Sådan opretter og bruger du Dell Windows-gendannelsesbilledet

• Har du brug for at geninstallere Microsoft Windows på din pc fra Dell pga. et systemnedbrud, harddiskudskiftning osv.?
  • Dell OS Recovery Tool hjælper dig med at downloade et tilpasset Dell-genoprettelsesbillede af Microsoft Windows.
  • Følg nedenstående trin for at downloade hjælpeværktøjet, oprette et USB-genoprettelsesmedie og geninstallerere Microsoft Windows på en PC fra Dell.

Hvad du skal bruge

• Servicekoden for den pc fra Dell, hvor du ønsker at installere Microsoft Windows.
  • Download og installer Dell OS Recovery Tool.
  • Tomt USB-flashdrev med mindst 8 GB ledig plads
  • Microsoft .NET Framework 4.5.2 eller højere
  • Administratorrettigheder og mindst 8 GB ledig lagerplads til at downloade Dell ISO-gendannelsesbilledet.

Sådan bruger du Dell OS Recovery Tool

Dell OS Recovery Tool giver dig mulighed for at oprette et USB-gendannelsesmedie ved hjælp af et Dell ISO-gendannelsesbillede, som passer præcis til din pc fra Dell. Sådan opretter du et USB-genoprettelsesmedie på en Windows-pc:

Bemærk: Windows 10 S tillader ikke download eller brug af Dell OS Recovery Tool på en pc, der kører Microsoft Windows 10 S. Hvis du skal oprette gendannelsesmedier til operativsystemet for en pc, der kører Microsoft Windows 10 S, skal du følge instruktionerne for at oprette gendannelsesmedier til operativsystemet fra en Windows-pc og vælge "Other Device" (Anden enhed) på skærmen "Select Device to Recover" (Vælg enhed til gendannelse).
  1. Dobbeltklik for at åbne ikonet for Dell OS Recovery Tool på skrivebordet.
    Bemærk: Klik på Yes (Ja) i prompten for brugerkontokontrol.

2. Tilslut et USB-flashdrev med mindst 8 GB ledig lagerplads til pc'en.

3. Vælg "This Device" (Denne enhed) (Figur 1) på skærmen Select Device to Recovery (Vælg enhed til gendannelse) for at identificere den pc, du vil oprette gendannelsesmedier til operativsystemet for.
    Hvis du opretter gendannelsesmedier til en anden pc, skal du vælge "Other Device" (Anden enhed) (figur 2) og indtaste servicekoden for den pågældende pc fra Dell.
    Dell OS Recovery Tool - Vælg enhed til gendannelse
    Figur 1: Vælg "This Device" (Denne enhed), når du bruger den samme pc. (Kun engelsk)

Dell OS Recovery Tool - Vælg enhed til gendannelse
    Figur 2: Vælg "Other Device" (Anden enhed), når du bruger en anden pc. (Kun engelsk)

4. Dell OS Recovery Tool præsenterer operativsystemafbildning(er) som findes til denne specifikke servicekode
    Klik på Download (figur 3) for at starte overførslen. Når overførslen er færdig, skal du klikke på Next (Næste).
    Dell OS Recovery Tool - Vælg operativsystem
    Figur 3: Klik på "Download" for at begynde at downloade genoprettelsesbilledet. (Kun engelsk)

5. Vælg det USB-flashdrev, du vil bruge til at oprette USB-genoprettelsesmediet (figur 4 og 5), og klik på Burn OS (Brænd OS).
    Dell OS Recovery Tool - Vælg USB-flashdrev
    Figur 4: Vælg USB-flashdrevet. (Kun engelsk)

Dell OS Recovery Tool - advarsel om USB-formatering
    Figur 5: USB-flashdrevet bliver formateret. (Kun engelsk)
    Advarsel: Du vil blive informeret om, at ALLE data på USB-drevet mistes. Sørg for at sikkerhedskopiere alle eksisterende data på USB-drevet, og klik på Yes (Ja) for at fortsætte.

6. Dell OS Recovery Tool begynder at oprette dine gendannelsesmedier til operativsystemet.

7. Når processen er færdig, bliver du præsenteret for en oversigtsskærm med mulighed for at udskrive gendannelsesvejledningen for brug af USB-gendannelsesmediet, så du kan geninstallere Microsoft Windows (figur 6).
    Dell OS Recovery Tool - Vælg enhed til gendannelse
    Figur 6: Oversigtsskærm (Kun engelsk)

Brug af USB-gendannelsesmediet til at installere Microsoft Windows

1. Slut det USB-gendannelsesmediet, du har oprettet, til den pc fra Dell, du vil installere Microsoft Windows på.
  2. Genstart pc'en, og tryk på tasten F12, når Dell-logoet vises, indtil du kan se Preparing one time boot menu (Klargøring af engangsmenu til opstart) i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. I opstartsmenuen skal du vælge USB-drevet og trykke på Enter.
  4. På skærmbilledet Vælg en funktion skal du klikke på Fejlfinding og derefter klikke på Gendan fra et drev.
  5. Følg anvisningerne på skærmen for at afslutte Microsoft Windows-installationen.
    Installationsprocessen tager nogen tid, og pc'en genstartes flere gange.
  1. Slut USB-drevet til den pc fra Dell, du vil installere Microsoft Windows på.
  2. Genstart pc'en, og tryk på tasten F12, når Dell-logoet vises, indtil du kan se Preparing one time boot menu (Klargøring af engangsmenu til opstart) i øverste højre hjørne af skærmen.
  3. På opstartsmenuen under UEFI-opstart skal du vælge USB-drevet og trykke på Enter.
  4. Når Windows Installation vises, skal du vælge dine foretrukne indstillinger.
  5. I dialogboksen for Windows-installation skal du klikke på Installer nu.
  6. Læs licensaftalen, og vælg I accept the license terms (Jeg accepterer licensvilkårene).
  7. I vinduet Hvilken installationstype foretrækker du? skal du klikke på Brugerdefineret (avanceret).
  8. I vinduet Hvor vil du installere Windows skal du vælge den største interne disk som primær partition, og derefter skal du klikke på Næste.
    Hvis den primære partition viser 0 GB ledig, skal du vælge Ikke-allokeret plads og klikke på Næste.
  9. Windows Installation opretter automatisk den nye Windows-partition, formaterer den, og begynder derefter at installere Windows.
    Installationsprocessen tager nogen tid, og pc'en genstartes flere gange.
Du finder instruktioner i, hvordan du bruger gendannelsesmedier til operativsystemet til at geninstallere Linux OS, i Dell Knowledge Base-artiklen How to use the Dell Hosted Recovery Image of Linux (Sådan bruger du Dell Hosted Recovery Image af Linux).

Ofte stillede spørgsmål

Dell OS Recovery Tool fungerer på en Windows-baseret pc.

Dell OS Recovery Tool fungerer kun på Windows-baserede pc'er. Sådan downloader du Windows ISO-filen til en pc, der ikke har Windows:

1. Gå til webstedet Dell Windows gendannelsesafbildning.
  2. Indtast servicekoden for pc'en fra Dell og bekræftelseskoden, og klik på Check Availability (Tjek tilgængelighed).
  3. Vælg Windows-operativsystemet, og klik Download Selected Files (Download markerede filer).
  4. Læs og accepter vilkår og betingelser. Klik på Continue (Fortsæt) for at starte overførslen.
  5. I vinduet "Browse for Folder" (Angiv en mappe) skal du vælge en eksisterende mappe, eller opret en ny, du kan nemt finde. Klik derefter på OK.

Dell Windows-gendannelsesbilledet er tilgængeligt for 64-bit Microsoft Windows-operativsystemer.

I Dell OS Recovery Tool er det muligt at sætte overførslen på pause og genoptage den, hvis der er et problem med netværksforbindelsen. Overførslen genoptages, så snart netværksforbindelsen genoprettes.

Dell ISO-gendannelsesbilledet er meget stort. Det kan tage lidt tid at hente filen afhængigt af hastigheden på din internetforbindelse.

Sådan starter du til USB- eller DVD-gendannelsesmediet for at installere Microsoft Windows 7 på Dell-pc'en:

1. Genstart din pc.
  2. Tryk på F12-tasten, mens pc'en genstarter, og start til BIOS eller Systeminstallation.
  3. Deaktiver Secure Boot (Sikker opstart).
  4. Aktiver Legacy Boot (Start i original tilstand) i BIOS.
  5. Gem BIOS-indstillingerne, og genstart pc'en.
Bemærk: For specifikke instruktioner om aktivering/deaktivering af Secure Boot (Sikker opstart) eller Legacy Boot (Start i original tilstand) på din Dell-pc skal du besøge webstedet Dell Brugervejledninger og se brugervejledningen til din pc.

Hvis du downloader en stor fil via et Dell-onlineprogram (f.eks. webstedet med Dells Windows-gendannelsesafbildning), kan du modtage fejlmeddelelsen "Ikke plads nok på drev". Dette skyldes normalt en pladsbegrænsning på det drev, filerne bliver gemt på. Nogle billeder, der downloades via Dell Windows gendannelsesafbildning, kan fylde op til 8 GB.

For at korrigere denne fejl kan det være nødvendigt at frigøre ekstra plads på harddisken. Du kan finde oplysninger om frigørelse af diskplads pr. operativsystem ved at se Microsofts Knowledge Base-artikler:

Hvis du har en ekstern harddisk eller en sekundær harddisk med mere diskplads, kan du vælge at gemme filerne på dette drev.

Du kan prøve at løse dette problem med et andet USB-drevmærke.

Genoprettelsesbilledet indeholder muligvis ikke de nyeste drivere til din pc fra Dell. De nyeste drivere er tilgængelige på Dells websted Drivere og downloads. Det anbefales at downloade og installere de nyeste drivere, når Windows-operativsystemet er installeret på pc'en.

Se artiklen Ofte stillede spørgsmål - Drivere og downloads i Dell Knowledge Base for flere oplysninger.

Artikelnummer: SLN299044

Sidste ændringsdato: 19.09.2017 11.17