Sådan installerer du Windows 10 fra Dell ISO

Denne artikel indeholder oplysninger om "Installation af Windows 10 med Windows 10 ISO".

Microsoft Windows 10 ISO.

Dell Windows 10-medier, der sendes til en kunde, er et ISO-format. Du kan også downloade ISO-genoprettelsesmedier fra Dells supportwebsite under sektionen Drivere og downloads og operativsystemkategorien for din computer, eller fra følgende direkte link fra Dell Support: Dell Windows-genoprettelsesbillede. Denne ISO-fil ikke er bundet direkte til computerens servicekode og kan bruges igen, hvis der er brug for en geninstallation af Windows 10, eller hvis et andet Dell-system har brug for en installation/geninstallation af Windows 10.

BEMÆRK: Installation fra Dell Windows 10-medier nulstiller drevpartitionerne til fabriksindstillingerne.

Microsoft Windows 10 ISO kan også hentes ved hjælp af Windows 10 Media Creation Tool. Når du har oprettet dvd- eller USB-flashdrevet, kan du starte til dit Windows 10-medie for at installere Windows 10.

BEMÆRK: Installation på systemer, der ikke tidligere har været aktiveret ved hjælp af samme version af Windows 10-operativsystemet, kræver en digital produktnøgle for at aktivere Windows 10.

Windows 10-installation fra ISO.

Nedenstående trin guider dig gennem installationen af Windows 10 via Dell-installationsmediet.

1. UEFI-start skal vælges som startindstilling, og systemet skal være i UEFI-tilstand.  USB-medier er konfigureret som UEFI-start aktiveret. (Se figur 1).

Figur 1. – UEFI-start valgt.

2. Vælg sprog.     (Se figur 2).

Figur 2. – Valg af dit sprog.

3. Vælg tastaturlayout.  (Se figur 3).

Figur 3 – Valg af tastatursprog.

4. Vælg "Fejlfinding".  (Se figur 4).

Figur 4. – Vælg startindstillingen Fejlfinding.

5. Vælg "Genopret fra et drev" (se figur 5.)

Figur 5. – Valg af Genopret fra et drev.

6. Begge indstillinger skal udføres som en ren installation (se figur 6.)
    BEMÆRK: Den helt rene proces kan tage flere timer.

Figur 6. – Valg af begge genoprettelsesindstillinger.

7. Knappen "Genopret" fortsætter processen.  (Se figur 7).

Figur 7. – Valg af knappen Genopret.

8. Systemet starter nu billedbehandlingsprocessen og fortsætter til den generelle Windows Installation, når dette trin er gennemført. (Se figur 8).

Figur 8. – Genoprettelsesprocessen begynder.

Manuel indlæsning af driver fra PE-kommandoprompt

BEMÆRK: Før du går i gang med installationen af driveren, skal du bruge et værktøj som 7zip til at udpakke installationsfilerne fra .exe-driverfilen downloadet fra Dells supportwebsite. Udpak til en mappe på en USB-nøgle, der er adskilt fra Windows 10-installationsmediet, og sørg for, at USB'en er sluttet til det system, der skal bruge driverne.

Brug af IRST-driver i billeder nedenfor til dette eksempel.

1. Start til Dell Windows 10-medie, og vælg sprog for at komme til startskærmen. (Se figur 9.)

Figur 9. – Valg af fejlfindingsindstillingen.

2. Vælg Fejlfinding > Avancerede indstillinger > Kommandoprompt. (Se figur 10).

Figur 10. – Valg af kommandopromptindstillingen.

3. Naviger til det drev, der indeholder den driver, der skal bruges, ved hjælp af "dir"-kommandoen for at se drevindholdet. Normalt D:-, E:- eller F:-drevet. (Se figur 12).

Figur 12. – Navigering i filsystemet for at finde driverens filplacering.

4. Brug "CD"-kommandoen til at navigere gennem mapper til *.inf-driverens placering. Brug "dir" efter behov for at få vist indholdet af hver enkelt mappe. (Se figur 13).

Figur 13. – Navigering i filsystemet for at finde driverens filplacering (fortsat).

5. Find .inf-filen, der skal bruges til den enhed, der skal installeres, for at indlæse Windows. (Se figur 14).

Figur 14. – Finder driverens .inf-fil.

6. Brug følgende kommando til indlæse den rette driver, der skal bruges til systemet, og tryk på Enter: (se figur 15.)
    • Drvload.exe [.inf-sti/filnavn]

Figur 15. – indlæser manuelt inf-filen.

Artikelnummer: SLN300195

Sidste ændringsdato: 15.05.2018 10.48