Gennemgang af Windows 10-opgradering

Indholdsfortegnelse:

1. Se, om dit system er testet vedr. opgradering til Windows 10
  2. Se generelle problemer med opgradering til Windows 10
  3. Kontroller printerunderstøttelse
  4. Sikkerhedskopier vigtige filer
  5. Oprettelse af genoprettelsesdiske til din nuværende version af Windows
  6. Opdater BIOS og drivere
  7. Opgrader til Windows 10
  8. Opdater din computer med Windows 10-drivere efter opgraderingen

Denne artikel diskuterer de vigtige handlinger, du skal udføre før opgraderingen til Windows 10, f.eks. sikkerhedskopiering af data, opdatering af drivere inden opgraderingen og bekræftelse af, at systemet understøtter en opgradering til Windows 10.

Se, om dit system er testet vedr. opgradering til Windows 10

De følgende sider indeholder lister med Dell-computere, som er blevet testet af Dell vedr. understøttelse af opgradering til Windows 10. Hvis din computermodel fremgår af listen, har driverne til Windows 7 og/eller Windows 8.1 ved tests vist sig at fungere sammen med Windows 10, og hvis en driver ikke virker korrekt, er en opdateret driver blevet gjort tilgængelig i Windows Update, og denne driver bliver installeret under opgraderingsprocessen.

Klik her for at få vist siden med testede systemer

Se generelle problemer med opgradering til Windows 10

Dell har identificeret adskillige generelle problemer ved opgraderingen til Windows 10. Disse er ikke systemspecifikke, men berører mange computere, der opgraderer til Windows 10. Sørg for at gennemse disse problemer, inden du går videre med Windows 10-opgraderingen, da de kan forårsage problemer med computeren, eller påvirke funktioner, du vil bruge.

Klik her for at se siden med generelle Windows 10-problemer

Kontroller printerunderstøttelse

Kontroller, om din printer kan fungere med Windows 10. Dell har testet en lang række af virksomhedens printere vedr. understøttelse af Windows 10. Se på denne side, om din printer understøttes, og om du skal opgradere printerens software eller drivere.

Klik her for at se siden om printerunderstøttelse af Windows 10

Sikkerhedskopier vigtige filer

Selvom det normalt er problemfrit at opgradere til et nyt operativsystem, skal du altid lave en sikkerhedskopi af dine dokumenter og vigtige filer, inden du starter en større procedure på computeren.

Windows 7

Brug Windows Sikkerhedskopiering og gendannelse til at lave en fuldstændig sikkerhedskopi af dine filer:

Windows 8:

Brug Filhistorik til at lave en sikkerhedskopi af dine filer.

Oprettelse af genoprettelsesdiske til din nuværende version af Windows

Når en computer er opgraderet til Windows 10, er der 30 dages mulighed for at vende tilbage til den foregående version af Windows. Dell anbefaler dog, at du opretter et genoprettelsesmedie til din nuværende version af Windows, hvis du får behov for at geninstallere Windows på et senere tidspunkt. Se nedenfor for at få oplysninger om, hvordan du kan oprette en genoprettelsesdisk til dit operativsystem.

Datasafe Local

Dell Backup and Recovery (Dell sikkerhedskopiering og genoprettelse)

Hvis du ikke har DataSafe Local eller Dell sikkerhedskopiering og genoprettelse på din computer, skal du besøge siden Sikkerhedskopiering af medie for at downloade et billede online.

Opdater BIOS og drivere

Dell anbefaler på det kraftigste, at du opdaterer BIOS og driverne til dit operativsystem, før du påbegynder en opgradering til Windows 10. Windows-opgraderingsprocessen overflytter aktuelle drivere til din computer i stedet for at installere nye medfølgende "in-box"-drivere, så det er en god idé at sørge for at have de nyeste drivere på din computer til denne overflytningsproces.

Du kan komme i gang med at opdatere dine BIOS og drivere ved at besøge Dell-webstedet Drivers and Downloads (Drivere og downloads). Sørg for at have systemets servicekode ved hånden, så du er sikker på at få de drivere, der passer til din computer.

Opgrader til Windows 10

Microsoft har gjort det let at opgradere til Windows 10. Hvis din computer kører Windows 7 Service Pack 1 eller Windows 8.1-opdateringen, får du vist et Windows-ikon i systembakken. Klik på ikonet, og følg de trinvise instruktioner for at opgradere til Windows 10.

BEMÆRK: Det gratis Microsoft Windows 10-opgraderingsprogram ophører 29. juli 2016. Systemer der er blevet opgraderet til Windows 10 før 29. juli 2016, har installationsfunktionalitet for livstid uden beregning fra Microsoft.

Hvis du har brug for flere oplysninger om opgradering til Windows 10, kan du se Microsofts websted for Windows 10-opgradering.

Hvis du ikke har installeret Service Pack 1 til Windows 7, eller ikke har opdateret til Windows 8.1-opdateringen, skal du anvende disse opdateringer, før computeren vil være egnet til opgradering til Windows 10.

Opdater din computer med Windows 10-drivere efter opgraderingen

Når computeren har fuldført opgraderingen til Windows 10, kan du søge på Dells websted med drivere efter opdaterede drivere til Windows 10, der muligvis ikke er kommet med i Windows Update. Installer alle drivere under Windows 10, som er relevante for din computer.

Du kan komme i gang med at opdatere dine drivere ved at besøge Dell-webstedet Drivers and Downloads (Drivere og downloads). Sørg for at have systemets servicekode ved hånden, så du er sikker på at få de drivere, der passer til din computer.

Indholdet i Quick Tips bliver offentliggjort på egen hånd af professionelle fra Dell Support, der løser problemer på daglig basis. For at opnå en hurtig offentliggørelse fremstiller Quick Tips muligvis kun delvise løsninger eller foranstaltninger, der stadig er ved at blive udarbejdet eller kræver yderligere beviser for at kunne løse et problem. Derfor er Quick Tips ikke blevet gennemset, valideret eller godkendt af Dell og skal derfor anvendes med passende varsomhed. Dell kan ikke drages til ansvar for tab, herunder, men ikke begrænset til, tab af data, tab af fortjeneste eller indtægtstab, som kunder pådrager sig ved at følge procedurer eller råd, der fremgår i Quick Tips.

Artikelnummer: SLN297955

Sidste ændringsdato: 03.11.2016 17.16