Lydproblemer i Microsoft Windows

Artikeloversigt: Denne artikel indeholder hjælp til løsning af problemer med lyd og lydoptagelse på en Windows-baseret computer.

Indholdsfortegnelse:

1. Fejlfinding af Windows-lydproblemer
  2. Kontroller højttalerstik
  3. Opdater drivere
  4. Kør en diagnosticering af computeren
  5. Opdater Windows
  6. Fejlfinding for mikrofon

Trin 1: Fejlfinding af Windows-lydproblemer
Dell-anbefalet: Microsoft har oprettet en detaljeret trinvis fejlfinding af almindelige lydproblemer. Fejlfindingen registrerer den Windows-version, der kører på computeren, og tilpasser fejlfindingen dertil.

Trin 2: Kontroller højttalerstik
Kontroller, at computerens højttalere er tilsluttet korrekt. Se brugervejledningen til dine højttalere for at få oplysninger om tilslutning.
For at få adgang til brugervejledninger skal du gå til Dells produktside. Under Indtast din servicekode skal du indtaste oplysninger. Under Produktsupport skal du klikke på rullemenuen for manualer. For oplysninger om, hvordan du finder servicekoden klik her.

Trin 3: Opdater drivere og BIOS
Drivere og BIOS-indstillinger kan ofte forårsage mindre problemer ved afspilning af lyd. Sørg for at opdatere dine drivere med jævne mellemrum for at få størst muligt udbytte af din computer.

Trin 4: Kør en diagnosticering af computeren
Hvis du vil afgøre, om der er hardwareproblemer på din computer, skal du køre Dell PSA-diagnosticeringen (Preboot System Assessment). Du kan finde oplysninger om, hvordan du kører diagnosticering, og hvordan du identificerer problemer, i følgende artikel i Dell Knowledge Base:

Trin 5: Opdater Windows
Sørg for, at computeren altid kører med de nyeste Windows-opdateringer. Besøg Windows Update-webstedet for at sikre, at computeren er helt opdateret.
Trin 6: Fejlfinding for mikrofon
Hvis mikrofonen ikke producerer lyd, skal du se under den specifikke version af Windows nedenfor for fejlfindingstrin:

Windows 7:

Dell-anbefalet: Microsoft har oprettet en detaljeret trinvis fejlfinding til almindelige problemer med lyd og lydoptagelse i Windows 7. Klik på linket Fix-it nedenfor for at starte fejlfindingen.

Windows Vista/Windows XP

Test mikrofonen

1. Klik på Start, peg på Programmer, peg på Tilbehør, og klik derefter på Lydoptager.
    I Windows XP skal du vælge Multimedier (eller Underholdning).
  2. Klik på knappen Optag, og tal ind i mikrofonen.
    Den grønne bølge bør reagere på din stemme.
  3. Afslut optagelsen ved at trykke på Stop.
  4. Hvis du vil høre din optagelse, skal du klikke på knappen Afspil.

Kontroller de fysiske forbindelser

1. Kontroller, at mikrofonen er sluttet til det røde mikrofonstik på lydkortet på bagsiden af computeren og ikke mikrofonstikket på modemmet. Mikrofonen optager ikke, hvis den er tilsluttet stikket på modemmet.
  2. Test mikrofonen på en anden computer ved hjælp af Lydoptager som i Trin 1.

Kontroller egenskaber for lydstyrke og lydløs.

1. Dobbeltklik på højttalerikonet på proceslinjen.
  2. Sørg for, at skyderen for Lydstyrke er ca. midt på for alle lydvalg.
  3. Sørg for, at ingen af felterne Slå fra er markeret.
  4. Test mikrofonen ved hjælp af Lydoptager som i Trin 1.

Angiv Indspilning til Mikrofon

1. Dobbeltklik på højttalerikonet på proceslinjen
  2. Klik på Indstillinger i menuen øverst i vinduet.
  3. Klik på Egenskaber.
  4. Vælg Indspilning i afsnittet Juster lydstyrken for. Du skal ikke vælge Afspilning i afsnittet Juster lydstyrke for. Hvis du vælger Afspilning, samtidig med at du slår lyden til for mikrofonen, kan du opleve høj feedback under optagelser.
  5. Kontroller, at der ikke er et flueben ved siden af Mikrofon.
  6. Klik på OK.
  7. Test mikrofonen ved hjælp af Lydoptager som i Trin 1.

Geninstaller enhedsdrivere til lyd, video og spil

1. Klik på Start, peg på Indstillinger, og klik derefter på Kontrolpanel.
  2. Dobbeltklik på System, og klik på fanen Enhedshåndtering.
  3. Klik på plustegnet (+) ved siden af Enheder til lyd, video og spil.
  4. Klik på et element ad gangen, og klik derefter på Fjern. Gentag trinene, indtil kategorien Enheder til lyd, video og spil er blevet fjernet.
  5. Luk alle åbne vinduer.
  6. Genstart computeren.
    Lydkortet bliver registreret, og du bliver bedt om at geninstallere driverne.
  7. Test mikrofonen ved hjælp af Lydoptager som i Trin 1.

Artikelnummer: SLN146399

Sidste ændringsdato: 26.04.2018 09.10