Järjestelmä lukittuu, kun käytössä on useita virustorjuntaohjelmistoja

Sisällysluettelo:

1. Useimmissa Dell-järjestelmissä on esiasennettu virustorjuntaohjelma
  2. Virustorjuntaohjelmistojen poistaminen tietokoneesta
  3. Valitse vain yksi virustorjuntaohjelma ja asenna se uudelleen

Tässä artikkelissa on tietoja usean virustorjuntaohjelmiston ja apuohjelman samanaikaisen käytön haitoista ja ohjelmistojen asennuksen poistamisesta. Suojaa järjestelmä asentamalla sen jälkeen yksi haluamasi ohjelma.

Useimmissa Dell-järjestelmissä on esiasennettu virustorjuntaohjelma

Huomautus: lisätietoja tietokoneissa mahdollisesti ilmenevien virusten, vakoiluohjelmien ja haittaohjelmien tyypeistä on artikkelissa What are the different types of Viruses, Spyware and Malware that can infect my computer? (englanninkielinen)

Useamman kuin yhden virustorjuntaohjelman käyttäminen saattaa aiheuttaa järjestelmän lukkiutumisen. Useimmissa Dellin tietokoneissa on jo valmiina virustorjuntaohjelma, joten asiakkaat toisinaan asentavat uusia virustorjuntaohjelmia huomaamatta, että tietokoneessa on jo sellainen asennettuna. Jos haluat asentaa muun virustorjuntaohjelman, on tärkeää ensin poistaa muut asennetut virustorjuntaohjelmat, jotka on voitu asentaa tietokoneeseen.

Virustorjuntaohjelmistojen poistaminen tietokoneesta

Lisätietoja virusohjelmistojen asennuksen poistamisesta tietokoneesta on artikkelissa Utilities to Completely Remove Antivirus Software (englanninkielinen). Tämä artikkeli sisältää linkkejä muiden yritysten sivustoihin ja yritysten omiin asennuksenpoistotyökaluihin. Se sisältää linkkejä myös yleisesti käytettyihin asennuksenpoisto-ohjelmistoihin.

Artikkelissa mainitut ohjelmistot:

• Avast
  • AVG
  • Avira
  • BitDefender
  • BullGuard
  • CA Antivirus
  • Comodo Internet Security
  • Dr. Web
  • ESET
  • FRISK F-PROT Antivirus for Windows
  • F-Secure
  • GData
  • Kaspersky
  • K7 Computing
  • Lavasoft
  • McAfee
  • Norman
  • Panda Security
  • Pareto
  • Sophos
  • Symantec
  • Sunbelt Software (Vipre)
  • Total Defense
  • Trend Micro
  • WebrootWindows
  • Security Essentials
  • Zone Alarm
  • Sekalaiset kolmannet osapuolet

Alkuun

Valitse vain yksi virustorjuntaohjelma ja asenna se uudelleen

Valitse vain yksi virustorjuntaohjelma ja asenna se uudelleen. Ei ole suositeltavaa asentaa useampaa kuin yhtä virustorjuntaohjelmistoa tietokoneeseen.

Estäminen:

Valittavissa on runsaasti niin kolmansien osapuolten kuin käyttöjärjestelmään sisältyviä apuohjelmia, joilla voi estää tietokonejärjestelmän luvattoman käytön. Lisätietoja on artikkelissa How to Prevent Internet Attacks on a Dell Computer (englanninkielinen)

Tunnistaminen:

Jos epäilet, että tietokoneessa on haittaohjelmistoja, voit tutkia järjestelmän monella ohjelmistolla ja poistaa epäilyttäviä tiedostoja tai asettaa niitä karanteeniin. Lisätietoja on artikkelissa How to Identify and Repair Malware or Virus Infected Systems (englanninkielinen)

Poistaminen:

Lisätietoja haittaohjelmien poistamisesta on artikkelissa A general guide to removing Malware infections from a Dell PC (englanninkielinen).

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN289657

Muokattu viimeksi: 21/01/2016 08:20