.

2. Hvis det gør, og fejlen er konstant, så kontakt din support for at gå videre med dette.

3. Hvis ikke, er problemet højst sandsynligt et forbindelsesproblem, så en genindsættelse løser problemet.

Dockingstationen har et års garanti som standard, hvis den er købt separat fra systemet. Hvis den er købt sammen med systemet, er garantien den samme som for selve systemet. Du kan kontrollere din garantistatus på nedenstående link:

Tilbage til toppen

4. Oplysninger om kompatibilitet:

Kompatible systemer D-Dock E-Port Plus II E-Port II E-Port Plus E-Port E-Legacy
Expansion Port
Rugged Desk Dock Latitude ST Tablet Dock Latitude Tablet Dock Dell D3100 Dock Dell Wireless D5000 Dock Dell WLD15 WiGig Dock Dell SuperSpeed USB D3000 Dock D3100 USB 3.0 Dock Dell WD 15 Dock Dell Thunderbolt TB 16 Dock
Latitude D-serien X X X X X X X X X X X X X X X
Latitude E-seriens systemer med kun USB 2.0 og en dockingport på basen X X X X X X X X X X X X X
Precision Mobile-systemer med kun USB 2.0 og en dockingport på basen X X X X X X X X X X X X X
Latitude E-seriens systemer med USB 3.0 og en dockingport på basen X X X X X X X
Precision Mobile-systemer med USB 3.0 og en dockingport på basen X X X X X X X
Latitude 3X30-serien X X X X X X X X X X X X
Latitude Rugged XX04-serien X X X X X X X X X X X
Latitude Ultrabooks X X X X X X X X X X X
Latitudes med DW1601 Tri-Band HMC-kort X X X X X X X X X X X X X X X
Latitude med Intel WiGig 1.1 X X X X X X X X X X X X X X X
Latitude ST Tablet X X X X X X X X X X X X X X X
Latitude 3X40-serien X X X X X X X X X X X X
Latitude-tablet og 2-i-1-systemer X X X X X X X X X X X
Latitude 3X50-serien X X X X X X X X X X X X
Latitude Rugged XX14-serien X X X X X X X X X X X
Latitude 3X60-serien X X X X X X X X X X X X
Latitude 3X70-serien X X X X X X X X X X X X
Latitude E-seriens systemer med USB 3.0 og ingen dockingport på basen X X X X X X X X X X X X X
Precision Mobile-systemer med USB 3.0 og ingen dockingport på basen X X X X X X X X X X X X X
Latitude E-seriens systemer med DisplayPort via Thunderbolt Type-C og ingen dockingport på basen X X X X X X X X X X X X
Precision Mobile systemer med DisplayPort via Thunderbolt Type-C og ingen dockingport på basen X X X X X X X X X X X X

Hvis du i stedet har en Rugged Latitude, kan du se artiklen herunder:

Hvis du har en Latitude-tablet, kan du se artiklen herunder:

Hvis du i stedet har en Latitude-pc uden en dockingtilslutningsport, skal du se Wireless-artiklen nedenfor:

Hvis du i stedet har en Latitude-pc uden en dockingtilslutningsport, skal du se artiklen om kabelførte dockingstationer nedenfor:

E-Port II-docke og derover har DisplayPort 1.2 som standard, så tjek artiklen nedenfor, hvis du ønsker at få mest muligt ud af denne standard:

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN286158

Sidste ændringsdato: 07.12.2017 09.49