Kannettavan kaiutinten ääri vääristyy käytettäessä VLC Media Playeria

Artikkelin yhteenveto: artikkeli sisältää ohjeita, joiden avulla voi korjata äänentoisto-ongelmia käytettäessä VLC Media Playeria (Intia, Vietnam) ja BaoFeng-, Xunlei-, SheShou- ja Baidu-mediasoittimia (Kiina).

Ongelma kuunneltaessa kovalla voimakkuudella VLC Media Playerissa

Käytettäessä VLC Media Playeria äänenvoimakkuuden voi asettaa täysille. Tällöin kaiutinten ääni vääristyy.

Jos ääntä/videokuvaa toistetaan VLC Media Playerilla yli 100 prosentin voimakkuudella jonkin aikaa, ääni vääristyy, vaikka äänenvoimakkuutta vähennettäisiin myöhemmin. Vääristymä on pysyvä.

Miksi näin käy?

Joissakin äänisovelluksissa, kuten VLC Media Playerissa, äänenvoimakkuuden voi säätää kovaksi, noin kaksin- tai nelinkertaiseksi alkuperäiseen verrattuna. Tällöin pitkäaikainen käyttö saattaa vioittaa kaiutinta.

Mikä ratkaisu on?

Ääni-/kaiutinongelmat – kaikki Dell Inspiron- ja Dell Vostro -kannettavat

Jos käytät VLC:tä tai muuta vahvistusohjelmistoa, varmista seuraavat seikat:

• päivitä laiteohjaimet Dellin Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivustosta Ubuntusta asennettu Microsoft Windows käyttää ainoastaan käyttöjärjestelmään sisältyviä laiteohjaimia
  • päivitä järjestelmän BIOS uusimpaan saatavilla olevaan versioon lataa ja asenna uusin BIOS Dell-tietokoneeseen. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Mikä on BIOS ja miten Dell-järjestelmän BIOS tarkistetaan ja päivitetään?
  • Varmista, että mediasoitinten, kuten VLC Media Playerin, äänentoistotaso ei ole yli 100 % eikä sisäinen äänentoistotaso ole yli 95 %.
  • Varmista optimaalinen laatu käyttämällä äänitiedostoja, joiden bittinopeus on 320 kbps, ja poista käytöstä kaikki äänenparannustoiminnot.
  • Dell-tietokoneeseen on asennettu oikeat äänikortin ohjaimet. Lisätietoja Microsoft Windows -tietokoneita varten on Dellin tietämyskannan artikkelissa Ohjaimen lataaminen ja asentaminen.
Huomautus: Asentamalla uusimmat äänikortin ohjaimet voit varmistaa, että tietokoneen BIOS pystyy hallinnoimaan kaiuttimiin lähtevää ääntä. Tämän ansiosta voit ehkä välttää kaiuttimen vioittumisen, joka johtuu joidenkin sovellusten äänten vahvistuksesta.

Artikkelin tunnus: SLN186332

Muokattu viimeksi: 14/12/2016 05:17