• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan udføres fejlfinding for problemer med drev til cd, dvd eller Blu-ray

Oversigt: Denne artikel hjælper dig med at identificere typen af problem med optisk drev eller optisk disk baseret på symptomerne og giver links til nyttige fejlfindingsressourcer.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Symptomer

Har du problemer med cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet på din Dell-computer?

Se tabellen nedenfor for at identificere den type symptom, du bemærker, og klik på den tilsvarende Dell Knowledge Base-artikel for at få yderligere oplysninger.

Årsag

Problemer med cd-, dvd- eller Blu-ray-drev eller disk kan skyldes inkompatible diske, defekte diske, ødelagt post i registreringsdatabasen, harddiskhardwarefejl osv.

Løsning

BEMÆRK:
  • Før du følger fejlfindingstrinnene ved hjælp af nedenstående links, skal du sikre dig, at flere diske ikke fungerer i det optiske drev. Hvis kun én cd, dvd eller Blu-ray-disk skaber et problem, er det et problem med disken og ikke drevet.

Baseret på de symptomer, der er nævnt i tabellen nedenfor, skal du klikke på det tilsvarende link til artiklen i Dell Knowledge Base for specifikke fejlfindingstrin.

Tabel 1 - Identifikation af symptomer og links til nyttige fejlfindingsressourcer
Symptomer Nyttige ressourcer
  • Cd-, dvd- eller Blu-ray-drev genkendes ikke på computeren.
  • Cd-, dvd- eller Blu-ray-drevikonet mangler.
  • Cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet vises ikke i programmer.
BEMÆRK: Dell Ultrabook bærbare pc'er og udvalgte bærbare og stationære Dell-pc'er har ikke et integreret cd-, dvd- eller Blu-ray-drev. Se den oprindelige faktura for at finde ud af, om computeren blev leveret med et cd-, dvd- eller Blu-ray-drev.
  • Kan ikke skrive data til en cd, dvd eller Blu-ray-disk.
  • Få en fejlmeddelelse, når brændingsprocessen starter.
  • Disken forbliver tom, når brændingsprocessen er fuldført.
  • Cd-, dvd- eller Blu-ray-disken genkendes ikke på computeren.
  • Når disken er indsat i computeren, kan drevet ikke læse disken.
  • Der er ingen pop op-meddelelse efter indsættelse af disken i det optiske drev.
  • Kan ikke skubbe bakken ud af det optiske drev.
  • Disken skubbes ikke ud af det optiske drev.
  • Slot-load-drevet accepterer ikke disken.
  • Slot-load-drevet skubber ikke disken ud.
  • Det virker ikke at trykke på udskubningsknappen på det optiske drev.

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.

Nyttige videoer

Diagnosticering af hardwareproblemer på din bærbare eller stationære Dell-pc

Varighed: 01:35
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) kan vælges ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Kør hardwarediagnosticering ved hjælp af Dell SupportAssist

Varighed: 02:06
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) kan vælges ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Videoafspilningsliste til optisk drev

Egenskaber for artikel

Berørt produkt

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Sidste udgivelsesdato

24 jul. 2023