Uuden Dell-tietokoneen (Windows 8) asentaminen

Sisällysluettelo:

1. Yleiskatsaus
  2. Fyysinen asennus
  3. Microsoft Windows -asennus
  4. Luo palautuslevyt
  5. Päivitä Windows
  6. Päivitä ohjaimet ja BIOS
  7. Aseta tietokoneen aika tarvittaessa

Tässä artikkelissa käsitellään uuden Dell-tietokoneen (Windows 8) ensimmäistä asennusta, mukaan luettuna langattoman yhteyden asennus, ohjelmistopaketin aktivointi ja palautustietovälineen luominen.

Vaihe 1: Yleiskatsaus

Onnittelut uuden Dell-tietokoneen hankinnasta! Tämä opas sisältää Dellin vaiheittaiset alkumääritysohjeet. Tietokoneen asentamisessa on useita vaiheita:

1. Fyysinen asennus
  2. Microsoft Windows 8 -asennus
  3. Luo Windows 8 -palautuslevyt
  4. Päivitä Windows 8
  5. Päivitä ohjaimet

Dell-tietokoneen palautuslevyjen luomiseen tarvitaan 2 tyhjää DVD-tallennuslevyä tai 16 Gt:n USB-muistitikun.

Vaihe 2: Fyysinen asennus

1. Liitä tietokone virtalähteeseen laitteen mukana tulevilla virtajohdoilla.

2. Liitä näyttö*

3. Liitä hiiri ja näppäimistö*

4. Liitä kaiuttimet*

5. Käynnistä tietokone.

* - Valinnainen kannettaville tietokoneille Lisätietoja oheislaitteiden määrittämisestä on tietokonemallikohtaisessa käyttö- tai asennusoppaassa.

Vaihe 3: Microsoft Windows -asennus

Windows 8 tarvitsee joitakin tietoja, ennen kuin käyttöjärjestelmä käynnistetään ensimmäisen kerran:

1. maa/alue, kieli ja näppäimistöasettelu

2. Tutustu Microsoftin käyttöoikeusehtoihin huolellisesti ja hyväksy ne. Muista valita näytön vasemmassa alakulmassa oleva valintaruutu, ennen kuin valitset Hyväksy.

3. Kirjoita Security & Dell Updates -näytössä sähköpostiosoitteesi, jotta voit rekisteröidä McAfee-tilauksesi ja määrittää Dell-tietokoneen päivitykset. Valitsemalla vaihtoehtoisesti valintaruudun voit määrittää palvelutunnuksesi käytettäväksi tietokoneen laitteiston tukitoimintoihin.

4. Voit mukauttaa tietokonetta nimeämällä sen ja valitsemalla Käynnistä-näytön taustavärin.

5. Muodosta yhteys langattomaan verkkoosi valitsemalla se verkkoluettelosta. Jos verkkosi on piilotettu, valitse näytön alareunasta Muodosta yhteys piilotettuun langattomaan verkkoon ja seuraa ohjeita. Jos sinulla ei ole langatonta verkkoa, valitse Yhdistä langattomaan verkkoon myöhemmin.

6. Valitse tietokoneen asetukset. Dell suosittelee Pika-asetuksia useimmille asiakkaille. Jatka valitsemalla näytön alareunasta Käytä pika-asetuksia. Jos tarvitset lisätietoja, valitse näytön alareunasta Lue lisää pika-asetuksista.

7. Määritä Microsoft-tilisi, jolla voit kirjautua tietokoneeseen. Käytä nykyistä Microsoft-tiliäsi, luo uusi Microsoft-sähköpostiosoite tai luo uusi tili, jolla käytät nykyistä sähköpostiosoitetta. Voit luoda myös paikallisen tilin, jolla kirjaudut tietokoneeseen. Sillä et kuitenkaan voi käyttää monia Windows 8 -sovelluksia, kuten Windows-kauppaa.

8. Katso ohjeet Windows 8:n käyttöön kosketuslaitteissa, kun Windows viimeistelee asennuksen.

Vaihe 4: Luo palautuslevyt

Palautuslevyjen luominen on erittäin tärkeä vaihe tietokoneen asentamisessa. Dell-tietokoneessa ei välttämättä ilmene koskaan ongelmia, mutta käyttöjärjestelmä tarvitsee ehkä joskus palauttaa tehdasasetuksiin. Kiintolevyllä on valmiina osio, joka helpottaa prosessia, mutta mikäli satut poistamaan kyseisen osion tai kiintolevy vioittuu tai turmeltuu, tarvitset palautustietovälineitä Windows 8 -uudelleenasennukseen. Nämä levyt on merkittävä helposti tunnistettavalla tavalla ja säilytettävä varmassa paikassa, jonka muistat.

Tämän vaiheen suorittaminen vaatii kaksi (2) kirjoitettavaa DVD-levyä TAI yhden (1) 16 Gt:n USB-muistitikun. Huomioi, että tämän prosessin suorittaminen DVD-levyillä kestää noin 1 tunnin.

1. Valitse Käynnistä-näytössä My Dell Support Center -ruutu.

2. Valitse My Dell -ikkunan yläreunasta Backup (Varmuuskopioi).

3. Valitse Create Recovery Media (Luo palautuslevyt).

4. Salli Dell Backup and Recovery -ohjelman käynnistys valitsemalla Yes (Kyllä).

5. Valitse, mitä tallennusvälineitä käytät varmuuskopioinnissa: USB Flash Drive (USB-muistitikku) tai Discs (Levyt).

6. Tee varmuuskopiointi näytön ohjeiden mukaisesti. Jos käytät DVD-levyjä, levyjä on vaihdettava prosessin puolivälissä.

Vaihe 5: Päivitä Windows

Dell-tietokoneessa ei ehkä ole uusimpia versioita Windowsin suojaus- ja käytettävyyspäivityksistä. Windows Updaten käyttäminen:

1. Kirjoita Käynnistä-näytössä Windows Update.

2. Valitse näytön oikean reunan Haku-palkista Asetukset.

3. Valitse tulosluettelosta Asenna valinnaiset päivitykset.

4. Valitse You're set to automatically install updates (Olet määrittänyt päivitysten asennuksen automaattiseksi) -kehyksestä linkki, joka näyttää käytettävissä olevat päivitykset.
    Käytettävissä olevien päivitysten luettelo avautuu.

5. Asenna käytettävissä olevat päivitykset valitsemalla näytön alareunasta Asenna.

Vaihe 6: Päivitä ohjaimet ja BIOS

Dell päivittää ohjaimia, sovelluksia ja laiteohjelmistoja uusien ohjelmistojen ja laitteistojen vaatimuksiin vastaamiseksi. Lisätietoja uusimpien ohjainten hankkimisesta Dell-tietokoneeseen on Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -ohjesivustossa.

Vaihe 7: Aseta tietokoneen aika tarvittaessa

Jos tietokoneen kellon aika on väärä, lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa How to change the computer clock time in Windows 8 (englanninkielinen).

Artikkelin tunnus: SLN154918

Muokattu viimeksi: 20/07/2017 09:17