Tiedostojen siirtäminen Windowsin asetusten siirtäminen -toiminnolla

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tietoja voi siirtää Windowsin asetusten siirtäminen -toiminnolla.

Windowsin asetusten siirtäminen -toiminnolla voit siirtää tietoa tietokoneesta toiseen. Voit siirtää esimerkiksi käyttäjätilejä, tiedostoja, kansioita, valokuvia, musiikkia ja videoita – ja joissakin käyttöjärjestelmissä myös sähköpostiviestejä, yhteystietoja, Windows- ja Internet-asetuksia sekä Internet-suosikkeja. Ohjelmia ei siirretä. Windowsin asetusten siirtäminen ei pysty siirtämään tiedostoja 64-bittisen ja 32-bittisen Windows-version välillä. Tällöin tiedostot on siirrettävä manuaalisesti käyttämällä ulkoisia tallennuslaitteita.

Siirtotavat, joita voi käyttää siirrettäessä tietoa tietokoneesta toiseen

Asetusten siirtämisen kaapeli

Jos haluat käyttää tätä tapaa, kytke asetusten siirtämisen kaapeli kummankin tietokoneen USB-porttiin. Käynnistä Windowsin asetusten siirtäminen aina uudessa, Windows 7 -käyttöjärjestelmää käyttävässä tietokoneessa ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Jos vanhassa tietokoneessa on jokin muu Windows-käyttöjärjestelmä, asetusten siirtotoiminto tuo näkyviin ohjeet, joissa neuvotaan, kuinka Windowsin asetusten siirtäminen -ohjelmisto ladataan toiseen tietokoneeseen. Pääset etenemään siirtoprosessissa ohjatusti alusta loppuun.

Kotiverkko tai pienyrityksen verkko

Tätä tapaa käytettäessä kummankin tietokoneen on oltava kytkettynä samaan verkkoon (kotiverkkoon tai pienyrityksen verkkoon). Käynnistä Windowsin asetusten siirtäminen uudessa tietokoneessa ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Älä käynnistä Windowsin asetusten siirtämistä ensin vanhassa tietokoneessa, jottei tietoja katoa tai vaurioidu.

Jotta voit siirtää tiedostot suoraan verkon kautta kopioimatta niitä verkkosijainnista toiseen, tarvitset Windowsin asetusten siirtämisen avaimen. Avain suojaa verkossa siirrettäviä tiedostoja ja asetuksia.

USB-muistitikku tai ulkoinen kiintolevy

Tätä tapaa käytettäessä Windowsin asetusten siirtäminen arvioi, kuinka paljon USB-muistitikulla tai ulkoisella kiintolevyllä on oltava levytilaa valitsemiesi tietojen siirtoa varten.

Jos käytät USB-muistitikkua, valitse tikku, jolla on riittävästi tallennustilaa koko siirtoon. Jos kaikki siirrettävät tiedot eivät mahdu USB-muistitikulle, tee siirto pienemmissä osissa. Kopioi tikulle kerralla niin paljon tiedostoja kuin sille mahtuu, siirrä tiedot ja toista, kunnes kaikki tiedostot ja asetukset on siirretty.

CD- tai DVD-levyt

Käytettäessä tätä tapaa Windowsin asetusten siirtäminen arvioi tarvittavan levytilan sekä CD- tai DVD-levyjen määrän valitsemiesi tietojen siirtoa varten. Kummankin tietokoneen on pystyttävä lukemaan ja kirjoittamaan valittua CD-/DVD-muotoa.

Windowsin asetusten siirtämisen käynnistäminen

Kun olet kirjautunut käyttäjätilille järjestelmänvalvojan oikeuksin ja valinnut, mitä siirtotapaa käytetään tietojen siirrossa tietokoneesta toiseen, käynnistä Windowsin asetusten siirtäminen jollakin seuraavista tavoista. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

•Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään Asetusten siirtäminen ja valitse luettelosta Windowsin asetusten siirtäminen.

•Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Apuohjelmat, Järjestelmätyökalut ja valitse sitten Windowsin asetusten siirtäminen.

•Valitse Käynnistä, Ohje ja tuki, kirjoita hakukenttään Asetusten siirtäminen ja paina Enter-näppäintä. Näkyviin tulee tulosluettelo. Valitse luettelosta Asetusten siirtäminen -ohjeaihe.

Windowsin asetusten siirtäminen on oletusarvoisesti asennettuna Windows Vistassa ja Windows 7:ssä. Sitä ei ole Windows XP:ssä eikä sitä aiemmissa versioissa. Voit asentaa ohjatun asetusten siirtotoiminnon USB-aseman kautta tai ulkoiselta levyltä, kun alla olevassa ikkunassa pyydetään tekemään niin. Jos siirrät tiedostoja vanhasta tietokoneesta, jossa on käytössä Windows Vista- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmä, ja vanhassa tietokoneessa on jo Windowsin ohjattu asetusten siirtotoiminto asennettuna, voit valita Olen jo asentanut sen vanhaan tietokoneeseen -vaihtoehdon ja edetä näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Siirtäminen käyttämällä asetusten siirtämisen kaapelia

Kun siirrät tiedostoja ja asetuksia käyttämällä asetusten siirtämisen kaapelia, vanhan ja uuden tietokoneen on oltavaa kytkettynä toisiinsa kyseisellä kaapelilla.

Siirtäminen kotiverkon tai pienyrityksen verkon kautta

Voit helposti siirtää suuria määriä tiedostoja ja asetuksia toiseen tietokoneeseen verkon kautta. Varmista, että olet kirjautunut vanhaan ja uuteen tietokoneeseen järjestelmänvalvojan oikeuksin. Kytke kummassakin tietokoneessa Ethernet-kaapeli reitittimeen, jotta tietokoneet ovat samassa verkossa. Käynnistä Windowsin asetusten siirtäminen kummassakin tietokoneessa. Määritä kummassakin tietokoneessa tieto kohtaan Mitä tietokonetta käytät tällä hetkellä? / Kumpaa tietokonetta käytät nyt? Ohjelma pyytää sinua antamaan Windowsin asetusten siirtämisen avaimen Windowsin asetusten siirtotoimintoa käyttävästä vanhasta tietokoneesta. Kun olet antanut avaintiedot, voit määrittää, mitkä tiedot ja asetukset siirretään.

Siirtäminen käyttämällä USB-muistitikkua tai ulkoista kiintolevyä

Voit siirtää tiedostoja ja asetuksia vanhasta tietokoneesta uuteen käyttämällä USB-muistitikkua, ulkoista kiintolevyä tai CD-/DVD-asemaa. Varmista, että tietovälineessä on tarpeeksi tilaa koko siirtoa varten. Näin tietoja ei tarvitse siirtää useassa erässä.

Tämä on paras siirtotapa Windows XP:stä tai Windows Vistasta Windows 7:ään päivitettäessä.

1 - CD-/DVD-asema

2 - USB-muistitikku

Tiedostosiirron viimeistely

Kun olet valinnut Windowsin asetusten siirrossa käytettävän siirtotavan noudattamalla näytön ohjeita, voit valita siirrettävät tiedostot ja asetukset valitsemalla Mukauta.

Kun olet tehnyt haluamasi mukautukset ja valinnut Siirrä, näyttöön avautuu Suojattu sisällön siirto -ikkuna. Sinua pyydetään antamaan siirrettävän tilin salasana. Näin varmistetaan, ettei tietoja siirretä ilman omistajan lupaa.

Kun olet edennyt prosessin loppuun, siirto on valmis. Tämän jälkeen pystyt käyttämään siirrettyjä tiedostoja ja asetuksia.

Voit kysyä lisätietoja tai antaa meille palautetta ottamalla yhteyttä tekniseen tiimiimme Twitterissä.

Pikavinkkisisältöä julkaisee itse Dellin teknisen tuen henkilökunta, joka ratkaisee ongelmia päivittäin. Nopean julkaisutahdin mahdollistamiseksi pikavinkit saattavat sisältää ainoastaan osittaisia ratkaisuja tai kiertoteitä, jotka ovat vielä kehitteillä tai joihin tarvitaan vielä lisäperusteita, jotta niitä voidaan pitää ongelman ratkaisuina. Siten Dell ei ole tarkistanut, arvioinut eikä hyväksynyt pikavinkkejä, joten niitä kannattaa käyttää varoen. Dell ei vastaa mistään menetyksistä, mukaan lukien asiakkaiden tietojen, voittojen tai tuottojen menetykset, jotka johtuvat pikavinkkien sisältämien ohjeiden noudattamisesta.

Artikkelin tunnus: SLN288708

Muokattu viimeksi: 25/05/2016 14:26