Sådan opretter og bruger du Dell Windows-gendannelsesbilledet

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du downloader Dell ISO-gendannelsesbilledfilen, hvordan du downloader og installerer Dell OS Recovery Tool og opretter et USB-gendannelsesmedie for at geninstallere Microsoft Windows på en pc fra Dell. Hvis du har brug for at installere eller geninstallere Microsoft Windows på din pc fra Dell, kan du downloade et tilpasset Dell-gendannelsesbillede og oprette dit eget USB-gendannelsesmedie.

Indholdsfortegnelse

1. Hvad du skal bruge
  2. Oprettelse af USB-gendannelsesmediet
  3. Brug af USB-gendannelsesmediet til at installere Microsoft Windows
  4. Ofte stillede spørgsmål

Hvad du skal bruge:

Advarsel: Sikkerhedskopier alle eksisterende data på USB-flashdrevet. Dell OS Recovery Tool sletter alle data på USB-flashdrevet.
  • Servicekoden for den pc fra Dell, hvor du ønsker at installere Microsoft Windows.
  • Download og gem filen med Dell ISO-gendannelsesbilledet.
  • Download og installer Dell OS Recovery Tool.
  • Tomt USB-flashdrev med mindst 8 GB plads.
  • .NET Framework 4.5.2 eller derover
  • En fungerende pc med administratorrettigheder og mindst 8 GB ledig lagerplads til at downloade Dell ISO-gendannelsesbilledet.
Tilbage til toppen

Oprettelse af USB-gendannelsesmediet

Dell OS Recovery Tool-hjælpeprogrammet giver dig mulighed for at oprette et USB-gendannelsesmedie til opstart med det Dell ISO-gendannelsesbillede, som passer præcis til din pc fra Dell. Sådan opretter du et USB-gendannelsesmedie:

1. Dobbeltklik for at åbne ikonet for Dell OS Recovery Tool på skrivebordet.
    Klik på Yes (Ja) i prompten for brugerkontokontrol.
  2. Indsæt et USB-flashdrev i pc'en.
  3. Klik på Browse (Gennemse), og find det sted, hvor Dell ISO-gendannelsesbilledet blev gemt.
  4. Vælg Dell ISO-gendannelsesbilledet, og klik på Open (Åbn).
  5. Klik på Start for at påbegynde oprettelsen af USB-gendannelsesmediet til opstart.
    Advarsel: Du vil blive informeret om, at ALLE data på USB-drevet mistes. Sørg for at sikkerhedskopiere alle eksisterende data på USB-drevet, og klik på Yes (Ja) for at fortsætte.
  6. Klik på OK for at fuldføre processen.
Tilbage til toppen

Brug af USB-gendannelsesmediet til at installere Microsoft Windows

Installering af Microsoft Windows 10

1. Slut det USB-gendannelsesmediet, du har oprettet, til den pc fra Dell, du vil installere Microsoft Windows på.
  2. Genstart pc'en, og tryk på tasten F12, når Dell-logoet vises, indtil du kan se Preparing one time boot menu (Klargøring af engangsmenu til opstart) i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. I opstartsmenuen skal du vælge USB-drevet og trykke på Enter.
  4. Vælg sprog og tastaturlayout.
  5. På skærmbilledet Vælg en funktion skal du klikke på Fejlfinding og derefter klikke på Gendan fra et drev.
  6. Følg anvisningerne på skærmen for at afslutte Microsoft Windows-installationen. Installationsprocessen tager nogen tid, og pc'en genstartes flere gange.

Installation af Microsoft Windows 8.1 eller Windows 7

1. Slut USB-drevet til den pc fra Dell, du vil installere Microsoft Windows på.
  2. Genstart pc'en, og tryk på tasten F12, når Dell-logoet vises, indtil du kan se "Preparing one time boot menu" (Klargøring af engangsmenu til opstart) i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. På opstartsmenuen under UEFI-opstart skal du vælge USB-drevet og trykke på Enter.
  4. Når Windows Installation vises, skal du vælge dine foretrukne indstillinger.
  5. I dialogboksen for Windows-installation skal du klikke på Installer nu.
  6. Læs licensaftalen, og vælg I accept the license terms (Jeg accepterer licensvilkårene).
  7. I vinduet "Hvilken installationstype foretrækker du?" skal du klikke på Brugerdefineret (avanceret).
  8. I vinduet "Hvor vil du installere Windows" skal du vælge den største interne disk som primær partition, og derefter skal du klikke på Næste. Hvis den primære partition viser 0 GB ledig, skal du vælge Ikke-allokeret plads og klikke på Næste.
  9. Windows Installation opretter automatisk den nye Windows-partition, formaterer den, og begynder derefter at installere Windows.
  10. Installationsprocessen tager nogen tid, og pc'en genstartes flere gange.
Tilbage til toppen

Ofte stillede spørgsmål

Du kan oprette en gendannelses-dvd, når du har downloadet filen med Dell ISO-gendannelsesbilledet. Sådan opretter du en gendannelses-dvd:

1. Sæt dvd'en i drevet på den computer, hvorfra du vil kopiere gendannelsesbilledet til dvd'en. Kontroller, at diskdrevet har brændingsegenskaber.
  2. Naviger til den mappe, hvor du gemte gendannelsesbilledet, og dobbeltklik på .iso-filen.
  3. Windows ISO-medieoprettelsesværktøjet eller en installeret tredjepartsdiskbrændingssoftware åbner.
  4. Følg anvisningerne på skærmen for at brænde ISO til dvd'en. Når processen er afsluttet, har du oprettet et opstartsinstallationsmedie.

Sådan downloader du filen med Dell ISO-gendannelsesbilledet ved hjælp af en pc, der ikke er fra Dell:

1. Gå til webstedet Dell Windows gendannelsesafbildning.
  2. Indtast Dell-pc'ens servicekode.
  3. Indtast bekræftelseskoden, og klik på Kontroller tilgængelighed.
  4. Markér afkrydsningsfeltet svarende til Microsoft Windows-operativsystemet.
  5. Klik på knappen Download markerede filer, og vælg en placering, hvor du vil gemme filen.
Bemærk: Du skal muligvis installere programmet Dell System Detect for at fuldføre overførslen.
Bemærk: Det kan tage flere timer at downloade filen med gendannelsesbilledet, afhængigt af hastigheden af din internetforbindelse.

Dell Windows-gendannelsesbilledet er tilgængeligt for 64-bit Microsoft Windows-operativsystemer.

Dell ISO-gendannelsesbilledet er meget stort. Vær tålmodig, og lad downloaden bliver færdig, før du prøver at åbne filen. Hvis filerne ikke bliver downloadet helt, kan du muligvis ikke oprette et USB- eller DVD-gendannelsesmedie. Hvis Dell OS Recovery Tool fortæller, at filen er beskadiget eller mangler data, skal du blot downloade filen igen.

Sådan starter du til USB- eller DVD-gendannelsesmediet for at installere Microsoft Windows 7 på Dell-pc'en:

1. Genstart din pc.
  2. Tryk på F2-tasten, mens pc'en genstarter, og start til BIOS eller Systemopsætning.
  3. Deaktiver Secure Boot (Sikker opstart).
  4. Aktiver Legacy Boot (Start i original tilstand) i BIOS.
  5. Gem BIOS-indstillingerne, og genstart pc'en.
Bemærk: For specifikke instruktioner om aktivering/deaktivering af Secure Boot (Sikker opstart) eller Legacy Boot (Start i original tilstand) på din Dell-pc skal du besøge webstedet Dell Brugervejledninger og se brugervejledningen til din pc.

Hvis du downloader en stor fil via et Dell-onlineprogram (som f.eks. webstedet Dell Windows gendannelsesafbildning), kan du modtage fejlmeddelelsen "Ikke plads nok på drev". Dette skyldes normalt en pladsbegrænsning på det drev, filerne bliver gemt på. Nogle billeder, der downloades via Dell Windows gendannelsesafbildning, kan fylde op til 8 GB.

For at korrigere denne fejl kan det være nødvendigt at frigøre ekstra plads på harddisken.
Du kan finde oplysninger om frigørelse af diskplads pr. operativsystem ved at se Microsofts Knowledge Base-artikler:

Hvis du har en ekstern harddisk eller en sekundær harddisk med mere diskplads, kan du vælge at gemme filerne på dette drev.

Tilbage til toppen

Artikelnummer: SLN299044

Sidste ændringsdato: 30.05.2017 04.34