Dell Chromebook -näppäimistöopas

Tämä opas sisältää näppäimistön käyttöohjeet. Näppäimistössä on erikoistoimintoja, jotka esitellään. Jos artikkeli ei sisällä etsimääsi tietoa, tutustu käyttöoppaaseen tukisivustossa.

Sisällysluettelo:

1. Näppäimistöasettelu
  2. Näppäimistön näppäinten toiminta
  3. Erikoisnäppäinten ja Caps Lockin säätäminen
  4. Näppäimistön pikanäppäimet

1. Näppäimistöasettelu

Chromebookin näppäimistö sisältää joitakin ylimääräisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat Internetin käyttöä. Näppäimistössä on erityisen hakunäppäin ja uusi rivi Internet-pikavalintanäppäimiä. Chromebookin kanssa voi käyttää tavallista USB-näppäimistöä ja samoja pikanäppäimiä.

Huomautus: huomioi, että järjestelmän virtapainike on näppäinten oikeanpuoleisessa yläkulmassa, kun katsot todellista näppäimistöä.

Huomautus: jos näppäimistön kanssa on ongelmia, noudata alla olevan vianmääritysoppaan ohjeita:

Alkuun

2. Näppäimistön näppäinten toiminta

Chromebookin näppäimistö on tarkoitettu helpottamaan oikeiden näppäinten käyttämistä useimmin käytettyihin toimintoihin. Näppäimistön ylärivin erikoisnäppäimet esitellään seuraavassa taulukossa.

Näppäin Toiminto
Siirry selaushistorian edelliselle sivulle. Siirry selaushistorian edelliselle sivulle (F1)
Siirry selaushistorian seuraavalle sivulle. Siirry selaushistorian seuraavalle sivulle (F2)
Lataa nykyinen sivu uudelleen. Lataa nykyinen sivu uudelleen (F3)
Avaa sivu koko näytön tilassa. Avaa sivu koko näytön tilassa (F4)
Siirry seuraavaan välilehteen tai ikkunaan. Siirry seuraavaan välilehteen tai ikkunaan (F5)
Vähennä näytön kirkkautta. Vähennä näytön kirkkautta (F6)
Lisää näytön kirkkautta. Lisää näytön kirkkautta (F7)
Mykistys. Mykistys (F8)
Vähennä äänenvoimakkuutta. Vähennä äänenvoimakkuutta (F9)
Lisää äänenvoimakkuutta. Lisää äänenvoimakkuutta (F10)
Hakunäppäin.

Hae sovelluksista ja Internetistä sovellusluettelossa. Tämä näppäin on Chromebookin sivulla, missä Caps Lock -näppäin on tavallisesti.

Jos käytät tavallista näppäimistöä, hakunäppäin on Ctrl- ja Alt-näppäimen välissä oleva Windows-näppäin.

Voit ottaa Caps Lockin käyttöön tilapäisesti painamalla Alt- ja hakunäppäintä.

Alkuun

3. Erikoisnäppäinten ja Caps Lockin säätäminen

Chromebookissa on erityinen hakunäppäin, joka nopeuttaa hakuja Internetistä. Hakunäppäintä voi käyttää Caps Lock -näppäimen tavoin isojen kirjainten kirjoittamiseen. Myös Ctrl- ja Alt-näppäimen toimintaa voi muuttaa asetussivulla.

Näppäinten toiminnan muuttaminen

1. Kirjaudu sisään Chromebookiin.

2. Napsauta tila-aluetta oikeassa alakulmassa, missä tilin kuva näkyy.

3. Valitse Settings (Asetukset).

4. Valitse Laite-osassa Näppäimistöasetukset.

5. Muuta haun toimintaa valikkojen avulla sekä Ctrl- ja Alt-näppäimellä.

6. Valitse OK.

Lisätietoja hakunäppäimestä

Hakunäppäimen painaminen avaa hakuruudun ja sovellusluettelon. Hakuruudussa voit hakea sekä Internetistä että sovellusluettelosta samanaikaisesti.

Käytätkö tavallista näppäimistöä?

Hakunäppäin on Ctrl- ja Alt-näppäimen välissä oleva Windows-näppäin.

Caps Lock -näppäin on poistettu, jotta hakunäppäimellä on enemmän tilaa, mutta jos tarvitset Caps Lock -toimintoa, voit ottaa sen käyttöön tilapäisesti painamalla Alt- ja hakunäppäintä. Voit poistaa sen käytöstä painamalla näppäinyhdistelmää uudelleen.

Alkuun

4. Näppäimistön pikanäppäimet

Kätevät pikanäppäimet esitellään seuraavassa taulukossa.

Pikanäppäin Toiminto
Esc Keskeytä nykyisen sivun lataus
Alt + ylänuoli Yksi sivu ylöspäin
Alt + alanuoli Yksi sivu alaspäin
Alt + vasen nuoli (askelpalautin) Siirry selaushistorian edelliselle sivulle
Alt + oikea nuolinäppäin
(Vaihto + askelpalautin)
Siirry selaushistorian seuraavalle sivulle.
Ctrl + oikea nuoli Siirry seuraavan sanan loppuun
Ctrl + alanuoli Siirry edellisen sanan alkuun
Ctrl + Alt + ylänuoli Home
Ctrl + Alt + alanuoli End
Ctrl + Alt + oikea nuoli Valitse seuraava sana tai kirjain
Ctrl + Alt + vasen nuoli Valitse edellinen sana tai kirjain
Ctrl + Alt + Z Ota käyttöön tai poista käytöstä esteettömyystoiminnot, jos et ole kirjautunut Google-tilille. Jos olet kirjautunut sisään, voit määrittää esteettömyystoiminnon asetussivulla.
Ctrl + Alt + / Avaa käytettävissä olevien pikanäppäinten luettelo
Ctrl + vaihto + D Tallenna kaikki nykyisen ikkunan avoimet sivut kirjanmerkeiksi uuteen kansioon
Ctrl + Vaihto + G tai
Vaihto + Enter
Siirry etsintäpalkin syötön edelliseen hakutulokseen
Ctrl + vaihto + B Näytä tai piilota kirjanmerkkipalkki. Kirjanmerkit näkyvät Uusi välilehti -sivulla, jos palkki on piilotettu.
Ctrl + vaihto + I Näytä tai piilota Kehittäjän työkalut -paneeli
Ctrl + vaihto + J Näytä tai piilota DOM Inspector
Ctrl + vaihto + L Lukitse näyttö
Ctrl + vaihto + N Avaa uusi ikkuna incognito-tilassa
Ctrl + vaihto + B Näytä tai piilota kirjanmerkkipalkki
Ctrl + vaihto + Q Kirjaudu ulos Google-tililtä
Ctrl + vaihto + Q (kahdesti) Kirjaudu ulos Google-tililtä Chrome OS:ssa
Ctrl + vaihto + R Lataa nykyinen sivu uudelleen käyttämättä välimuistiin tallennettua sisältöä
Ctrl + vaihto + T Avaa viimeksi suljettu välilehti. Google Chrome muistaa 10 viimeksi suljettua välilehteä.
Ctrl + vaihto + V Liitä leikepöydän sisältö vain tekstinä
Ctrl + vaihto + W Sulje nykyinen ikkuna
Ctrl + . Näytä piilotetut tiedostot Tiedostot-sovelluksessa
Ctrl + ? Siirry ohjekeskukseen
Ctrl + 0 Nollaa zoomaustaso
Ctrl + 1 - Ctrl + 8 Siirry ikkunassa numeroa vastaavaan välilehteen
Ctrl + 9 Siirry ikkunan viimeiseen välilehteen
Ctrl + A Valitse koko sivun sisältö
Ctrl + C Kopioi valittu sisältö leikepöydälle
Ctrl + D Tallenna nykyinen sivu kirjanmerkiksi
Ctrl + F Hae nykyiseltä sivulta
Ctrl + G tai Enter Siirry etsintäpalkin syötön seuraavaan hakutulokseen
Ctrl + H Avaa historiasivu
Ctrl + J Avaa lataussivu
Ctrl + K tai Ctrl + E Tee haku. Kirjoita hakusana osoiteriville kysymysmerkin perään ja paina Enter-näppäintä.
Ctrl + L tai Alt + D Valitse osoiterivin sisältö
Ctrl + N Avaa uusi ikkuna
Ctrl + O Avaa tiedosto selaimessa
Ctrl + P Tulosta nykyinen sivu
Ctrl + R Lataa nykyinen sivu uudelleen
Ctrl + S Tallenna nykyinen sivu
Ctrl + T Avaa uusi välilehti
Ctrl + U Näytä sivun lähdekoodi
Ctrl + V Liitä leikepöydän sisältö
Ctrl + W Sulje nykyinen välilehti
Ctrl + X Leikkaa
Ctrl + Z Kumoa viimeisin toiminto
Ctrl + askelpalautin Poista edellinen sana
Ctrl + sarkain Siirry seuraavaan välilehteen
Ctrl + Enter Lisää www. ja .com osoiteriville ja avaa näin muodostettu URL-osoite
Ctrl + vaihto + sarkain Siirry ikkunan edelliseen välilehteen
Ctrl + vaihto + päivitysnäppäin Kierrä näyttöä 90 astetta
Ctrl + vaihto + ) Nollaa näytön koon muutos
Ctrl + vaihto + + Suurenna näytön kokoa
Ctrl + vaihto + - Pienennä näytön kokoa
Ctrl + vaihto + päivitysnäppäin Kierrä näyttöä 90 astetta
Ctrl + + Lähennä sivua
Ctrl + - Loitonna sivua
Alt + linkin napsautus Avaa napsauttamasi linkki uuteen välilehteen taustalle
Alt + 1 - Alt + 8 Siirry numeroa vastaavaan ikkunaan
Alt + 9 Siirry viimeiseen avoimeen ikkunaan
Alt + E tai Alt + F Avaa selaimen työkalurivin Chrome-valikko
Alt + askelpalautin Poista seuraava kirjain (poisto eteenpäin)
Alt + sarkain Siirry seuraavaan avoimeen ikkunaan
Alt + vaihto + sarkain Siirry edelliseen avoimeen ikkunaan
Alt + vaihto + M Avaa Tiedostot-sovellus
Alt + vaihto + B Sijoita kohdistin kirjanmerkkipalkkiin. Siirrä kohdistinta käyttämällä pikanäppäimen vaihto+Alt+T toimintoja.
Vaihto + Alt + S Avaa näytön oikean alakulman tila-alueen
Vaihto + Alt + L

Sijoita kohdistin käynnistimeen

• Siirrä kohdistin työkalurivin seuraavaan kohtaan painamalla sarkainta tai oikeaa nuolta
  • Siirrä kohdistin työkalurivin edelliseen kohtaan pikanäppäimellä vaihto+sarkain tai vasemmalla nuolella
  • Aktivoi painikkeet, kuten sivun ja selaimen toiminnot, painamalla välinäppäintä tai Enter-näppäintä
  • Avaa painikkeen pikavalikko (jos se on käytettävissä) pikanäppäimellä vaihto + Äänenvoimakkuuden lisäysnäppäin..
  • Palauta kohdistin sivulle painamalla Esc-näppäintä
Vaihto + haku + äänenvoimakkuuden lisäys Avaa kohdistettuna olevien kohteiden hiiren kakkospainikkeen valikot.
Vaihto + Esc Avaa Tehtävienhallinta

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN293875

Muokattu viimeksi: 29/08/2017 15:17