Hvordan tilsluttes en skærm til en computer?

For at oprette den rigtige forbindelse mellem computeren og skærmen er det nødvendigt at vide, hvilke porte computeren og skærmen har. Således kan det korrekte kabel bruges til at hente en video.

Se først afsnittet Sammenligning af fysiske forbindelser, derefter afsnittet Tilslutning af fysiske forbindelser og derefter afsnittet Juster indstillinger for video og skærm.

Find oplysninger om tilslutning til en trådløs Dell-skærm i artiklen Guide til trådløse skærme fra Dell i Dell Knowledge Base.

Sammenlign videoportene på computeren med videoportene på skærmen for at finde ud af, hvilke de har til fælles.

• Stationære pc'er: Videoportene er placeret på bagsiden af computeren.
  • Notebooks: Videoportene kan sidde bagpå, i venstre eller højre side af den bærbare computer.
  • Skærme: Videoportene er placeret på bagsiden af skærmen og kan være anbragt på et fremspring parallelt med foden.
    Bemærk:
    • Se Tabel 1 med eksempler på forskellige former for videoporte på stationære og bærbare pc'er og skærme.
    • For at få en helt nøjagtig liste over tilgængelige videoporte og deres placering på computeren og skærmen skal du se Opsætning og specifikationer, Vejledning til hurtig start og Brugervejledning (Guide) til enheden. For flere oplysninger kan du se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Manualer og dokumentation til dit Dell-produkt. For at hente skærmens modelnummer skal du trykke på knappen Menu på skærmen. Du finder modelnummeret øverst i menuen.
Navn Port Kabelstik
RCA-komposit
VGA
DMS59
DVI-I enkelt link
DVI-I dobbelt link
DVI-D enkelt link
DVI-D dobbelt link
DVI-A VGA / DVI-I
DisplayPort DPort-port
Display Port Mini DisplayPort
Thunderbolt Mini DisplayPort
Thunderbolt 2 Mini DisplayPort
Thunderbolt 3 Type-C
HDMI Type-A
HDMI Type-B
HDMI Mini / Type-C
HDMI Micro / Type-D
HDMI Automotive / Type-E
Tabel 1: Videotilslutningsporte

Når du har fundet de overensstemmende videoporte mellem computeren og skærmen, sammenlignes de med de videokabler, du skal finde, som passer til. Hvis du har mere end én overensstemmende videoport og -kabel, skal du vælge den port og det kabel, som har den højeste kvalitet.

Bemærk:
  • De porte, der er angivet på listen i Tabel 1 i afsnittet Sammenligning af fysiske forbindelser, er vist fra top til bund, laveste kvalitet til højeste kvalitet.
  • Brug kun ét videosignalkabel til at forbinde skærmen med computeren, da kun én forbindelse er nødvendig, og tilslutning af mere end ét kan medføre problemer.

1. Tilslut strømkablet til skærmen og stikkontakten.

Figur 1: Strømtilslutning fra skærmen til stikkontakten.
  2. Sæt videokablet i skærmen og computeren.

Figur 2: Videokabel fra en skærm til en stationær computer.

Figur 3: Videokabel fra en skærm til en bærbar computer.

3. (Valgfrit) Hvis din skærm har USB-porte, kan du tilslutte et USB-kabel fra skærmen til computeren, så USB-portene på skærmen kan fungere.

1. Angiv den rigtige indgang

Sammenlign skærmens indgang med den videoport, der bruges til at forbinde computer og skærm.

På de fleste Dell-skærme er der en knap til Hurtig adgang eller Indgang, som giver dig mulighed for at vælge den rigtige indgang. Sammenlign skærmens indgang med den videoport, der bruges til at forbinde computer og skærm.

Bemærk: For at få en nøjagtig oversigt over skærmens betjeningsknapper kan du se i brugervejledningen eller guiden til din enhed. For flere oplysninger kan du se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Manualer og dokumentation til dit Dell-produkt. For at hente skærmens modelnummer skal du trykke på knappen Menu på skærmen. Du finder modelnummeret øverst i menuen.

2. Installer/opdater den nyeste videodriver

Sørg for, at den nyeste videoadapterdriver og BIOS er installeret. Dette får computeren til køre mest optimalt.
Find flere oplysninger om download og installation af BIOS- og videodrivere i artiklerne BIOS - hvad det er, og hvordan du kan downloade eller opdatere din BIOS. og Sådan installeres enhedsdrivere ved hjælp af Dell Download Manager i Dell Knowledge Base

3. Konfigurer videoindstillinger

Konfigurer opløsning, farvedybde og skriftstørrelse, så de bliver præcis, som du vil have det!
Ved at ændre dine videoindstillinger kan du ændre skærmens udseende, herunder også ikonstørrelse, skriftstørrelse og farvedybde.

Se det link, der svarer til det operativsystem, som er installeret på din computer, hvis du ønsker en vejledning i at ændre videoindstillingerne:

Monitor Support page Yderligere informationer og support til din Dell-skærm, bærbare computer eller tablet-skærm findes på vores websted til Monitor Support.

Artikelnummer: SLN128890

Sidste ændringsdato: 02.01.2018 14.43