Microsoft Windowsin kaatumisen, uudelleenkäynnistyksen ja sinisen virhenäytön ratkaiseminen

Artikkelin yhteenveto: Tämä artikkeli sisältää Microsoft Windowsin kaatumisen, uudelleenkäynnistyksen ja sinisen virhenäytön vianmääritystä koskevia tietoja ja linkkejä.

Sisällysluettelo:
  1. Mitä sininen virhenäyttö tarkoittaa?
  2. Automaattisen uudelleenkäynnistyksen poistaminen käytöstä
  3. Yleisten sinisen virhenäytön virheilmoitusten vianmääritys
  4. Windowsin sinisen virhenäytön analysoiminen BlueScreenView'n avulla
    (Nirsoft)

Aihe 1.

Mitä sininen virhenäyttö tarkoittaa?

Tietyissä tilanteissa Windows pysähtyy ja näyttää vianmääritystietoja valkoisena tekstinä sinisellä taustalla. Termi sininen virhenäyttö tai "sininen kuolemanruutu" (BSOD, Blue Screen of Death) tulee näytön ulkoasusta.

Usein sininen näyttö tulee näkyviin vain muutaman sekunnin ajaksi ennen tietokoneen uudelleenkäynnistymistä. Voit poistaa tämän prosessin käytöstä noudattamalla alla olevan osion 2 ohjeita, joiden avulla virheen syytä voi analysoida tarkemmin.

Sininen virhenäyttö ilmenee, kun:

Windows havaitsee virheen, josta se ei voi palautua menettämättä tietoja
Windows havaitsee, että käyttöjärjestelmän kriittiset tiedot ovat vioittuneet
Windows havaitsee, että laitteistossa on vika, josta ei voi palautua
Virheilmoitus voi näkyä joko tekstinä (kuva 1) tai kuvana, kuten Windows 8:ssa (kuva 2).

(Kuva 1)

(Kuva 2)

Aihe 2.

Automaattisen uudelleenkäynnistyksen poistaminen käytöstä

Kun Windows havaitsee kriittisen virheen, Windows-tietokone käynnistyy uudelleen tietokoneen vioittumisen ehkäisemiseksi. Kyseessä on Windowsin sisäänrakennettu suojaustoimenpide. Jotta STOP- tai BSOD-virheen (sininen virhenäyttö) syy voidaan selvittää tarkemmin, on tiedettävä virhekoodi ja virheeseen liittyviä tietoja.

Nämä tiedot näkyvät, kun poistat käytöstä automaattisen uudelleenkäynnistyksen järjestelmävirheen jälkeen.

Seuraavien ohjeiden avulla voit poistaa käytöstä Windowsin automaattisen uudelleenkäynnistyksen järjestelmävirheen jälkeen
(koskee Windows 8:aa, 7:ää, Vistaa ja XP:tä).

Kirjoita Käynnistä-näyttöön (Käynnistä-valikko 7:ssä, Vistassa ja XP:ssä) Järjestelmä.
Napsauta näkyviin tulevaa Järjestelmä-linkkiä.
Valitse vasemmalla olevan ruudun linkkiluettelosta Lisäasetukset.

Valitse Käynnistys ja palautuminen -kohdasta Asetukset.

Poista Automaattinen uudelleenkäynnistys -valintaruudun valinta.

Valitse OK.
Valitse Käytä ja OK.

Kun järjestelmä seuraavan kerran kaatuu, se ei käynnisty uudelleen, vaan pysähtyy näyttöön, jossa on virhekoodi ja tietoja virheesta.
Kirjoita tiedot muistiin, jotta voit selvittää virheen syyn.

Aihe 3.

Yleisten sinisen näytön virheilmoitusten vianmääritys
  Ilmoitukset vaihtelevat Windowsin version mukaan:

katso tietoja Windows XP:n sinisen näytön vianmäärityksestä tästä
katso tietoja Windows Vistan sinisen näytön vianmäärityksestä tästä
katso tietoja Windows 7:n sinisen näytön vianmäärityksestä tästä
katso tietoja Windows 8:n sinisen näytön vianmäärityksestä tästä.

Aihe 4.

Windowsin sinisen virhenäytön analysoiminen
  BlueScreenView'n avulla (Nirsoft)

Microsoft Windowsin muistivedostiedostoja voi analysoida yllä olevissa artikkeleissa kuvatulla Windowsin virheenkorjaustyökalulla
sekä Nirsoftin BlueScreenView-työkalulla.

Saat lisätietoja Nirsoftin BlueScreenView'sta napsauttamalla tätä.

Voit ladata työkalun ZIP-tiedoston osoitteesta www.nirsoft.net napsauttamalla tätä.

Saat lisätietoja napsauttamalla tätä.

Anna palautetta edellä olevasta artikkelista tai pyydä lisätietoja mistä tahansa artikkeliin liittyvästä asiasta napsauttamalla alla olevaa Twiittaa-painiketta.

Artikkelin tunnus: SLN179253

Muokattu viimeksi: 18/01/2017 14:25