Windowsin asentaminen Alienware-tietokoneeseen

Sisällysluettelo:

1. Syitä käyttöjärjestelmän uudelleenasennukseen
  2. Asennus

Tässä artikkelissa esitellään eri tavat asentaa Windows Alienware-tietokoneeseen.

1. Syitä käyttöjärjestelmän uudelleenasennukseen

Tärkeimmät kaksi syytä Windowsin uudelleenasennukseen:

1. tietokone toimii todella hitaasti
  2. kiintolevy on vaihdettu.

Jos haluat asentaa Windowsin uudelleen, koska tietokone toimii tavallista hitaammin, tutustu ennen Windowsin uudelleenasennusta artikkeliin Alienware Computer running slow (englanninkielinen). Joskus tietokoneen hitausongelmia voi ratkaista ilman puhdasta asennusta. Jos olet jo kokeillut artikkelin neuvoja ja ongelma toistuu tai olet vaihtanut tietokoneen kiintolevyn hiljattain, voit tehdä puhtaan Windows-asennuksen seuraavien ohjeiden avulla.

2. Asennus

Voit ladata käyttöjärjestelmän uuden kopion Alienware-tietokoneisiin kolmella tavalla:

• AlienRespawn-ohjelmistolla
  • Dell Direct -USB-muistitikun avulla
  • DVD-levyn tai USB-muistitikun avulla

Huomautus: ennen kuin aloitat, varmuuskopioi säilytettävät tiedot, koska kaikki tiedot poistetaan tietokoneesta asennuksen yhteydessä.

AlienRespawn on Alienware-järjestelmiin esiasennettu ohjelmisto, joka sisältää kopion kaikista järjestelmään alun perin asennetuista ohjelmistoista. Kun suoritat sen, se poistaa kiintolevyltä kaikki tiedot ja palauttaa ainoastaan ne ohjelmistot, jotka siihen oli asennettu vastaanottohetkellä. Siksi suosittelemme tietojen varmuuskopiointia, ennen kuin jatkat.

Katso AlienRespawnin käyttöohjeet tästä artikkelista.

Muista, että jos olet alustanut tietokoneen kiintolevyn, olet poistanut myös AlienRespawn-osion. Siksi voit asentaa Windowsin uudelleen ainoastaan Dell Direct -USB-muistitikun, Windows-DVD-levyn tai Windows-USB-muistitikun avulla.

Jos et voi käyttää AlienRespawnia, Dell Direct -USB-muistitikku on nopea tapa asentaa Windows uudelleen, koska se asentaa alkuperäisen käyttöjärjestelmän lisäksi myös perusohjaimet ja AlienRespawn-ohjelmiston.

Katso Dell Direct -USB-muistitikun oikea käyttötapa artikkelista Recovering Windows with the Dell Direct USB key (englanninkielinen).

Irrota aluksi tietokoneesta kaikki muut ulkoiset oheislaitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö. Muutoin asennus ei välttämättä onnistu oikein.

Toimi sen jälkeen seuraavasti. Voit myös katsoa seuraavan videon:

1. Käynnistä tietokone, aseta DVD-levy tai USB-muistitikku ja sammuta tietokone.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen ja avaa BIOS painelemalla Alienware-logonäytössä F12-näppäintä.
  3. Valitse luettelosta DVD-levy/USB-muistitikku ja paina Enter-näppäintä.
  4. Valitse kehotettaessa kieli ja muut asetukset ja valitse Seuraava.
  5. Valitse Asenna Windows.
  6. Hyväksy käyttöoikeussopimus ja valitse Seuraava.
  7. Valitse Valitse haluamasi asennustyyppi -ikkunassa Mukautettu.
  8. Valitse Minne haluat asentaa Windowsin? -sivulla
    • Jos sinulla on uusi kiintolevy, valitse se ja valitse Uusi ja Käytä.
    • Jos aiot alustaa nykyisen kiintolevyn, valitse muutettava Windows-osio.
    • Valitse Alusta ja seuraa näytön ohjeita.
  9. Kun alustus on valmis, käynnistä Windows-asennus valitsemalla Seuraava. Asenna Windows näytön ohjeiden mukaisesti.

Kun Windows-asennus on valmis, asenna järjestelmän ohjaimet. Seuraa vain artikkelia Ohjainten asentaminen Alienware-järjestelmään.

Kun olet asentanut kaikki ohjaimet, jotka järjestelmä tarvitsee, asenna AlienRespawn-ohjelmisto ja luo palautusosio. Sen ansiosta voit käyttää seuraavaan Windows-uudelleenasennukseen AlienRespawn-ohjelmistoa, joka on nopeampi tapa kuin asennus DVD-levyltä tai USB-muistitikulta.

Palautuslevypyynnöt (vain Yhdysvallat ja Kanada)

Jos Alienware-tietokoneesi takuu on voimassa ja sinulla ei ole Windowsin uudelleenasennukseen tarvittavia palautuslevyjä, voit pyytää toimitettavaksi palautus- ja varmuuskopiointilevyjä, joissa on tehdasasennettu käyttöjärjestelmä ja laitteesi ohjaimet ja apuohjelmat.

Tilaa Windows-levy napsauttamalla tätä

Alkuun

Etkö löydä etsimääsi?
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

Twitter   AlienwareServices   Facebook   Alienware Arena

Pikavinkkisisältöä julkaisee itse Dellin teknisen tuen henkilökunta, joka ratkaisee ongelmia päivittäin. Nopean julkaisutahdin mahdollistamiseksi pikavinkit saattavat sisältää ainoastaan osittaisia ratkaisuja tai kiertoteitä, jotka ovat vielä kehitteillä tai joihin tarvitaan vielä lisäperusteita, jotta niitä voidaan pitää ongelman ratkaisuina. Siten Dell ei ole tarkistanut, arvioinut eikä hyväksynyt pikavinkkejä, joten niitä kannattaa käyttää varoen. Dell ei vastaa mistään menetyksistä, mukaan lukien asiakkaiden tietojen, voittojen tai tuottojen menetykset, jotka johtuvat pikavinkkien sisältämien ohjeiden noudattamisesta.

Artikkelin tunnus: SLN289869

Muokattu viimeksi: 09/08/2016 03:15