Sådan køres diagnosticering af hardware på din PowerEdge-server

Denne artikel viser, hvordan du kan starte diagnosticering af hardware på PowerEdge-servere med et værktøj, der leveres af Dell til grundlæggende fejlfinding og vedligeholdelse.

Indholdsfortegnelse

1. Indledning
  2. PowerEdge-servere 12G og senere
  3. PowerEdge-servere 11G
  4. PowerEdge-servere 9G/10G

1. Indledning

Programmet til diagnosticering af hardware (Hardware Diagnostic) er et sæt indbyggede redskaber i din servers præ-operativsystem. De leveres af Dell.

Det anbefales, at du kører diagnosticering ved hjælp af Hardware Diagnostics-hjælpeværktøjet som led i den regelmæssige vedligeholdelsesplan for at validere, at tilsluttet hardware fungerer korrekt.

Hardwarediagnosticeringsprogrammet har en fysisk (i modsætning til logisk) visning af tilsluttet hardware, så det kan identificere problemer, som operativsystemet og andre onlineværktøjer ikke kan identificere.

Du kan bruge hardwarediagnosticeringsprogrammet til at validere hukommelse, I/O-enheder, CPU, fysiske harddiske og andre eksterne enheder.

Fremgangsmåden afhænger af din servergeneration - genveje og skærmbilleder er tilgængelige nedenfor.

Du kan finde detaljerede oplysninger i brugervejledningen til din PowerEdge-server:

1. Gå til afsnittet PowerEdge på dell.com/support
  2. Vælg den tilhørende systemtype og klik på den
  3. Nu vises alle de tilgængelige vejledninger

Bemærk: Har du brug for hjælp til at finde generationen for din Dell-server? Se artiklen: How to identify the generation of my server (Sådan identificeres en servers generation).

2. PowerEdge-servere 12G og senere

1. Tryk på F10 ved opstart.
  2. Gå til venstre rude i Lifecycle Controller og klik på Hardware Diagnostics (Hardwarediagnosticering).
  3. Gå til højre rude og klik på Run Hardware Diagnostics (Kør hardwarediagnosticeringsprogrammet). Hardwarediagnosticeringsprogrammet startes.
  4. Følg vejledningen på skærmen. Når alle diagnostiske tests er gennemført, vises resultatet på skærmen. (Figur 1 - kun på engelsk)

Figur 1: ePSA-diagnosticering

Bemærk: Genstart systemet for at lukke hardwarediagnosticeringsprogrammet.

3. PowerEdge-servere 11G

1. Tryk på F10 ved opstart for at åbne LifeCycle Controller.
  2. Klik på Hardware Diagnostics (Hardwarediagnosticering).
  3. På skærmen skal du vælge

• Run Diags (Kør diagnosticering) for at teste komponenter (Figur 2 (kun på engelsk))
    • MPMemory for at køre diagnosticering på hukommelsesmodulerne (Figur 2 (kun på engelsk)).

Choose_Diag_or_MPMemory
Figur 2: Kørsel af diagnosticering

3.1 Start af det indbyggede hardwarediagnosticeringsværktøj

Bemærk: Nedenstående trin beskriver den nyeste version af det hardwarediagnosticeringsprogram, som er indbygget i Unified Server Controller (USC) i 11G PowerEdge-servere. Ældre versioner kan se anderledes ud, men valgmulighederne er nogenlunde de samme.

Hvis du vælger Run Diags (Kør diagnosticering), skal du:

• Vælge Express Test (Hurtigtest) for at teste alle komponenter i en fart

• Vælge Extended Test (Udvidet test) for at teste alle komponenter grundigt

• Vælge Custom Test (Brugerdefineret test) for at teste enkelte komponenter

11G_HW_Diag_options
Figur 3: Testindstillinger

Test af én enhed

1. Vælg Custom Test (Brugerdefineret test)

2. På den næste side skal du vælge den komponent, der skal testes.

Gør f.eks. følgende for at teste en harddisk: (Figur 4 (kun på engelsk)).
    1. Vælg det drev, der skal testes

2. Vælg den type test, der skal udføres (f.eks. Drive Self Test (Selvtest af drev))

3. Vælg dine foretrukne diagnosticeringsindstillinger

Anbefales:
      • Non-Interactive Tests Only (Kun ikke-interaktive tests)
      • Stinavn for logoutputfil (for at gemme resultatet)
      • Continue on Failure (Fortsæt ved fejl) (for at forhindre afbrydelser, når der findes en fejl)
  3. Klik på Run Test (Kør test) for at starte processen

Choose_component_to_be_tested
Figur 4: Test af harddisk

3.2 Diagnosticering af hukommelse

Med MpMemory kan du kontrollere status for din hukommelse.
Hvis du vælger MPMemory-funktionen, skal du vælge den type test, der skal køres:

Express (Hurtig) eller Custom (Brugerdefineret). Du kan vælge Express (Hurtig) for at køre en grundlæggende test.

Figur 6: MpMemory. (Engelsk)

Til en brugerdefineret test skal du markere den test, der skal køres.

Figur 7: Brugerdefineret test. (Engelsk)

Den tid, det tager at køre testen, svinger alt efter størrelsen på den hukommelse, der er installeret på din server.

4. PowerEdge-servere 9G/10G

1. Download 32 bit Diagnostics til din arbejdsstation
  2. Kør programmet på din arbejdsstation.
  3. Klik på Continue (Fortsæt).
  4. Vælg en mappe, hvor filerne skal udpakkes.
  5. Klik på Create a Bootable CD (Opret en CD, der kan startes).
  6. Vælg en mappe, hvor filen diag.iso skal gemmes.
  7. Brænd diag.iso som et billede på en CD eller et virtuelt medie i DRAC.
  8. Opstartsserver til CD/virtuelt medie.
  9. Vælg mulighed nr. 2 - DDGUI Graphics based diagnostics (DDGUI Graphics-baseret diagnosticering).

Glem ikke at tage et screenshot af testresultatet.