Dell PowerEdge: Afhjælpning af CPU 1 eller 2 har en intern fejl (CPU IERR) på servere

Den interne CPU-fejl (CPU IErr) eller fejlen CPU-maskinkontrol er normalt ikke en fejl i selve CPU'en, men et tegn på, at CPU'en har registreret en fejl i systemet eller fået en fejlagtig instruktion fra en systemkomponent. Det kan i teorien skyldes enhver systemkomponent, men det skyldes ofte en hukommelsesfejl.

Indholdsfortegnelse

1. Identifikation
  2. Løsning

Identifikation af CPU IErr i systemets hændelseslog

Den interne CPU-fejl vises normalt i systemets hændelseslogfiler med noget i retning af:
CPU 1 har en intern fejl (CPU IERR), eller CPU 2 har en intern fejl (IERR)

Figur 1: DSET, der viser CPU IERR

Afhjælpning af intern CPU-fejl

Denne fejl kan afhjælpes ved at følge en struktureret fejlfindingsplan til bestemmelse af, hvilken komponent der har forårsaget fejlen, og hvordan det afhjælpes.

1. Kontrollér systemets hændelseslogfiler for eventuelle fejl, der opstår på omtrent samme tidspunkt som CPU IErr.

2. Hvis der konstateres andre fejl, skal disse afhjælpes. Hvordan fejlene afhjælpes afhænger af den konstaterede fejl.

3. Hvis der ikke findes nogen fejl, eller CPU IErr fortsat vises, lukkes systemet ned, strømkablet tages ud, og serverens tænd/sluk-knap holdes inde i 20 sekunder, før strømkablet sættes i og systemet tændes igen.

4. Ryd systemets hændelseslog, dvs. i Open Manage Server Administrator eller iDRAC (for begge: Åbn hændelsesloggen, rul ned i bunden, og tryk på Ryd log)

5. Opdater BIOS og iDRAC-firmware til den nyeste version.
    - Hvordan BIOS eller iDRAC opdateres med iDRAC-interfacet, forklares i denne artikel.
    - Hvis iDRAC ikke er tilgængelig, er andre opdateringsmetoder anført i følgende vejledende artikel.

6. Skift indstillinger for ydeevne i BIOS.
    - 11G: Strømstyring=Maksimal ydeevne; C-tilstand/C1E=deaktiveret
    - 12G/13G: Systemprofil=Ydeevne
    Indstillingerne for ydeevne har indvirkning på, hvordan komponenterne sættes i slumretilstand. Slumretilstand kan generere CPU-fejl i bestemte operativsystemer.

7. Hvis fejlen fortsætter, skal du kontakte teknisk support for at få yderligere hjælp. Kontaktmulighederne er anført nedenfor.