Tastaturvejledning til Dell Chromebook

Denne vejledning fører dig gennem brug af tastaturet. Dette særlige tastatur har nogle specielle funktioner, og vi går i detaljer omkring, hvad det er for nogen, og hvordan man bruger dem. Hvis artiklen ikke indeholder de oplysninger, du søger, kan du se brugervejledningen på supportwebstedet.

Indholdsfortegnelse:

1. Tastaturlayout
  2. Tastefunktioner på tastaturet
  3. Tilpas specielle taster og Caps Lock
  4. Genvejstaster på tastaturet

1. Tastaturlayout

Du vil opdage, at din Chromebooks tastatur har et par ekstra funktioner, som gør det nemmere for dig at surfe på internettet. Tastaturet indeholder en dedikeret søgeknap og har en ny række af genvejstaster til internettet. Du kan også bruge et standard USB-tastatur med din Chromebook, der anvender de samme tastaturgenveje.

Bemærk: Vær opmærksom på, at tænd/sluk-knappen til systemet er tasten i højre hjørne af den øverste række taster, når du ser på et faktisk tastatur.

Bemærk: Hvis du oplever problemer med dit tastatur, skal du følge linket nedenfor til fejlfindingsvejledningen:

Tilbage til toppen

2. Tastefunktioner på tastaturet

Tastaturet på Chromebook er designet til at hjælpe dig med at bruge de korrekte taster til at udføre de ting, du har mest brug for. Nedenstående tabel indeholder en oversigt over de specielle taster på øverste række af tastaturet.

Key Beskrivelse
Gå til den forrige side i din browserhistorik. Gå til den forrige side i din browserhistorik (F1)
Gå til den næste side i din browserhistorik. Gå til den næste side i din browserhistorik (F2)
Genindlæs den aktuelle side. Genindlæs den aktuelle side (F3)
Åbn siden i fuldskærmstilstand. Åbn siden i fuldskærmstilstand (F4)
Skift til næste fane eller vindue. Skift til næste fane eller vindue (F5)
Sænk skærmens lysstyrke. Sænk skærmens lysstyrke (F6)
Øg skærmens lysstyrke. Øg skærmens lysstyrke (F7)
Slå lyden fra. Slå lyden fra (F8)
Reducer lydstyrken. Reducer lydstyrken (F9)
Øg lydstyrken. Øg lydstyrken (F10)
Tasten Søg.

Søg i dine applikationer og på nettet fra din apps-liste. På en Chromebook sidder denne tast på den side, hvor du normalt finder Caps Lock-tasten.

Hvis du bruger et almindeligt tastatur, fungerer Windows-tasten mellem Ctrl og Alt som søgetasten.

Du kan slå Caps Lock midlertidigt til ved at trykke på Alt + søgetasten.

Tilbage til toppen

3. Tilpas specielle taster og Caps Lock

Chromebooks har en særlig søgetast til hurtig søgning på internettet. Du kan skrive store bogstaver ved at få søgetasten til at virke ligesom Caps Lock-tasten. På samme måde kan du også tilpasse den måde, som Ctrl- og Alt-tasten virker på, på siden Indstilling.

Ændre tastens adfærd

1. Log på Chromebook.

2. Klik i statusområdet i nederste højre hjørne, hvor kontobilledet vises.

3. Klik på Indstillinger.

4. Gå til afsnittet Enhed, og klik på Tastaturindstillinger.

5. Brug menuerne til at tilpasse søge-, Ctrl- og Alt-tastens adfærd.

6. Klik på OK.

Mere om søgetasten

Når du trykker på søgetasten , åbner søgefeltet og app-listen. I søgefeltet kan du søge på både internettet og app-listen på samme tid.

Bruger du et almindeligt tastatur?

Windows-tasten mellem tasterne Ctrl og Alt fungerer som søgetasten.

Caps Lock-tasten fjernes for at gøre plads til søgetasten. Men hvis du virkelig har brug for Caps Lock, kan du aktivere den midlertidigt ved at trykke på Alt + søgetasten. Tryk på den igen for at deaktivere den.

Tilbage til toppen

4. Genvejstaster på tastaturet

Nedenstående tabel viser genvejstaster på tastaturet, som vil være nyttige.

Genvej Beskrivelse
Esc Stop indlæsning af den aktuelle side
Alt + pil op Side op
Alt + pil ned Side ned
Alt + venstre pil (Backspace) Gå til forrige side i browserhistorikken
Alt + højre pil
(Shift + Backspace)
Gå til den næste side i din browserhistorik.
Ctrl + højre pil Gå til enden af det næste ord
Ctrl + pil ned Gå til begyndelsen af det forrige ord
Ctrl + Alt + pil op Start
Ctrl + Alt + pil ned End
Ctrl + Alt + højre pil Marker næste ord eller bogstav
Ctrl + Alt + venstre pil Marker forrige ord eller bogstav
Ctrl + Alt + Z Aktiver eller deaktiver tilgængelighedsfunktioner, hvis du ikke er logget på med en Google-konto. Hvis du er logget på, kan du konfigurere tilgængelighedsfunktionen på siden Indstillinger.
Ctrl + Alt + / Åbn listen over tilgængelige tastaturgenveje
Ctrl + Shift + D Gem alle åbne sider i det aktuelle vindue som bogmærker i en ny mappe
Ctrl + Shift + G eller
Shift + Enter
Gå til forrige match for inputtet på linjen Find
Ctrl + Shift + B Skift visningen af linjen Bogmærker. Bogmærker vises på siden Ny fane, hvis linjen er skjult.
Ctrl + Shift + I Skift visningen af panelet Udviklingsværktøjer
Ctrl + Shift + J Skift visningen af DOM Inspector
Ctrl + Shift + L Lås skærmen
Ctrl + Shift + N Åbn et nyt vindue i tilstanden Inkognito
Ctrl + Shift + B Skift linjen Bogmærke
Ctrl + Shift + Q Log ud af Google-konto
Ctrl + Shift + Q (to gange) Log ud af Google-konto på Chrome OS
Ctrl + Shift + R Genindlæs den aktuelle side uden brug af cachelagret indhold
Ctrl + Shift + T Genåbn den sidste fane, der blev lukket. Google Chrome husker de sidste 10 faner, der lukkes.
Ctrl + Shift + V Indsæt indholdet fra udklipsholderen som almindelig tekst
Ctrl + Shift + W Luk det aktuelle vindue
Ctrl + . Vis skjulte filer i appen Filer
Ctrl + ? Gå til Help Center
Ctrl + 0 Nulstil zoomniveau
Ctrl + 1 til Ctrl + 8 Gå til fanen på den angivne position i vinduet
Ctrl + 9 Gå til den sidste fane i vinduet
Ctrl + A Marker alt på siden
Ctrl + C Kopier det valgte indhold til udklipsholderen
Ctrl + D Gem den aktuelle webside som et bogmærke
Ctrl + F Søg på den aktuelle webside
Ctrl + G eller Enter Gå til næste match for inputtet på linjen Find
Ctrl + H Åbn siden Historik
Ctrl + J Åbn siden Downloads
Ctrl + K eller Ctrl + E Udfør en søgning. Indtast et søgeord efter spørgsmålstegnet i adresselinjen, og tryk på Enter.
Ctrl + L eller Alt + D Marker indholdet i adresselinjen
Ctrl + N Åbn et nyt vindue
Ctrl + O Åbn en fil i browseren
Ctrl + P Udskriv den aktuelle side
Ctrl + R Genindlæs den aktuelle side
Ctrl + S Gem den aktuelle side
Ctrl + T Åbn en ny fane
Ctrl + U Se sidekilde
Ctrl + V Indsæt indholdet fra udklipsholderen
Ctrl + W Luk den aktuelle fane
Ctrl + X Klip
Ctrl + Z Fortryd den sidste handling
Ctrl + Backspace Slet det forrige ord
Ctrl + Tab Skift til næste fane
Ctrl + Enter Føj www. og .com til dit input på adresselinjen, og åbn den pågældende URL-adresse
Ctrl + Shift + Tab Gå til den forrige fane i vinduet
Ctrl + Shift + Refresh Roter skærmen 90 grader
Ctrl + Shift + ) Nulstil skærmens skalering
Ctrl + Shift + + Forøg skærmens skalering
Ctrl + Shift + - Reducer skærmens skalering
Ctrl + Shift + Refresh Roter skærmen 90 grader
Ctrl + + Zoom ind på siden
Ctrl + - Zoom ud på siden
Alt + klik på et link Åbn det link, du klikkede på, på en ny baggrundsfane
Alt + 1 til Alt + 8 Gå til vinduet på den angivne position
Alt + 9 Gå til det sidst åbnede vindue
Alt + E eller Alt + F Åbn Chrome-menuen på browserens værktøjslinje
Alt + Backspace Slet det næste bogstav (slet fremad)
Alt + Tab Gå videre til næste vindue, der er åbnet
Alt + Shift + Tab Gå tilbage til det forrige vindue, der er åbnet
Alt + Shift + M Åbn app'en Filer
Alt + Shift + B Sæt fokus på linjen Bogmærker. Brug de angivne handlinger for Shift+Alt+T til at flytte fokus.
Shift + Alt + S Åbner statusområdet i nederste højre hjørne af skærmen
Shift + Alt + L

Sæt fokus på launcher

• Tryk på Tab eller højre pil for at fokusere på det næste punkt på værktøjslinjen
  • Tryk på Shift+Tab eller venstre pil for at fokusere på det forrige punkt på værktøjslinjen
  • Tryk på mellemrumstasten eller Enter for aktivere knapper, herunder sidehandlinger og browserhandlinger
  • Tryk på Shift + Tasten Øg lydstyrke. for at åbne genvejsmenuen for knappen (hvis den er tilgængelig).
  • Tryk på Esc for at fokusere på siden igen
Shift + Søg + Lydstyrke op Åbn højrekliksmenuer for de fokuserede elementer.
Shift + Esc Åbn Jobliste

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN293875

Sidste ændringsdato: 29.08.2017 15.17