• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

En referenceguide til diagnostiske indikatorer for stationær XPS-pc

Oversigt: Denne artikel er en referenceguide til diagnosticerings-LED'er og bip-koder, der anvendes på et XPS Tower- og AIO-system (All in One).

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Instruktioner

Stationære Dell XPS-pc'er har en lang tradition for indbyggede diagnostiske indikatorer. Disse kan være hørbare bip, strømknapper, der viser forskellige tilstande og farver, specifikke diagnostiske LED-indikatorer eller en kombination af disse. For at angive ved hvilket punkt under POST-processen (Power On Self-Test) et system har problemer.

Følgende artikel er en referenceguide til de koder, der er tilgængelige på hver model, og hvad koderne betyder. De ændrer sig fra model til model og fra år til år. Disse indikatorer er kun et startpunkt for at indsnævre eventuel fejlfinding, som du udfører for at identificere årsagen til dit aktuelle problem. Du kan bruge dette som udgangspunkt for at indsnævre den korrekte fejlfindingsvejledning, du har brug for. Eller du kan kontakte teknisk support for at få hjælp, og de vil også se efter disse indikatorer.

Indholdsfortegnelse:

1. Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2020 til nu)
  2. Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2015 til 2020)
  3. Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2008 til 2015)
  4. Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2007 til 2008)
  5. Hørbare bip-koder på stationær XPS-pc
  6. Ordliste over akronymer
  7. Vejledninger til diagnostiske indikatorer

Bemærk: For alle nedenstående tabeller skal du huske, at de diagnostiske LED-indikatorer kun fungerer som en indikator for status for POST-processen. Disse LED'er angiver ikke et problem, der forårsagede POST-rutinen til at stoppe.
Bemærk: Hvis systemet fuldfører POST uden at stoppe ved en bestemt fejlkode og derefter giver en sort skærm? Den mest sandsynlige årsag er, at du oplever et problem med manglende opstart, og at der slet ikke er noget POST-problem.

Tilbage til toppen

Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2020 til nu)

Med den seneste serie er de diagnosticerende indikator-bip blevet fjernet fra Tower-systemer, men forbliver i AIO-systemer (All In One). I stedet afgiver strømknappens tilstand nu et mønster for blink og farveskift for at angive, hvor der er et problem.

SLN304427_en_US__3XPS_8940_Desktop_BK

Bemærk: Klik på titlen på det afsnit nedenfor, du vil åbne, for at se indholdet.
LED-indikator for tænd/sluk-knap Status Strømtilstand Beskrivelse
SLN304427_en_US__5Vostro_off_PLED_BK01 Slukket S4 eller S5 Der er slukket for strømmen. LED-indikatoren lyser ikke.
SLN304427_en_US__6Vostro_amber_PLED_BK01 Konstant ravgul Opstartsfejl – dette er en systemfejltilstand, herunder strømforsyningen. Kun +5 VSB-skinnen på strømforsyningen fungerer korrekt.
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 Blinker gult Opstartsfejl – computeren modtager strøm, og strømstyrken fra strømforsyningen er normal. Der kan være en fejlfunktion ved en enhed, eller den er installeret forkert. Se nedenstående tabel for diagnostiske forslag ved gult blinkemønster og mulige fejl.
SLN304427_en_US__8Vostro_white_PLED_BK01 Konstant hvid S0 Systemet er i S0-tilstand. Det er den normale strømtilstand for en velfungerende maskine. BIOS ændrer LED-indikatoren til denne tilstand for at angive, at hentning af opcodes er påbegyndt.
SLN304427_en_US__9Vostro_blink_white_PLED_BK01 Blinker hvidt S1 eller S3 Systemet er i lav energitilstand, enten S1 eller S3. Dette indikerer ikke en fejltilstand.
LED-indikator for strøm Problembeskrivelse Foreslået løsning
1.2 TPM-registreringsfejl Kontakt teknisk support
2.1 Processorfejl Kør Intel CPU-diagnosticeringsværktøjet, og kontakt teknisk support, hvis fejlen fortsætter.
2.2 Bundkort: Fejl på BIOS ROM Frigiv BIOS, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
2.3 Ingen hukommelse eller RAM registreret Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
2.4 Hukommelses- eller RAM-fejl Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
2.5 Hukommelseskonfigurations- eller kompatibilitetsfejl Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
2.6 Fejl i bundkort eller chipset Frigiv BIOS, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
3,1 Defekt møntcellebatteri Udskift CMOS-batteriet, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
3,2 Fejl på PCI-enhed eller videoundersystem Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
3,3 BIOS-gendannelse 1: BIOS-gendannelsesbillede blev ikke fundet Frigiv BIOS, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
3,4 BIOS-gendannelse 2: BIOS-gendannelsesafbildning blev fundet, men er ugyldig Frigiv BIOS, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
3,5 Fejl i strømskinne: EC stødte på en fejl i strømsekvensen. Kontakt teknisk support
3, 6 System-BIOS-flash er ufuldstændig Flash BIOS igen, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter
3, 7 Fejl for Management Engine (ME) Timeout venter på, at ME svarer på HECI-meddelelsen. Kontakt teknisk support
4.2 Fejl i strømskinne Frigiv BIOS, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.

Tilbage til toppen

Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2015 til 2020)

Med denne serie er de diagnosticerende indikator-bip blevet fjernet fra Tower-systemer, men forbliver i AIO-systemerne (All In One). I stedet afgiver strømknappens tilstand et mønster for blink og farveskift for at angive, hvor der er et problem.

SLN304427_en_US__10XPS2015_prod_shot_BK01

Bemærk: Klik på titlen på det afsnit nedenfor, du vil åbne, for at se indholdet.
LED-indikator for tænd/sluk-knap Status Strømtilstand Beskrivelse
SLN304427_en_US__5Vostro_off_PLED_BK01 Slukket S4 eller S5 Der er slukket for strømmen. LED-indikatoren lyser ikke.
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 Blinker gult Den første tilstand for LED-indikatoren ved opstart. Se nedenstående tabel for diagnostiske forslag og mulige fejl ved blinkende gult mønster.
SLN304427_en_US__6Vostro_amber_PLED_BK01 Konstant ravgul Anden tilstand for LED-strømindikator ved opstart angiver, at signalet POWER_GOOD er aktivt, og at strømforsyningen formentlig er i orden.
SLN304427_en_US__9Vostro_blink_white_PLED_BK01 Blinker hvidt S1 eller S3 Systemet er i lav energitilstand, enten S1 eller S3. Dette indikerer ikke en fejltilstand.
SLN304427_en_US__8Vostro_white_PLED_BK01 Konstant hvid S0 Systemet er i S0-tilstand. Det er den normale strømtilstand for en velfungerende maskine. BIOS ændrer LED-indikatoren til denne tilstand for at angive, at overførsel af driftskoder er påbegyndt.
LED-indikator for strøm Problembeskrivelse Foreslået løsning
2.1 Fejl på bundkortet Kontakt teknisk support
2.2 Bundkort: Strømforsyning Kontakt teknisk support
2.3 Bundkort: Hukommelse eller CPU Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
2.4 Defekt møntcellebatteri Udskift CMOS-batteriet, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
2.5 Fejl i BIOS-kontrolsum Frigiv BIOS, og kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
2.6 Dårlig CPU Kontakt teknisk support
2.7 Hukommelsesfejl Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
3,1 Fejl på PCI-enhed eller videoundersystem Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
3,2 Fejl på videoundersystem Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
3,3 Der blev ikke fundet nogen hukommelse Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
3,4 Fejl på lagringsundersystem Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
3,5 Hukommelseskonfigurations- eller kompatibilitetsfejl Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
3, 6 Fejl på systemkort Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
3, 7 Mulig hukommelsesfejl Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.

Tilbage til toppen

Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2008 til 2015)

Denne serie anvendte tilstande for tænd/sluk-knappens LED-indikator. Tænd/sluk-knappens LED-indikator er placeret foran på computerkabinettet. Du kan kende disse modeller på deres flade, sorte front og sidepaneler og låg.

SLN304427_en_US__17XPS2008_prod_shot_BK01

Bemærk: Klik på titlen på det afsnit nedenfor, du vil åbne, for at se indholdet.
LED-status Systemtilstand Foreslået næste trin
Slukket SLN304427_en_US__5Vostro_off_PLED_BK01 Computeren er enten slukket eller strømforsynes ikke. Fejlfinding af et problem af typen Ingen strøm.
Blinker gult SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 Computeren modtager strøm, der kan være en fejlfunktion ved en enhed, eller den er installeret forkert. Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
Konstant ravgul SLN304427_en_US__6Vostro_amber_PLED_BK01 Computeren er i standbytilstand. Tryk på en tast på tastaturet, flyt musen, eller tryk på tænd/sluk-knappen for at genoptage normal drift. Hvis problemet fortsætter, skal du lytte efter en bip-kode
Konstant hvid SLN304427_en_US__8Vostro_white_PLED_BK01 Computeren er tændt og fungerer OK. Hvis computeren ikke svarer, skal du foretage fejlfinding af et problem med ingen opstart/ingen video.

XPS 430ere til 360ere, 730ere og 8300ere til A2420ere

Diagnostiske bipkoder
LED-status Bipkode Årsag Foreslået løsning
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 1 BIOS ROM-kontrolsum i gang eller mislykket Kontakt teknisk support
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 2 Der blev ikke fundet nogen hukommelsesmoduler Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 3 Chipsæt-fejl
Fejl på test af ur
Fejl på gate A20
Fejl på super I/O-chip
Fejl på test af tastatur-controller
Kontakt teknisk support
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 4 Fejl ved RAM-læsning/-skrivning Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 5 Fejl på realtidsur Udskift CMOS-batteriet, kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 6 Video-BIOS-testfejl Kør Dell Diagnostics.
SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 7 Fejl på test af CPU-cache Kontakt teknisk support

Tilbage til toppen

Diagnostiske LED-indikatorer for XPS-serien af stationære pc'er (2007 til 2008)

Denne serie anvendte LED-indikatortilstande for tænd/sluk-knappen samt bip-koder på Tower-systemer og AIO-systemer (All in One).

SLN304427_en_US__30XPS2007_prod_shot_BK01(1)

Bemærk: Klik på titlen på det afsnit nedenfor, du vil åbne, for at se indholdet.
LED-status Systemtilstand Foreslået næste trin
Slukket SLN304427_en_US__5Vostro_off_PLED_BK01 Computeren er enten slukket eller strømforsynes ikke. Fejlfinding af et problem af typen Ingen strøm.
Blinker gult SLN304427_en_US__7Vostro_blink_amber_PLED_BK01 Computeren modtager strøm, der kan være en fejlfunktion ved en enhed, eller den er installeret forkert. Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
Konstant ravgul SLN304427_en_US__6Vostro_amber_PLED_BK01 Computeren er i en fejltilstand, herunder strømforsyningen. Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
Blinkende blå SLN304427_en_US__35Vostro_blink_blue_PLED_BK01 Computeren er i standbytilstand. Tryk på en tast på tastaturet, flyt musen, eller tryk på tænd/sluk-knappen for at genoptage normal drift. Hvis problemet fortsætter, skal du lytte efter en bip-kode
Konstant blå SLN304427_en_US__36Vostro_blue_PLED_BK01 Computeren er tændt og fungerer OK. Hvis computeren ikke svarer, skal du foretage fejlfinding af et problem med ingen opstart/ingen video.

XPS 420ere, 600ere, 700ere to 720ere og A2010ere til A2420ere

Diagnosticerende LED-status Indikatormønster Problembeskrivelse Foreslået næste trin
SLN304427_en_US__37XPS_led_1_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 Computeren er i normal tilstand.
slukket tilstand, eller der er muligvis opstået en præ-BIOS-fejl
. Hvis systemet
starter op, slukkes de diagnostiske LED-indikatorer
Tilslut alle strøm- og datakabler korrekt.
Ikke tilgængelig SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__45XPS_4_BK01 Systemet er i fejlsikret tilstand. Kontakt teknisk support
SLN304427_en_US__46XPS_led_2_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 En mulig processorfejl er
opstået
Kontakt teknisk support
SLN304427_en_US__51XPS_led_3_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__45XPS_4_BK01 Hukommelsesmoduler er registreret, men der er opstået en
hukommelsesfejl
Fejlfinding afhukommelse og hukommelsesstik
SLN304427_en_US__56XPS_led_4_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__45XPS_4_BK01 Der er opstået en mulig grafikfejl. Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
SLN304427_en_US__61XPS_led_5_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 En mulig FDD- eller HDD-fejl er
opstået
Tilslut alle strøm- og datakabler korrekt.
SLN304427_en_US__66XPS_led_6_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__45XPS_4_BK01 En mulig USB-fejl er opstået. Geninstaller alle USB-enheder, og kontrollér
alle USB-kabelforbindelser
SLN304427_en_US__71XPS_led_7_BK01 SLN304427_en_US__72XPS_1_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 Der blev ikke fundet hukommelsesmoduler. Fejlfinding afhukommelse og hukommelsesstik
SLN304427_en_US__76XPS_led_8_BK01 SLN304427_en_US__72XPS_1_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 Hukommelsesmoduler er registreret, men
der er opstået en hukommelseskonfigurations- eller
kompatibilitetsfejl
Fejlfinding afhukommelse og hukommelsesstik
Ikke tilgængelig SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 Der kan være opstået en fejl
i udvidelseskortet
Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
Ikke tilgængelig SLN304427_en_US__72XPS_1_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__45XPS_4_BK01 Anden præ-video-aktivitet Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
SLN304427_en_US__89XPS_led_9_BK01 SLN304427_en_US__72XPS_1_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 Konfiguration af systemressourcer er i gang Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
SLN304427_en_US__94XPS_led_10_BK01 SLN304427_en_US__72XPS_1_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__38XPS_off_BK01 Der er opstået en anden fejl efter
Video aktivitet
Fejlfinding af et problem af typen Ingen POST.
Ikke tilgængelig SLN304427_en_US__72XPS_1_BK01 SLN304427_en_US__58XPS_2_BK01 SLN304427_en_US__49XPS_3_BK01 SLN304427_en_US__45XPS_4_BK01 Videregivet til start POST-sekvensen er afsluttet
, og opstart af opstart er begyndt

Tilbage til toppen

Hørbare bip-koder på stationær XPS-pc

Ud over de forskellige typer diagnostiske LED-indikatorer findes der en række hørbare bipkoder på tværs af nogle af modellerne med disse systemer.

Koderne er anerkendt blandt alle producenter og har været de samme i et stykke tid.

Tasterne til disse koder vises i nedenstående tabel.

Bemærk: Klik på titlen på det afsnit nedenfor, du vil åbne, for at se indholdet.
Diagnostiske bipkoder
Kode Årsag Foreslået løsning
1 BIOS ROM-kontrolsum i gang eller mislykket Kontakt teknisk support
2 Der blev ikke fundet nogen hukommelsesmoduler Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
3 Chipsæt-fejl
Fejl på test af ur
Fejl på gate A20
Fejl på super I/O-chip
Fejl på test af tastatur-controller
Kontakt teknisk support
4 Fejl ved RAM-læsning/-skrivning Udfør fejlfinding for hukommelse og hukommelsesstik.
5 Fejl på realtidsur Udskift CMOS-batteriet, kontakt teknisk support, hvis problemet fortsætter.
6 Video-BIOS-testfejl Kør Dell Diagnostics.
7 Fejl på test af CPU-cache Kontakt teknisk support

Tilbage til toppen

Ordliste over akronymer:

Se skema med definitioner af akronymer i denne artikel.

Forkortelse Definition
BIOS Basic Input/Output System
CFG Konfiguration af ressourcer
CPU Central Processing Unit (centralenhed)
DIMM Dual In-line Memory Module (dobbelt indbygget hukommelsesmodul)
DMA Direct Memory Access (direkte hukommelsesadgang)
EC Embedded Controller (integreret styreenhed)
HECI Host Embedded Controller Interface (værtsgrænseflade til integreret styreenhed)
LCD Liquid Crystal Display (skærm med flydende krystaller)
LED-indikator Light Emitting Diode (lysemitterende diode)
MBF Fejl på bundkortet
MBIST Memory Built-in Self Test (selvtest indbygget i hukommelse)
ME Management Engine (styringsgenerator)
MEM Hukommelse
NVRAM Non-Volatile Random Access Memory (ikke-flygtig arbejdshukommelse)
PCI Peripheral Component Interconnect (konventionel PCI)
POV Post-Video Activity (aktiviteter efter video)
PRV Pre-video Activity (aktiviteter før video)
PSU Strømforsyningsenhed
RAM Random Access Memory (arbejdshukommelse)
RCM Recovery Mode (gendannelsestilstand)
ROM Read Only Memory (skrivebeskyttet hukommelse)
RTC Real Time Clock (realtidsur)
S0 Systemets strømtilstand S0 – dette er den arbejdstilstand, hvor din Windows-pc er vågen.
S1 Systemets strømtilstand S1 – i denne slumretilstand standses CPU'en, og computeren er i standbytilstand.
S2 Systemets strømtilstand S2 – Denne tilstand svarer til S1 bortset fra, at CPU'en og systemcachen går tabt, fordi processoren mister strømmen.
S3 Systemets strømtilstand S3 – i denne tilstand gemmes data i RAM, harddiske og anden hardware lukkes ned.
S4 Systemets strømtilstand S4 – i denne tilstand gemmes RAM og andre data på harddisken.
S5 Systemets strømtilstand S5 - systemet er slukket.
SBIOS Small Board Interface Operating System (operativsystem med lille kortgrænseflade)
SPI Serial Peripheral Interface (seriel ekstern grænseflade)
STD Startvideregivelse
STO Lagringsenhed
TPM Trusted Platform Module (betroet platformsmodul)
USB Universal Serial Bus (universal seriel busskinne)
VID Video

Tilbage til toppen

Bemærk:
Hvis du ser en genkendelig kode, skal du følge instruktionerne. Hvis du er nødt til at kontakte din lokale support – skal du sørge for, at du har kodeinformationen lige ved hånden. Teknikeren har brug for disse oplysninger for at kunne hjælpe dig videre.

Hvis du ser en uigenkendelig kode, som ikke er nævnt ovenfor – skal du kontakte din lokale support med det samme.

Hvis du har brug for mere hjælp, skal du kontakte Dells tekniske support.

Berørt produkt

XPS

Sidste udgivelsesdato

10 jan. 2024

Artikeltype

How To