Hvilket Dell-diagnosticeringsværktøj kan jeg bruge til at finde og løse hardwareproblemer?

Hvis der er problemer med din computers ydeevne, men du ikke ved, hvilken hardwarekomponent der forårsager problemet, eller hvordan du løser det, tilbyder Dell flere værktøjer til hardwarediagnosticering, som kan være til hjælp.

Onlinediagnosticering

Reparer din enhed eller få reservedele uden at ringe til teknisk support. Vi kan reparere din Windows-baserede enhed eller sende dig reservedele, hvis din enhed stadig er dækket af garantien. Hvis du kører en Quick Test, installeres SupportAssist samtidig for at hjælpe dig med fejlfinding på enheden i fremtiden.

Bemærk: Visse diagnostiske test kan vise grafik eller en statusdialogboks, og nogle test kan kræve din medvirken.

Se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Dell Online Diagnostic Tool - Troubleshoot your Dell PC (Dells online diagnosticeringsværktøj - Fejlfinding til din pc) for flere oplysninger.

Dell Quick Test

En Quick Test scanner din harddisk, hukommelse, processor og det optiske diskdrev på din Windows-baserede pc eller tablet. Hvis der registreres en fejl, repareres det automatisk. Du får også forslag til fejlfindingstrin, anbefalinger til yderligere undersøgelser eller hjælp til at skaffe kompatible reservedele.

1. Gå til siden Dell PC Diagnostics.
  2. Klik på Run Quick Test. (Kør hurtigtest)
  3. Programmet Dell System Detect er nødvendig for at identificere din Dell-enhed, så vi kan levere en skræddersyet support-oplevelse. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell System Detect-programmet.
  4. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell SupportAssist-programmet.
  5. Når Dell SupportAssist er installeret, går de diagnostiske test i gang.
    Bemærk: Visse diagnostiske test kan vise grafik eller en statusdialogboks, og nogle test kan kræve din medvirken.
Support-video – Sådan anvendes Dell Onlinediagnosticering

Diagnosticering offline

Dell-enheder leveres med diagnosticering til før opstart, så du kan diagnosticere hardwareproblemer og registrere fejlkoder. Denne pakke af diagnosticeringsværktøjer kører, før Microsoft Windows starter, så du kan diagnosticere hardwareproblemer uden et fungerende operativsystem. Den indledende scanning varer et par minutter og kontrollerer systemets hukommelse (RAM), harddisken, processoren og flere andre hardwarekomponenter for fejl.

Se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Resolve hardware issues using ePSA or PSA diagnostics and guide to error codes (Løsning af hardwareproblemer ved hjælp af ePSA- eller PSA-diagnosticering og vejledning til fejlkoder) for flere oplysninger.

Dell Pre-boot System Assessment (vurdering før opstart) eller enhanced Pre-boot System Assessment (avanceret vurdering før opstart) (hhv. PSA og ePSA)

Sådan initialiseres fejlsøgning med Dell PSA eller ePSA:

1. Genstart computeren.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12 på tastaturet flere gange for at åbne One-Time Boot-menuen.
  3. Brug tasten pil ned på tastaturet for at vælge Diagnostics (Fejlfinding) og tryk på Enter.
  4. Følg anvisningerne på skærmen, og besvar dem korrekt for at udføre vurderingen.
  5. Noter eventuelle viste fejlkoder.
  6. Brug Dell Interactiv Support Agent (kun på engelsk) for at få oplysninger om fejlkoder fra diagnosticering med ePSA eller PSA.
Support-video – Diagnosticering af hardwareproblemer på din Dell-notebook eller stationære pc

Dell SupportAssist til pc'er og tablets

Dell SupportAssist kontrollerer proaktivt computerens hardware og software. Ved registrering af et problem giver SupportAssist dig besked. SupportAssist er forudinstalleret på alle nye Dell hjemme-pc'er og tablets. Hvis du har en enhed, som er under 1 år gammel, skal du bare søge efter "SupportAssist" på enheden og køre programmet. Hvis din enhed ikke har SupportAssist forudinstalleret eller du vil geninstallere SupportAssist, skal du sikre, at din computer opfylder minimumkravene og downloade SupportAssist for PCs and tablets (SupportAssist til pc'er og tablets).

Se følgende artikel i Dell Knowledge Base: Dell SupportAssist for PC's and Tablets (Dell SupportAssist til pc'er og tablets) for flere oplysninger.

Sådan initialiseres fejlfinding med Dell SupportAssist:

1. Klik på knappen Start i Windows.
  2. Gå til Alle programmer.
  3. I mappen Dell skal du klikke på SupportAssist.
  4. Klik på flisen Foretag kontrol.
  5. Vælg den type diagnostiske test, du vil køre.
    • Standard - Denne test tager ca. 10 minutter at gennemføre.
    • Stress - Denne test tager ca. 15 minutter at gennemføre.
    • Scan en bestemt enhed - Denne test kan bruges til at køre en diagnostisk test af en bestemt enhed i computeren.
Support-video – Introduktion til Dell SupportAssist

Diagnosticeringsværktøjer til Enterprise-produkter

Fyldestgørende information om diagnosticerings- og supportværktøjer til vores Enterprise-produktserie findes på supportsiden Servere, lagring og netværk.

Artikelnummer: SLN114988

Sidste ændringsdato: 19.01.2018 09.59