Aitoustodistustarran sijainti Dellin kannettavissa tietokoneissa

Mikä on aitoustodistus (Certificate of Authenticity, COA)?

Aitoustodistus on merkkijono -- aakkosellinen, numeerinen tai aakkosnumeerinen -- joka vastaa tiettyä tietokoneeseen asennettua ohjelmistotuotetta. Yleisin Dell-tietokoneen mukana toimitettu aitoustodistus on Microsoft Windows -aitoustodistus. Saat aitoustodistuksen myös, jos ostat Office-ohjelmiston, kuten Microsoft Office 2003 Basic -version.
Aitoustodistus osoittaa, että ohjelmistokopiolla on laillinen valmistajan (kuten Microsoftin tai Corelin) käyttöoikeus. Aitoustodistukset sijaitsevat tietokoneessa tai varmuuskopio--CD-levyillä.

Huomautus:

Microsoft Windowsin aitoustodistustarra sisältää 25-merkkisen aakkosnumeerisen tuoteavainkoodin ja 14-merkkisen aitoustodistuskoodin. Tarra sijaitsee Dell-tietokonejärjestelmän kotelossa.

Windows 8 -tietokoneissa ei ole aitoustodistusta. Katso lisätietoja artikkelista Missä Windows 8 -tuoteavain sijaitsee, ja mistä tunnistan aidon Windows 8 -asennuksen? "

Seuraava on esimerkki aitoustodistustarrasta:
Kuva 1: Aitoustodistustarra (suurenna napsauttamalla kuvaa)

Tarran sijainti tietokoneen alla vaihtelee järjestelmän tyypin mukaan. Se voi olla esimerkiksi akkulokerossa. Kuvassa on esimerkki tarrojen ulkoasusta.

Kuva 1: Inspiron-tietokoneen alusta

Lisätietoja on Dell-foorumilla

Lue Dell-foorumeilla toisten Dell-käyttäjien kokemuksia. Dell-foorumeilla Dell-käyttäjät voivat keskustella tukiaiheista, oppia toisiltaan ja auttaa toisiaan. Foorumeille voit lähettää kysymyksiä ja vastauksia.

Artikkelin tunnus: SLN289661

Muokattu viimeksi: 06/04/2016 10:22