• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan fejlfindes en USB-port, når den ikke fungerer

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du foretager fejlfinding og løser USB-relaterede problemer på din Dell-computer. Find trinvise instruktioner til at løse USB-problemer, hvis en USB-port ikke fungerer. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Symptomer

Har du problemer med en USB-enhed, der ikke er registreret eller genkendt på din Dell-computer?

Din Dell-computer oplever muligvis et USB-relateret problem, hvis du bemærker et eller flere af følgende symptomer.

• USB-enhed, der ikke er registreret eller genkendt.
  • USB-enheden fungerer sporadisk.
  • Fejlmeddelelse, der er relateret til USB-driveren.
  • Fejlmeddelelse om, at USB-enheden kører langsommere.

Årsag

USB-relaterede problemer kan skyldes inkompatible enheder, forældede, forkerte eller beskadigede drivere, beskadigede USB-porte eller kabler, defekt USB-port osv.

Løsning

BEMÆRK: Før du begynder fejlfinding, skal du sørge for at frakoble USB-enhederne fra computeren.

Udvid afsnittene nedenfor for at få flere oplysninger, og udfør fejlfindingstrinnene i rækkefølge.

BEMÆRK:
  • Fejlfindingstrinnene og oplysningerne i denne artikel gælder for alle typer og versioner af USB-stik (USB Type-A, USB Type-B, Mini USB, Micro USB, USB Type-A 3.0 og USB-C).
  • USB-enheder som printere og scannere kræver, at enhedsspecifikke drivere og software installeres, før enheden sluttes til computeren. Følg installationsvejledningen fra enhedsproducenten.
ADVARSEL: Nogle fejlfindingstrin kræver, at du genstarter computeren. Før du begynder fejlfinding, skal du tilføje et bogmærke på åbne websider og gemme åbne dokumenter, regneark eller andet arbejde, der ikke er gemt.
FORSIGTIG: USB-enheder skal slukkes eller skubbes sikkert ud, før de frakobles computeren. De fleste USB-enheder understøtter funktionen Windows Sikker fjernelse af hardware.

Dell Technologies anbefaler, at du sikrer, at enhedsdriverne og BIOS er opdateret ved hjælp af SupportAssist-programmet for optimal USB-ydeevne og for at løse almindelige USB-relaterede problemer.

Udfør følgende trin for at køre SupportAssist-programmet.

1. Tryk på og hold Windows-tasten (Windows-knap), og tryk derefter på q-tasten .
  2. Skriv SupportAssist i søgefeltet
  3. Vælg SupportAssist (App) på resultatlisten
    BEMÆRK: Hvis SupportAssist ikke vises i søgeresultaterne, skal du gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at få oplysninger om, hvordan du downloader og installerer SupportAssist.
  4. Tryk eller klik på Start nu for at køre testene.
    BEMÆRK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og derefter køre en individuel test. Dell Technologies anbefaler, at du kører en komplet computertest.
  5. SupportAssist kører testene en efter en og viser resultaterne samt foreslåede handlinger.

Optimer dit system med SupportAssist

Varighed: 00:32
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Find ud af, hvordan du downloader og installerer Dell-drivere.

Få mere at vide om Dell BIOS-opdateringer.

BEMÆRK: Dell Technologies anbefaler, at du genstarter computeren efter installation af driveropdateringerne.

Opdater din systemopsætning (BIOS)

Varighed: 02:06
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Problemer med USB-ydeevnen kan opstå, hvis der er nogen form for skade på USB-kablet eller USB-portene på computeren. Du kan opleve symptomer som f.eks., at USB-enheden holder op med at fungere, fungerer med jævne mellemrum, eller USB-kablet vrikker, når du slutter det til computeren.

USB-kabler og -porte udsættes for elementer, der kan forårsage ophobning af støv eller endda fysisk skade. Hvis du bemærker, at porten eller stikket er fyldt med støv eller andre forurenende stoffer, kan du bruge en dåse med trykluft til at rense porte og stik.

ADVARSEL: Brug ikke nogen form for rengøringsopløsning, vand og ej heller en fugtig klud. Frakobl USB-enheden og kablet, før du anvender dåsen med trykluft til at rense porte og stik.

Hvis du bemærker en fysisk skade, skal du kontakte Dells tekniske support for at få mere at vide om hvilke reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område. Hvis der ikke er nogen skader, skal du fortsætte til næste trin.

Tilbage til toppen

Nogle gange forårsager forældede eller forkerte BIOS- eller UEFI-indstillinger USB-problemer. Det anbefales, at du nulstiller BIOS eller UEFI til fabriksindstillingerne.

Sådan får du adgang til BIOS eller UEFI, også kaldet Systemopsætning, på din Dell-computer:

1. Genstart computeren.
  2. På skærmen med Dell-logoet skal du trykke på tasten F2 gentagne gange for at åbne BIOS eller Systemopsætning.
  3. På BIOS- eller UEFI-skærmen skal du klikke på Indlæs standarder eller trykke på F9-tasten på tastaturet for at nulstille BIOS til fabriksindstillingerne.
    BEMÆRK: Vejledningen til nulstilling af BIOS eller UEFI til standardindstillingerne på din Dell-computer kan variere. Se dokumentationen til din Dell-computer for at få flere oplysninger.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Hvis du kører en hardwarediagnosticeringstest, kan det hjælpe dig med at identificere hardwarerelaterede problemer og give dig fejlfindingstrin til at få afhjulpet problemet. For at afgøre, om din Dell-computer har et hardwareproblem, anbefales det, at du først kører en hardwarediagnosticeringstest. Dell tilbyder både indbygget diagnosticering og onlinediagnosticering.

Sådan køres en hardwarediagnosticeringstest med Dell SupportAssist

Hvis computeren kan starte op i Windows og har en aktiv internetforbindelse, skal du køre en USB-test på Dell-computeren ved hjælp af Dell SupportAssist.

Foretag en Dell SupportAssist Pre-boot System Assessment eller Enhanced Pre-boot System Assessment (Dell PSA og ePSA)
  1. Genstart computeren.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12-tasten for at åbne menuen One-time Boot.
  3. Brug piletasterne til at vælge Diagnosticering, og tryk på Enter-tasten.
  4. Følg anvisningerne på skærmen, og besvar dem korrekt for at udføre diagnosticeringen.
    1. Hvis testen lykkes, skal du fortsætte til næste trin.
    2. Hvis testen mislykkes, skal du notere fejlkoden og valideringskoden og kontakte Dells tekniske support.

Diagnosticer hardwareproblemer på din bærbare eller stationære Dell-pc ved hjælp af Dell ePSA-diagnosticeringstest

Varighed: 01:34
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Tilbage til toppen

For at kontrollere, om USB-enheden er defekt, skal du tage USB-enheden ud af computeren og slutte den til en anden computer. Hvis enheden ikke registreres og ikke fungerer på en anden computer, som du ved fungerer, er USB-enheden defekt. Kontakt enhedsproducenten for at kontrollere garantistatus og finde ud af reparationsmuligheder for USB-enheden.

Hvis USB-enheden fungerer korrekt på en anden computer, skal du gå videre til næste trin.

Tilbage til toppen

Windows-enhedshåndtering kan hjælpe dig med at identificere og fejlfinde eventuelle enhedsdriverrelaterede problemer med USB-enheden.

Sådan vises USB-enheder fra Windows-enhedshåndtering:

1. Tryk på Windows + R-tasten på tastaturet.
  2. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kør, og tryk på Enter-tasten .
  3. Udvid sektionen USB-controllere.
Symbol Beskrivelse Fejlfindingstrin
Symbol for deaktiveret i Enhedshåndtering En sort pil ned på et hvidt felt i enhedsressourcen i Enhedshåndtering angiver, at enheden er blevet deaktiveret. Dette betyder ikke, at der er et problem med enheden.
  • Hvis du vil aktivere enheden, skal du højreklikke på enheden og vælge Aktivér.
Advarselssymbol for enhedshåndtering Et sort udråbstegn (!) på et gult felt angiver, at enheden er i problemtilstand. En enhed, der er i problemtilstand, kan fungere.
  1. Slut enheden til en anden USB-port.
  2. Fjern eventuelle USB-hubs, og slut enheden til en USB-port på computeren.
  3. Afbryd forbindelsen mellem enheden og computeren.
  4. Højreklik på enheden, og vælg Afinstaller.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for Slet driversoftwaren for denne enhed (hvis det er vist).
  6. Klik på OK , og genstart computeren.
  7. Hvis enheden blev leveret med en cd/dvd med USB-drevet, skal du installere enhedsdriveren, før du slutter enheden til computeren.
Enhedshåndtering Rødt X-symbol Et rødt X angiver en deaktiveret enhed. En deaktiveret enhed er en enhed, der er fysisk til stede i pc'en og bruger ressourcer, men som ikke har en driver i beskyttet tilstand indlæst.
  1. Slut enheden til en anden USB-port.
  2. Fjern eventuelle USB-hubs, og slut enheden til en USB-port på computeren.
  3. Afbryd forbindelsen mellem enheden og computeren.
  4. Højreklik på enheden, og vælg Afinstaller.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for Slet driversoftwaren for denne enhed (hvis det er vist).
  6. Klik på OK , og genstart computeren.
  7. Hvis enheden blev leveret med en cd/dvd med USB-drevet, skal du installere enhedsdriveren, før du slutter enheden til computeren.
Enhedshåndtering Spørgsmål Symbol En enhed med et gult (?) med et udråbstegn (!) under Andre enheder eller nogle gange også angivet som Ukendt enhed angiver, at enheden eller dens drivere ikke er tilgængelige eller installeret.
  1. Fjern eventuelle USB-hubs, og slut enheden til en USB-port på computeren.
  2. Afbryd forbindelsen mellem enheden og computeren.
  3. Hvis enheden blev leveret med en cd eller dvd, skal du installere driverne fra cd'en eller dvd'en, før du slutter enheden til computeren.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Microsoft Windows indeholder en række fejlfindingsværktøjer, der er konstrueret til hurtig diagnosticering og automatisk løsning af mange pc-problemer. Selvom Windows-fejlfindingsværktøjer ikke kan løse hardwareproblemer, er de er et godt sted at starte, hvis du støder på et problem med din computer. Windows-fejlfindingsværktøjer er indbygget i kontrolpanelet i Windows 11, Windows 10 eller Windows 8 eller 8.1.

Hvordan kører man Windows-hardwarefejlfinding i Windows 11?

1. Tryk på Windows + X-tasterne, og vælg derefter Terminal (Admin).
  2. Skriv msdt.exe -id DeviceDiagnostic i PowerShell-vinduet, og tryk derefter på Enter.
  3. Dermed startes dialogboksen Fejlfinding af hardware og enheder. Klik på Næste , og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre fejlfindingsprocessen.

Hvordan køres Windows-hardwarefejlfinding i Microsoft Windows 10?

1. Højreklik på Start, og vælg derefter Kontrolpanel.
  2. Klik på Find og løs problemer under System og sikkerhed.
  3. Klik på Hardware og lyd , og klik derefter på Hardware og enheder.
  4. Klik på Næste , og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre fejlfindingsprocessen.

Sådan køres Windows-fejlfindingsværktøjet til hardwarefejlfinding i Microsoft Windows 8 eller 8.1?

1. Højreklik på Start, og vælg derefter Kontrolpanel.
  2. Klik på Find og løs problemer under System og sikkerhed.
  3. Klik på Hardware og lyd , og klik derefter på Hardware og enheder.
  4. Klik på Næste , og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre fejlfindingsprocessen.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Windows-opdateringer kan understøtte dit Windows-operativsystem på mange måder. Windows-opdateringer kan løse konkrete problemer, yde beskyttelse mod angreb eller endda tilføje nye funktioner til operativsystemet.

Hvordan installeres Windows-opdateringer i Microsoft Windows 10 og Windows 8 eller 8.1?

1. Højreklik på Start, og klik på Indstillinger.
  2. I indstillingspanelet klikker du på Opdatering og sikkerhed.
  3. I det venstre panel vælger du Windows Update.
  4. I det højre panel skal du klikke på Søg efter opdateringer.
  5. Genstart computeren efter download og installation af opdateringerne.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Hvis problemet fortsætter, tvinger afinstallation af USB-værtscontrolleren og USB-rodhubberne computeren til at geninstallere USB-rodhubben under genstart.

BEMÆRK: Når USB-rodhubben eller USB-værtscontrolleren er afinstalleret, reagerer USB-tastatur og -mus ikke længere. Gennemtving en manuel nedlukning ved at trykke på og holde tænd/sluk-knappen nede i 20 sekunder.
  1. Frakobl de USB-enheder, der er sluttet til computeren, undtagen USB-tastaturet og -musen, før du går videre til næste trin.
  2. Tryk på Windows + R-tasten på tastaturet.
  3. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kør, og tryk på Enter-tasten.
  4. I Windows-enhedshåndtering udvides sektionen USB-controllere.
  5. Højreklik på USB-værtscontrolleren, og vælg Afinstaller.
  6. Klik på OK for at bekræfte og afinstallere USB-værtscontrolleren.
  7. Gentag trin 5 og 6 for at afinstallere de resterende USB-værtscontrollere.
    BEMÆRK: Hvis USB-tastaturet og -musen ikke reagerer, skal du gennemtvinge en genstart manuelt og gentage trin 5 og 6. Gennemtving en nedlukning ved at trykke på og holde tænd/sluk-knappen nede i 20 sekunder.
  8. Genstart computeren.

Sådan opdateres USB-rodhubben på computeren:

1. Frakobl de USB-enheder, der er sluttet til computeren, undtagen USB-tastaturet og -musen, før du går videre til næste trin.
  2. Tryk på Windows + R-tasten på tastaturet.
  3. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kør, og tryk på Enter-tasten.
  4. I Windows-enhedshåndtering udvides sektionen USB-controllere.
  5. Højreklik på den første USB-rodhub, og vælg Afinstaller.
  6. Klik på OK for at bekræfte og afinstallere USB-rodhubben.
  7. Gentag trin 5 og 6 for at afinstallere de resterende USB-rodhubs.
    BEMÆRK: Hvis USB-tastaturet og -musen ikke reagerer, skal du gennemtvinge en genstart manuelt og gentage trin 5 og 6. Gennemtving en nedlukning ved at trykke på og holde tænd/sluk-knappen nede i 20 sekunder.
  8. Genstart computeren.
BEMÆRK: Du skal muligvis installere USB-enhedens drivere og program. Følg enhedsproducentens vejledning for at installere USB-enheden.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Windows fejlsikret tilstand giver os mulighed for at identificere, om problemet er relateret til operativsystemet, enhedsdrivere eller en tredjepartssoftware. Du kan få mere at vide om, hvordan du starter din Dell-computer i fejlsikret tilstand, i følgende artikel i Dells vidensbase baseret på det operativsystem, der er installeret på computeren:

Sådan startes i fejlsikret tilstand med netværk

Varighed: 0:50
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Når computeren er startet op i fejlsikret tilstand, skal du opdatere USB-rodhubs og USB-værtscontrollere.

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Systemgendannelse er et integreret værktøj i Windows, der er designet til at beskytte og reparere operativsystemet. Når noget går galt med computeren, skal Systemgendannelse bruges, før computeren gendannes til fabriksindstillingerne, eller operativsystemet geninstalleres.

Vælg det operativsystem, der er installeret på computeren, for at få flere oplysninger om, hvordan du udfører Systemgendannelse:

Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin.

Tilbage til toppen

Hvis diagnosticeringstestene på USB-portene bestod, er det helt sikkert et problem, der er relateret til software installeret på computeren. Hvis ovenstående fejlfindingstrin ikke løste problemet, kan du forsøge at gendanne computeren til fabriksindstillingerne som en sidste udvej.

Dell-computere er bygget med en lille mængde harddiskplads, der er reserveret til geninstallering af dit operativsystem. Denne metode er den nemmeste til at gendanne din computer til fabriksstandarden. Gendannelsesprocessen sletter alle brugerdata fra computeren, så sørg for at sikkerhedskopiere alle dine filer, før du påbegynder denne proces.

ADVARSEL: Gendannelse af computeren til fabriksindstillingerne eller geninstallation af operativsystemet ved hjælp af et genoprettelsesmedie sletter alle data på computeren. Sørg for at sikkerhedskopiere alle vigtige data som dokumenter, regneark, billeder og videoer, før operativsystemet gendannes eller geninstalleres.

Vælg det operativsystem, der er installeret på computeren, for at finde flere oplysninger om, hvordan du gendanner computeren til fabriksindstillingerne:

BEMÆRK: Efter gendannelse eller geninstallation af operativsystemet anbefales det, at du downloader og installerer de nyeste enhedsdrivere fra Dells websted Drivere og downloads.

Udfør en nulstilling i Windows 10

Varighed: 01:36
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Tilbage til toppen

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan være af interesse for dig.

Nyttige videoer

USB-enheder fungerer ikke i Windows

Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du fejlfinder og løser problemer med USB-enheder, der ikke fungerer i Windows 10. De samme instruktioner gælder for Windows 11.

Varighed: 04:28
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Dell-vejledning til USB-C og Thunderbolt

Se denne video for at få mere at vide om USB-C og Thunderbolt. Find instruktioner om, hvordan du foretager fejlfinding af og løser problemer med USB-C og Thunderbolt.

Varighed: 04:36
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

USB forklaret

Se denne video for at få mere at vide om USB 3.1-, USB 3.0- og USB 2.0-porte på en Dell-computer.

Varighed: 02:50
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til websitet Dell.com/support, og indtast din Dell-servicekode for at se vores tilbud.

BEMÆRK: Tilbud er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Nordirland, Frankrig, Tyskland og Kina. Server og Storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel

Berørt produkt
Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations , Dell USB-C to HDMI 2.0 / USB-A 3.0 Adapter, Dell Adapter - USB-C to HDMI 2.1 - SA124, Dell Adapter USB-C to 2.5G Ethernet - SA224 ...
Sidste udgivelsesdato

31 jan. 2024