Alienware kaatuu sinisen virhenäytön vuoksi

Tämä artikkeli sisältää sinisen virhenäytön vianmääritystietoja. Sininen virhenäyttö on Windowsin Stop-virheilmoitus, joka varoittaa tietokoneen ohjelmiston tai laitteiston toimintavirheestä.

Tuetut järjestelmät:

Alienware-pöytätietokoneet Alienware-kannettavat Alienware-pelikonsoli

Sininen virhenäyttö ("sininen kuolemanruutu"), jonka virallinen nimi on Stop-virhe tai virheentarkistus, on virhenäyttö, jonka Microsoft Windows -käyttöjärjestelmät näyttävät, kun järjestelmässä ilmenee vakava virhe, josta ei voi palautua ja jonka vuoksi järjestelmä kaatuu. Sininen virhenäyttö voi näkyä, kun

• Windows havaitsee virheen, josta se ei voi palautua menettämättä tietoja
  • Windows havaitsee, että käyttöjärjestelmän kriittiset tiedot ovat vioittuneet
  • Windows havaitsee, että laitteistossa on vika, josta ei voi palautua

Tee vianmääritys verkossa

Täydellinen tarkistus Sinisen virhenäytön tarkistus

Sinisen virhenäytön tarkistus näyttää virhekoodin tiedot ja suositellut vianmääritystoimet

Jos tietokone näyttää sinisen virhenäytön ennen Windowsin lataamista, kokeile näitä toimia:

1. Käynnistä järjestelmä
  2. Paina <F8>-näppäintä, kun näyttöön tulee teksti For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8
  3. Poista käytöstä automaattinen uudelleenkäynnistys järjestelmävirheen jälkeen. Tämän valinnan jälkeen tietokone jää virhenäyttöön eikä käynnisty uudelleen, kun virhenäyttö näkyy seuraavan kerran.
  4. Anna virhenäytön näkyä uudelleen. Tarkista Stop-virhekoodi viimeiseltä riviltä.

Jos näkemäsi sininen virhenäyttö ei tule näkyviin, kokeile seuraavia toimia:

1. Napsauta Käynnistä-valikkoa.
  2. Napsauta Tietokone-kohtaa hiiren kakkospainikkeella. Valitse Ominaisuudet.
  3. Valitse vasemmasta ruudusta Järjestelmän lisäasetukset.
  4. Valitse Lisäasetukset-välilehden Käynnistys ja palautuminen -kohdasta Asetukset.
  5. Poista Järjestelmävirhe-kohdassa valinta kohdasta Käynnistä tietokone automaattisesti uudelleen.

BlueScreen-ratkaisut

Katso yksityiskohtaiset vianmääritysohjeet valitsemalla sinisen virhenäytön virhekoodi

• Käynnistä järjestelmä.
  • Paina <F8>-näppäintä, kun näyttöön tulee teksti For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8.
  • Valitse Last Known-Good Configuration (Viimeisin toimiva kokoonpano).
Tämä toimii ainoastaan, jos järjestelmä ei ole käynnistynyt tehtyjen muutosten jälkeen.

Käynnistä Windowsin palautusympäristö, jotta voit suorittaa Bootrec.exe-työkalun. Tee näin:

1. Aseta palautus-DVD-levy, USB-muistitikku tai Resource DVD Drivers -levy tietokoneeseen ja käynnistä tietokone.
  2. Paina näppäintä kehotettaessa.
  3. Valitse kieli, aika, valuutta sekä näppäimistö tai syöttötapa ja valitse Seuraava.
  4. Valitse Korjaa tietokone.
  5. Valitse korjattava käyttöjärjestelmä ja Seuraava.
  6. Valitse Järjestelmän palautusasetukset -valintaikkunassa Komentokehote.
  7. Kirjoita Bootrec.exe ja paina ENTER-näppäintä.

/FixMbr kirjoittaa järjestelmäosioon Windows 7- ja 8-MBR-tietueen. Tämä vaihtoehto ei korvaa olemassa olevaa osiotaulukkoa. Käytä tätä vaihtoehtoa, kun haluat korjata MBR-tietueen vioittumisongelmia tai poistaa MBR-tietueesta standardista poikkeavaa koodia.

/FixBoot kirjoittaa järjestelmäosioon uuden käynnistyssektorin käyttämällä Windows 7 -yhteensopivaa käynnistyssektoria. Käytä tätä vaihtoehtoa seuraavissa tilanteissa:

1. Käynnistyssektori on korvattu standardista poikkeavalla Windows 7 -käynnistyssektorilla.
  2. Käynnistyssektori on vioittunut.
  3. Aiempi Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu Windows 7 -asennuksen jälkeen. Tässä tilanteessa tietokone käynnistyy käyttäen Windows NT Loaderia (NTLDR) Windows Boot Managerin (Bootmgr.exe) sijasta.
  • Käynnistä tietokone uudelleen ja avaa BIOS painelemalla Alienware-näytössä F2-näppäintä.
  • Tarkista SATA Operation -asetus, muuta sitä seuraavasti ja käynnistä tietokone uudelleen:
    • Asetus on RAID / ATA: vaihda asetukseksi RAID Autodetect / AHCI
    • Asetus on RAID / AHCI tai IRST: vaihda asetukseksi RAID Autodetect / ATA
    • Asetus on RAID On tai Combination: vaihda asetukseksi RAID Autodetect / AHCI
  • Jos asetuksen muuttaminen ei ratkaise ongelmaa, palauta alkuperäinen SATA Operation -arvo.
  1. Tarkista virukset.
  2. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  3. Suorita Dell Support Assistin Stress (Kuormitus) -testi
  4. Puhdas käynnistys
  5. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  6. Asenna Windows Update -päivitykset.
  7. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  8. Päivitä piirisarjan, langattoman kortin ja näytönohjaimen ohjaimet
  1. Avaa BIOS (painele F2-näppäintä käynnistyksen aikana), valitse Advanced ja poista SpeedStep käytöstä.
  2. Tarkista, onko järjestelmä ylikellotettu tehtaalla. Jos niin on, poista ylikellotusominaisuus käytöstä.
  3. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  4. Tee puhdas käynnistys
  5. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  6. Asenna Windows Update -päivitykset.
  7. Suorita Dell Support Assist Rasitustesti
  8. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  9. Vaihda Virtual Memory -asetukseksi Automatically Manage by Windows -vaihtoehdon sijasta Custom Size. Suosittelemme Virtual Memory -asetuksen vähimmäisarvoa 2048 Mt ja enimmäisarvoa 4096 Mt.
    1. Valitse Käynnistä-painike, Ohjauspaneeli, Järjestelmä ja ylläpito ja Järjestelmä.
    2. Valitse vasemmanpuoleisesta ruudusta Järjestelmän lisäasetukset.

3. Valitse Lisäasetukset-välilehden Suorituskyky-kohdasta Asetukset.

4. Valitse Lisäasetukset-välilehden Näennäismuisti-kohdassa Muuta.

5. Poista valinta Hallitse kaikkien asemien sivutustiedostojen kokoa automaattisesti -valintaruudusta.

6. Valitse Asema [Aseman nimi] -kohdassa asema, joka sisältää muutettavan sivutustiedoston.
    7. Valitse Mukautettu koko, kirjoita uusi koko megatavuina Aloituskoko (Mt)- tai Enimmäiskoko (Mt) -ruutuun, valitse Aseta ja valitse OK.

Tärkeää: Suosittelemme Virtual Memory -asetuksen vähimmäisarvoa 2048 Mt ja enimmäisarvoa 4096 Mt.
  1. Tarkista tiedosto tai ohjain, johon sininen virhenäyttö viittaa.
  2. Palauta ohjaimen aiempi versio.
  3. Päivitä ohjain uuteen versioon, jos edellinen vaihtoehto ei auta.
  4. Puhdas käynnistys
  5. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  6. Asenna Windows Update -päivitykset.
  7. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  8. Suorita Dell Support Assist Rasitustesti
  9. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  1. Tarkista, onko järjestelmä ylikellotettu tehtaalla. Jos niin on, poista ylikellotusominaisuus käytöstä.
  2. Puhdas käynnistys
  3. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  4. Asenna Windows Update -päivitykset.
  5. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  6. Suorita Dell Support Assist Rasitustesti
  7. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  8. Päivitä piirisarjan, langattoman kortin ja näytönohjaimen ohjaimet
  9. Vaihda Virtual Memory -asetukseksi Automatically Manage by Windows -vaihtoehdon sijasta Custom Size. Suosittelemme Virtual Memory -asetuksen vähimmäisarvoa 2048 Mt ja enimmäisarvoa 4096 Mt.
    1. Valitse Käynnistä-painike, Ohjauspaneeli, Järjestelmä ja ylläpito ja Järjestelmä.
    2. Valitse vasemmanpuoleisesta ruudusta Järjestelmän lisäasetukset.

3. Valitse Lisäasetukset-välilehden Suorituskyky-kohdasta Asetukset.

4. Valitse Lisäasetukset-välilehden Näennäismuisti-kohdassa Muuta.

5. Poista valinta Hallitse kaikkien asemien sivutustiedostojen kokoa automaattisesti -valintaruudusta.

6. Valitse Asema [Aseman nimi] -kohdassa asema, joka sisältää muutettavan sivutustiedoston.
    7. Valitse Mukautettu koko, kirjoita uusi koko megatavuina Aloituskoko (Mt)- tai Enimmäiskoko (Mt) -ruutuun, valitse Aseta ja valitse OK.

1. Avaa BIOS (painele F2-näppäintä käynnistyksen aikana), valitse Advanced ja poista SpeedStep käytöstä.
  2. Tarkista, ilmenikö sininen virhenäyttö lepo- tai horrostilan jälkeen.
  3. Varmista, että verkkolaite sopii kyseiselle kannettavalle. Jos käytät pöytätietokonetta, varmista että näytönohjaimessa on oikeanlainen virtaliitäntä. Heikko virtalähde voi aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  4. Tarkista, onko järjestelmä ylikellotettu tehtaalla. Jos niin on, poista ylikellotusominaisuus käytöstä.
  5. Puhdas käynnistys
  6. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  7. Valitse Laitehallinnassa Verkkolaitteet ja poista Virranhallinta-välilehdessä valinta kohdasta Allow computer to turn off power (Salli tietokoneen katkaista virta).
  8. Asenna Windows Update -päivitykset.
  9. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  10. Päivitä piirisarjan, langattoman kortin ja näytönohjaimen ohjaimet.
  11. Jos saat sinisen virhenäytön koodeja, voit tarkistaa ne osoitteesta http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff542347.aspx
  12. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  13. Suorita Dell Support Assist Rasitustesti
  14. Vaihda Virtual Memory -asetukseksi Automatically Manage by Windows -vaihtoehdon sijasta Custom Size. Suosittelemme Virtual Memory -asetuksen vähimmäisarvoa 2048 Mt ja enimmäisarvoa 4096 Mt.
    1. Valitse Käynnistä-painike, Ohjauspaneeli, Järjestelmä ja ylläpito ja Järjestelmä.
    2. Valitse vasemmanpuoleisesta ruudusta Järjestelmän lisäasetukset.

3. Valitse Lisäasetukset-välilehden Suorituskyky-kohdasta Asetukset.

4. Valitse Lisäasetukset-välilehden Näennäismuisti-kohdassa Muuta.

5. Poista valinta Hallitse kaikkien asemien sivutustiedostojen kokoa automaattisesti -valintaruudusta.

6. Valitse Asema [Aseman nimi] -kohdassa asema, joka sisältää muutettavan sivutustiedoston.
    7. Valitse Mukautettu koko, kirjoita uusi koko megatavuina Aloituskoko (Mt)- tai Enimmäiskoko (Mt) -ruutuun, valitse Aseta ja valitse OK.

Tärkeää: Suosittelemme Virtual Memory -asetuksen vähimmäisarvoa 2048 Mt ja enimmäisarvoa 4096 Mt.
  1. Yritä käynnistää viimeisimpään toimivaan kokoonpanoon.
  2. Käynnistä järjestelmä.
  3. Paina <F8>-näppäintä, kun näyttöön tulee teksti For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8.
  4. Valitse Last Known-Good Configuration (Viimeisin toimiva kokoonpano). HUOMAUTUS: tämä toimii ainoastaan, jos järjestelmä ei ole käynnistynyt tehtyjen muutosten jälkeen.
  5. Suorita PSA / 32-bittinen diagnostiikka painamalla F12-näppäintä, kun käynnistät tietokoneen.
  6. Puhdas käynnistys
  7. Asenna Windows Update -päivitykset.
  8. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  9. Suorita Dell Support Assist Rasitustesti

Tarkista seuraavilla toimilla, toimiiko suoritin:

1. Lataa BIOS-oletukset
  2. Lataa ylikellotustaso 1 (jos käytettävissä)
  3. Lataa ylikellotustaso 2 (jos käytettävissä)
  4. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  5. Suorita Dell Support Assist Keskusyksikön rasitustesti
  6. Jos ongelma toistuu, suoritin on vaihdettava.
  1. Määritä, mistä laiteosasta PCI-väylän vakava virhe johtuu, aseta laite uudelleen ja tarkkaile.
  2. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  3. Suorita Dell Support Assist Rasitustesti
  4. Irrota kaikki muut muihin paikkoihin asennetut PCI-laitteet ja tarkkaile.
  1. Yritä käynnistää viimeisimpään toimivaan kokoonpanoon.
  2. Käynnistä järjestelmä.
  3. Paina <F8>-näppäintä, kun näyttöön tulee teksti For troubleshooting and advanced startup options for Windows, press F8.
  4. Valitse Last Known-Good Configuration (Viimeisin toimiva kokoonpano). HUOMAUTUS: tämä toimii ainoastaan, jos järjestelmä ei ole käynnistynyt tehtyjen muutosten jälkeen.
  5. Korjaa tiedostojärjestelmä ja tarkista kiintolevy virheiden varalta suorittamalla Windowsin palautusympäristö ja chkdsk c: /r. Käynnistä Windows RE, jotta voit suorittaa chkdsk.exe-työkalun. Tee näin:
    1. Aseta Resource DVD Drivers -levy tietokoneeseen ja käynnistä tietokone.
    2. Paina näppäintä kehotettaessa.
    3. Valitse kieli, aika, valuutta sekä näppäimistö tai syöttötapa ja valitse Seuraava.
    4. Valitse Korjaa tietokone.
    5. Valitse korjattava käyttöjärjestelmä ja Seuraava.
    6. Valitse Järjestelmän palautusasetukset -valintaikkunassa Komentokehote.
    7. Kirjoita chkdsk.exe c: /r ja paina ENTER-näppäintä.
  6. Aiempi Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu Windows 7 -asennuksen jälkeen. Tässä tilanteessa tietokone käynnistyy käyttäen Windows NT Loaderia (NTLDR) Windows Boot Managerin (Bootmgr.exe) sijasta.
  7. Käynnistä tietokone uudelleen ja avaa BIOS painelemalla Dell-näytössä F2-näppäintä.
  8. Tarkista SATA Operation -asetus, muuta sitä seuraavasti ja käynnistä tietokone uudelleen:
    1. Asetus on RAID Autodetect / ATA: vaihda asetukseksi RAID Autodetect / AHCI
    2. Asetus on RAID Autodetect / AHCI tai IRRT: vaihda asetukseksi RAID Autodetect / ATA
    3. Asetus on RAID On tai Combination: vaihda asetukseksi RAID Autodetect / AHCI
  9. Jos asetuksen muuttaminen ei ratkaise ongelmaa, palauta alkuperäinen SATA Operation -arvo.
  1. Tarkista virukset.
  2. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  3. Suorita Dell Support Assist Kiintolevyn lyhyt testi
  4. Puhdas käynnistys
  5. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.
  6. Asenna Windows Update -päivitykset.
  7. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  8. Päivitä piirisarjan, langattoman kortin ja näytönohjaimen ohjaimet
  1. Varmista, että BIOS tunnistaa verkkolaitteen oikein (koskee kannettavia ja pöytätietokoneita [Alpha ja X51]).
  2. Tarkista oikea pöytätietokoneiden näytönohjaimen virtajohto.
  3. Asenna Windows Update -päivitykset.
  4. Tarkista järjestelmän BIOS-versio (päivitä tarvittaessa uusimpaan versioon)
  5. Päivitä piirisarjan, langattoman kortin ja näytönohjaimen ohjaimet
  6. Suorita Dell ePSA Diagnostics
  7. Suorita Dell Support Assist Näytönohjaimen kuormitustesti
  8. Puhdas käynnistys
  9. Testaa tietokone. Jos se ei näytä sinistä virhenäyttöä, ala ottaa käyttöön palveluja ja käynnistyssovelluksia yksi kerrallaan, kunnes näet, mikä aiheuttaa sinisen virhenäytön.

Alkuun

Etkö löydä etsimääsi?
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

Twitter AlienwareServices Facebook Alienware Arena

Artikkelin tunnus: SLN129509

Muokattu viimeksi: 21/04/2016 06:39