Opsætning, brug og fejlfinding af GPS ved hjælp af Dell Wireless Manager

Artikeloversigt: Denne artikel omhandler opsætning, brug og fejlfinding af GPS (Global Positioning System).

Indholdsfortegnelse:

1. Start GPS-tjenesten for at opnå satellitforbindelse
  2. Konfigurer kortsoftware for at kommunikere med GPS-modtageren
  3. Sådan hentes og installeres den nyeste driver til Dell Mobile Broadband Adapter
  4. Sådan finder du ud af, hvilken adapter til mobilt bredbånd der er i din Dell-computer
  5. Fejlfinding

Problem 1:   Start GPS-tjenesten for at opnå satellitforbindelse

Bemærk:

• GPS-funktionalitet er kun tilgængelig i Dell Wireless 5520,  5530, 5540, 5720 og 5600 -adapterne til mobilt bredbånd. GPS er ikke understøttet på alle computere (hvis GPS-ikke er vist eller er nedtonet, er GPS ikke understøttet på din computer).

• Adapteren til mobilt bredbånd behøver ikke at være aktiveret, for at GPS-funktionen virker.

• Før du fortsætter, skal du sikre, at du har klart udsyn til himlen, hvilket betyder, at det formentlig er nødvendigt at udføre disse trin udenfor.
  •

1. Klik på Alle programmer.

2. I programkolonnen skal du klikke på Wireless Manager.

3. Klik på Wireless Manager.

4. Klik på Vis.

5. Klik på GPS.

6. Klik på GPS til.
    • Det kan tage op til 5 minutter, før GPS-modtageren opnår satellitforbindelse.

Tilbage til toppen

Problem 2:   Konfigurer kortsoftwaren for at
      kommunikere med GPS-modtageren

Bemærk:
    Denne vejledning er til Microsoft Streets & Trips 2007, 2008 og 2009.

• Hvis du vil have oplysninger om konfiguration af anden kortsoftware, så der opnås forbindelse til GPS-modtageren, skal du læse den relevante brugervejledning eller besøge producentens websted.

1. Klik på Start.

2. Klik på Programmer eller Alle programmer.

3. Klik på Microsoft Streets & Trips.

Bemærk:
      Der vises en dialogboks, der angiver, at programmet har registreret en Wi-Fi-udbyder, og du bliver spurgt, om du vil bruge denne til at bestemme din position. Klik på No (Nej), hvis det er tilfældet.

4. Klik på Tools (Funktioner) på menulinjen.

5. Klik på GPS Take Pane (Ruden Hent GPS).

6. Klik på Configure GPS (Konfigurer GPS).

7. Klik på Scan.

8. Klik på OK.

Bemærk:
    Se instruktionerne fra softwarens producent for af få oplysninger om, hvordan du opretter en rute eller finder din position ved hjælp af GPS-funktionen.

Tilbage til toppen

Problem 3:   Sådan downloader og installerer du den nyeste
      Adapterdriver til Dell Mobile Broadband

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du downloader drivere til den adapter til mobilt bredbånd, der er installeret på din computer.

Bemærk:
    Driverne til mobilt bredbånd er placeret under kategorien Kommunikation.

Tilbage til toppen

Problem 4:   Sådan finder du ud af, hvilken adapter til mobilt bredbånd
      der er i din Dell-computer

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du identificerer den adapter til mobilt bredbånd, der er installeret i din computer.

Bemærk:
    Se efter "MDM,WRLES", modelnummeret begynder med "DW".

Du kan også bruge funktionen Find i din browser ved at klikke på Rediger og derefter på Find. Indtast MDM,WRLES i tekstfeltet for at finde adapteren til mobilt bredbånd

Tilbage til toppen

Problem 6:   Fejlfinding

Wireless Manager
      er ikke installeret eller kan ikke åbnes

Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du downloader drivere og software til den adapter til mobilt bredbånd, der er installeret på din computer.

Bemærk:
    Driverne til mobilt bredbånd er placeret under kategorien Kommunikation.

Tilbage til toppen

Der opstod en fejl med intet modem til mobilt bredbånd

• Kontroller, at de nyeste drivere til mobilt bredbånd er installeret. Du kan finde flere oplysninger under Sådan bruges webstedet Drivere og downloads.

Bemærk:
      Driverne til mobilt bredbånd er placeret under kategorien Kommunikation.

• Kontroller, at der er installeret et mobilt bredbånd, der understøtter GPS, i computeren. Du kan finde flere oplysninger under Hvordan finder jeg ud af, hvilke komponenter der er Hvordan finder jeg ud af, hvilke komponenter der er i en Dell-computer?.

Bemærk:
      Se efter "MDM,WRLES", modelnummeret begynder med "DW".

Du kan også bruge funktionen Find i din browser ved at klikke på Rediger og derefter på Find. Indtast MDM,WRLES i tekstfeltet for at finde adapteren til mobilt bredbånd

Tilbage til toppen

Der vises ingen GPS-knap, eller den er nedtonet

• GPS-funktionalitet er kun tilgængelig i Dell Wireless 5520,  5530, 5540, 5720 og 5600 -adapterne til mobilt bredbånd. GPS er ikke understøttet på alle computere (hvis GPS-ikke er vist eller er nedtonet, er GPS ikke understøttet på din computer).
    Du kan finde flere oplysninger om, hvilken adapter til mobilt bredbånd der er i din computer, i afsnittet Sådan finder du ud af, hvilken adapter til mobilt bredbånd der er i din Dell-computer

• Adapteren til mobilt bredbånd behøver ikke at være aktiveret, for at GPS-funktionen virker.

Tilbage til toppen

Der vises en meddelelse om, at radioen er slukket

• Kontroller, at computerens kontakt til trådløs kommunikation er slået til.

Bemærk:
        Se onlinebrugervejledningen for at få flere oplysninger om placeringen af den trådløse switch på din computer. Klik på computerens mærke og model samt det foretrukne sprog. Download opsætningsvejledningen eller brugervejledningen, og læs oplysningerne om den trådløse switch.

Tilbage til toppen

GPS-modtageren kunne ikke opnå satellitforbindelse

Kontroller, at du har udført følgende trin:

(Du kan finde flere oplysninger om disse trin under ovenstående links).
    • Kontroller, at computerens kontakt til trådløs kommunikation er slået til.

Bemærk:
        Se onlinebrugervejledningen for at få flere oplysninger om placeringen af den trådløse switch på din computer. Klik på computerens mærke og model samt det foretrukne sprog. Download opsætningsvejledningen eller brugervejledningen, og læs oplysningerne om den trådløse switch.

• Kontroller, at de nyeste drivere til mobilt bredbånd er installeret. Du kan finde flere oplysninger under: "Sådan bruges webstedet Drivere og downloads"

• Kontroller, at der er installeret et mobilt bredbånd, der understøtter GPS, i computeren. Du kan finde flere oplysninger under Hvordan finder jeg ud af, hvilke komponenter der er Hvordan finder jeg ud af, hvilke komponenter der er i en Dell-computer?.

• Kontroller, at GPS-positionssoftwaren er konfigureret korrekt til at fungere sammen med GPS-modtageren.

• Sørg for, at der er klart udsyn til himlen, når du søger efter satellitforbindelse.

Hvis du har udført ovenstående fejlfindingstrin, og GPS-modtageren stadig ikke kan oprette satellitforbindelse, skal du kontakte Teknisk support.

Artikelnummer: SLN71735

Sidste ændringsdato: 05.04.2016 14.47