• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Hvad er BIOS, og sådan opdaterer du BIOS på dit Dell-system

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvad et systems BIOS er, og hvordan du opdaterer BIOS på en Dell-computer.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Symptomer

Årsag

Årsagsoplysninger er ikke tilgængelige.

Løsning

Flere oplysninger

Ofte stillede spørgsmål

Klik for at udvide et afsnit nedenfor for at få yderligere oplysninger.

Sådan får du adgang til BIOS eller systemopsætningen på en Dell-computer:

1. Tryk på F2 tasten flere gange på skærmen med Dell-logoet under opstart.

2. Eller tryk på F12 tast flere gange på skærmen med Dell-logoet under opstart, og vælg BIOS Setup (BIOS-opsætning) eller System Setup (Systemopsætning) i menuen.

Tilbage til toppen

Sådan identificeres BIOS-versionen vha. systemoplysninger i Microsoft Windows:

1. Tryk på Windows + R -tasten på tastaturet.
  2. I dialogboksen Kør skal du skrive msinfo32 og trykke på Enter -tasten.
  3. I vinduet System Information (Systemoplysninger) skal du se efter BIOS Version/Date (BIOS-version/dato) (figur 1).

skærmbillede af BIOS-versionen i systemoplysninger
Figur 1: Skærmbillede af BIOS-versionen i Systemoplysninger.

Sådan identificeres BIOS-versionen ved hjælp af kommandoprompten i Microsoft Windows:

1. Tryk på Windows + R -tasten på tastaturet.
  2. I dialogboksen Kør skal du skrive cmd og trykke på Enter -tasten.
  3. I kommandopromptvinduet skal du se efter BIOS Version (BIOS-version) (figur 2).

skærmbillede af BIOS-versionen i kommandoprompten
Figur 2: Screenshot af BIOS-versionen i kommandoprompten.

Sådan identificeres BIOS-versionen ved hjælp af BIOS-grænsefladen:

1. Genstart computeren.
  2. Tryk på F2 på Skærmen med Dell-logoet under opstart.
  3. På fanen Main (Primær) eller System Information (Systemoplysninger) skal du se efter BIOS Version.

Tilbage til toppen

BIOS-opdatering til Dell-computere kan downloades på https://www.dell.com/support/drivers. Kritiske BIOS-opdateringer gennemføres også via Windows-opdateringer.

BEMÆRK: BIOS-opdatering er muligvis ikke tilgængelig for alle Dell-computere.
  1. Gå til https://www.dell.com/support/drivers.
  2. Identificer din Dell-computer.
  3. Vælg det operativsystem, der er installeret på computeren.
  4. Under Kategori skal du vælge BIOS.
  5. Find den nyeste BIOS til systemet.
  6. Klik på Download, og gem filen på computeren.

Tilbage til toppen

Dell tilbyder et brugervenligt, selvinstallerende BIOS-opdateringsværktøj. Kritiske BIOS-opdateringer gennemføres også via Windows-opdateringer.

ADVARSEL: Sørg for at sikkerhedskopiere dine data, før du forsøger at opdatere BIOS. Fejl under en BIOS-opdatering kan potentielt medføre tab af data.
ADVARSEL: Frakobl enheder som f.eks. eksterne USB-drev, printere og scannere, før du opdaterer BIOS på computeren.
ADVARSEL: Batteriet i dell bærbare pc'er skal være opladet til mindst 10 %, før du starter BIOS-opdateringen. Dell anbefaler, at den bærbare pc tilsluttes netstrøm, før du fortsætter med opdateringen.
FORSIGTIG: Deaktiver BitLocker, før du fortsætter med at opdatere BIOS på Dell-computeren. Hvis BitLocker ikke er stoppet midlertidigt, næste gang du genstarter computeren, vil det ikke genkende BitLocker-nøglen. Du vil blive bedt om at indtaste gendannelsesnøglen for at gå videre, og computeren vil bede om genoprettelsesnøglen ved hver genstart. Hvis gendannelsesnøglen ikke genkendes, kan det medføre tab af data eller en unødvendig geninstallation af operativsystemet.
BEMÆRK: Du skal være logget på som administrator for at installere BIOS-opdateringen på din Dell-computer.
BEMÆRK: Du skal være logget på som administrator for at downloade og installere SupportAssist-appen på din Dell-computer.

Før du går i gang, skal du midlertidigt afbryde BitLocker-beskyttelsen i Windows. Få mere at vide om, hvordan du aktiverer eller deaktiverer BitLocker med TPM i Windows. BitLocker-beskyttelse genoptager automatisk, når computeren genstartes.

1. Gå til https://www.dell.com/support/drivers.
  2. Identificer din Dell-computer.
  3. Vælg det operativsystem, der er installeret på computeren.
  4. Under Kategori skal du vælge BIOS.
  5. Find den nyeste BIOS til systemet.
  6. Klik på Download, og gem filen på computeren.
  7. Brug Stifinder (også kaldet Windows Stifinder) til at finde det sted, hvor den downloadede fil er gemt.
  8. Dobbeltklik på den downloadede BIOS-konfigurationsfil, og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.
  9. Computeren genstarter og fuldfører BIOS-opdateringen.

Tilbage til toppen

Hvis computeren ikke kan starte op i eller indlæse operativsystemet, skal du downloade BIOS-filen ved hjælp af en anden computer.

BEMÆRK: Du kan få mere at vide om, hvordan du opretter et USB-flashdrev, der kan startes fra, i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan opretter du et USB-flashdrev, der kan startes fra, ved hjælp af DDDP (Dell Diagnostic Deployment Package).

Sådan installeres BIOS-opdateringen ved hjælp af et USB-flashdrev:

1. Opret et USB-flashdrev, der kan startes fra.
  2. Download BIOS-opdateringsfilen, og gem den på USB-flashdrevet.
    BEMÆRK: Husk at notere navnet på BIOS-opdateringsfilen, f.eks. O9010A12.exe
  3. Sluk for Dell-computeren.
  4. Tilslut USB-flashdrevet, og genstart Dell-computeren.
  5. Tryk på F12 på Dell-logoskærmen for at åbne Engangsopstartsmenuen.
  6. Brug piletasterne til at vælge USB Storage Device (USB-lagringsenhed), og tryk på tasten Enter.
  7. I kommandoprompten skal du skrive hele BIOS-filnavnet, f.eks. O9010A12.exe og trykke på tasten Enter.
  8. Følg instruktionerne på BIOS-opdateringsværktøjets skærmbillede for at fuldføre opdateringsprocessen.
BEMÆRK: Nyere versioner af Dell BIOS kan bruge lange filnavne. Omdøb den downloadede fil til 8 tegn eller derunder for at køre filen i kommandoprompten.
ADVARSEL: Sluk ikke for computeren under BIOS-opdateringen.
ADVARSEL: Batteriet i dell bærbare pc'er skal være opladet til mindst 10 %, før du starter BIOS-opdateringen. Dell anbefaler, at den bærbare pc tilsluttes netstrøm, før du fortsætter med opdateringen.

Tilbage til toppen

Se Artiklen Opdatering af Dell BIOS i Linux- eller Ubuntu-miljøer iDell Knowledge Base.

Tilbage til toppen

Se artiklen opdatering af BIOS på Dell-systemer med BitLocker aktivereti Dell Knowledge Base.

ADVARSEL: Hvis BitLocker ikke suspenderes, før BIOS opdateres, vil computeren ikke genkende BitLocker-nøglen efter genstart. Du vil blive bedt om at indtaste gendannelsesnøglen for at gå videre ved hver genstart.
ADVARSEL: Hvis gendannelsesnøglen ikke genkendes, kan det medføre tab af data eller en unødvendig geninstallation af operativsystemet.

Tilbage til toppen

En beskadiget BIOS er en af de mulige årsager til, at din computer ikke er i stand til at fuldføre POST eller starte op i operativsystemet. VÆRKTØJET BIOS Recovery er software, der er designet til at gendanne en beskadiget BIOS baseret på Boot Block-teknologi. Softwarens primære funktion er at skabe fleksibilitet til at gendanne den beskadigede BIOS ved hjælp af en BIOS-gendannelsesfil fra computerens primære harddisk eller et eksternt USB-drev.

Hvis din Dell-computer eller -tablet understøtter BIOS-gendannelse, kan du gendanne den beskadigede BIOS ved at bruge BIOS-gendannelsesmetoden på din Dell-computer eller -tablet. Du kan finde flere oplysninger i følgende artikel i Dell Knowledge Base: How to Recover the BIOS on a Dell Computer or Tablet (Sådan gendanner du BIOS på en Dell-computer eller -tablet).

Tilbage til toppen

De oplysninger, der er lagret i BIOS (Basic Input/Output System), kendt som ESCD (Extended System Configuration Data) kan lejlighedsvist blive ødelagt pga. en række situationer såsom strømhændelser, forkerte indstillinger angivet af brugeren, hardwareinkompatibilitet pga. en specifik indstilling eller et Ingen POST- eller Ingen video-scenarie. I disse tilfælde er det undertiden nødvendigt at nulstille BIOS eller CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor) til "Fabriksindstillingerne" eller under andre omstændigheder at rydde NVRAM (Non-Volatile Random Access Memory).

Du kan finde flere oplysninger i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan udfører du en BIOS- eller CMOS-nulstilling og rydder NVRAM på Dell-systemer.

ADVARSEL: BIOS-grænsefladen er designet til avancerede computerbrugere. Ændring af bestemte indstillinger kan forhindre computeren i at starte korrekt, forhindre indlæsning af operativsystemet eller potentielt tab af data.

Tilbage til toppen

BIOS- eller UEFI-firmwaren giver mulighed for at indstille adgangskoder på lavere niveauer. Dette giver dig mulighed for at begrænse en bruger i at starte computeren, starte til en flytbar USB-enhed og ændre BIOS- eller UEFI-indstillingerne uden tilladelse.

Der er tre typer adgangskoder, der kan indstilles i BIOS- eller UEFI-firmwareindstillingerne.

1. Supervisor- eller administratoradgangskode – Administratoradgangskoden giver flere sikkerhedsfunktioner. Aktivering af denne indstilling forhindrer en bruger i at ændre BIOS- eller UEFI-firmwareindstillinger.
  2. Bruger- eller systemadgangskode – Denne indstilling begrænser en bruger i at fuldføre POST-processen uden den korrekte adgangskode.
  3. Harddiskadgangskode – Denne indstilling begrænser en bruger i at få adgang til den interne harddisk uden den korrekte adgangskode.

Få mere at vide om adgangskodeindstillinger i BIOS- eller UEFI-firmwaren, og hvordan du nulstiller adgangskoderne, i Dell Knowledge Base-artiklen Generelle oplysninger om harddisk og BIOS-adgangskode.

Tilbage til toppen

Nyttige links

Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til webstedet Dell.com/support, og indtast din Dell-servicekode for at se vores tilbud.

BEMÆRK: Tilbud er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Nordirland, Frankrig, Tyskland og Kina. Server og storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel

Berørt produkt

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Sidste udgivelsesdato

20 feb. 2024