Inspiron 13 (7347) -mallin käyttö- ja vianmääritysohjeet

Sisällysluettelo:

1. Langattoman verkkoyhteyden ohjeet ja vianmääritys
  2. Dellin Windows 8 -tukikeskus
  3. Hiiri, näppäimistö tai kosketushiiri ei toimi oikein
  4. Tietokone lakkaa vastaamasta tai Suorituskykyongelmien vianmääritys
  5. Microsoft Windows lukittuu tai käynnistyy uudelleen taikka näyttö muuttuu siniseksi
  6. Kannettavan mustan, tyhjän tai vaikeasti nähtävän LCD-näytön vianmääritys
  7. Langattoman antennin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Dell-tietokoneessa
  8. Inspiron 13 (7347) -ohjaimet
  9. Dellin Web-kameran ja Dell Webcam Central -ohjelmiston käyttäminen ja vianmääritys
  10. Kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön
  11. Tietokone ei käynnisty tai kuva ei näy
  12. Dell PC Diagnosticsin pikatesti ja SupportAssist PC-tietokoneisiin ja tabletteihin
  13. Tekniset tiedot
  14. Porttien sijainnit
  15. BIOS-oletusasetusten palauttaminen
  16. Tietokoneen osaa ei tunnisteta

Tämä artikkeli sisältää tietoja Inspiron 13 (7347) -järjestelmän käytöstä ja vianmäärityksestä.

1. Langattoman verkkoyhteyden ohjeet ja vianmääritys

Saat lisätietoja langattoman verkkoyhteyden ohjeista ja vianmäärityksestä siirtymällä Dell Networking and Wireless Support Centeriin.

Alkuun

2. Dellin Windows 8 -tukikeskus

Tämä linkki viittaa Dell Windows 8 Support Centeriin.

Alkuun

3. Hiiri, näppäimistö tai kosketushiiri ei toimi oikein

Seuraavissa Dellin tietämyskannan artikkeleissa on tietoja hiiren, näppäimistön ja kosketuslevyn käyttämisestä ja vianmäärityksestä.

Alkuun

4. Tietokone lakkaa vastaamasta

1. Varmista, että virta katkeaa tietokoneesta, painamalla virtapainiketta vähintään 15 sekunnin ajan.
  2. Irrota kaikki ulkoiset oheislaitteet, kuten näppäimistö, hiiri ja ulkoinen näyttö. Oheislaitteita ovat myös ulkoiset tallennuslaitteet, kuten flash-asemat, USB-laitteet, tulostimet ja muistikortit.
  3. Tarkista painamalla virtapainiketta, että tietokone käynnistyy normaalisti. Jos niin ei ole, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Tietokone ei käynnisty tai se juuttuu Dell-logonäyttöön.
  4. Lataa ja asenna SupportAssist. Lisätietoja SupportAssistin hankkimisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
  5. Tee järjestelmän ylläpitotoimet. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Microsoft Windowsin optimointi ja ylläpito tai Suorituskykyongelmien ratkaiseminen.
  6. Ala liittää tietokoneeseen laitteita yksi kerrallaan ja testaa, lakkaako järjestelmä vastaamasta.

Alkuun

5. Microsoft Windows lukittuu tai käynnistyy uudelleen taikka näyttö muuttuu siniseksi

Tämä linkki viittaa Microsoftin tietämyskannan artikkeliin Microsoft Windows lukittuu tai käynnistyy uudelleen taikka näyttö muuttuu siniseksi.

Alkuun

6. Kannettavan mustan, tyhjän tai vaikeasti nähtävän LCD-näytön vianmääritys

Lisätietoja kannettavan LCD-näytön vianmäärityksestä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Kannettavan mustan, tyhjän tai vaikeasti nähtävän LCD-näytön vianmääritys.

Alkuun

7. Langattoman antennin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Dell-tietokoneessa

Paina Fn-näppäintä pitkään ja paina PrtScr-näppäintä. Tämän toistaminen ottaa vuorotellen langattoman antennin käyttöön ja poistaa sen käytöstä.

Lisätietoja Dell-tietokoneen langattoman antennin käyttöönotosta ja poistamisesta käytöstä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Langattoman antennin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Dell-tietokoneessa.

Alkuun

8. Inspiron 13 (7347) -ohjaimet

Katso lisätietoja saatavilla olevista ohjaimista siirtymällä Inspiron 13 7347 -ohjainsivulle.

Tämä artikkeli sisältää tietoja Inspiron 13 (7347) -tietokoneen ohjainten lataamisesta: Ohjaimen lataaminen ja asentaminen.

Alkuun

9. Dellin Web-kameran ja Dell Webcam Central -ohjelmiston käyttäminen ja vianmääritys

Lisätietoja tietokoneen Web-kameran vianmäärityksestä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dellin Web-kameran ja Dell Webcam Central -ohjelmiston käyttäminen ja vianmääritys.

Alkuun

10. Kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön

Tietoja kosketuslevyn ottamisesta käyttöön ja poistamisesta käytöstä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-kannettavan kosketuslevyn ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä.

Alkuun

11. Tietokone ei käynnisty tai kuva ei näy

Jos tietokone ei käynnisty lainkaan tai se käynnistyy (valot syttyvät ja tuulettimet pyörivät), mutta kuvaa ei näy, kuuntele käynnistymisen aikana mahdollisesti kuuluvia merkkiääniä.

Jos kuulet merkkiääniä, katso tietokoneen vianmääritysohjeita (taulukosta 1).
Merkkiäänet Kuvaus Mahdollinen syy
1 BIOS ROM -tarkistussumma käynnissä tai virhe Emolevyn vika, kattaa BIOSin vioittumisen ja ROM-virheet.
2 Muistia (RAM) ei havaittu Muistin tai muistipaikan vika
3
  • Piirilevyn virhe (North- ja South-siltauksen virhe, DMA-/IMR-/ajastinvirhe)
  • Kellotestin virhe
  • Portin A20 vika
  • I/O-pääpiirilevyn vika
  • Näppäimistöohjaimen testihäiriö
Emolevyn vika
4 Muistin luku-/kirjoitusvirhe Muistivirhe
5 Reaaliaikakellon (RTC) virtavika CMOS-pariston vika
6 Video BIOS -testivika Videoalijärjestelmän vika
7 Suorittimen välimuistin testivika Suorittimen virhe
8 LCD LCD-vika

Taulukko 1: toistuvat merkkiäänikoodit

Jos tarvitset lisää apua tietokoneen käytössä, ota yhteys tekniseen tukeen.

Jos merkkiäänikoodeja ei kuulu, toimi seuraavasti:
  1. Irrota kaikki ulkoiset oheislaitteet, kuten näppäimistö, hiiri ja ulkoinen näyttö. Oheislaitteita ovat myös ulkoiset tallennuslaitteet, kuten flash-asemat, USB-laitteet, tulostimet ja muistikortit.
  2. Irrota muuntaja tietokoneesta ja pistorasiasta.
  3. Paina virtapainiketta 15 sekunnin ajan.
  4. Varmista, että virtajohto on tukevasti kiinni muuntajassa.
  5. Liitä muuntaja tietokoneeseen ja toimivaan pistorasiaan.
  6. Tarkista painamalla virtapainiketta, että tietokone käynnistyy normaalisti. Jos niin ei ole, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Tietokone ei käynnisty tai se juuttuu Dell-logonäyttöön.
  7. Ala liittää laitteita yksi kerrallaan ja testaa, käynnistyykö tietokone.

Alkuun

12. Dell PC Diagnosticsin pikatesti ja SupportAssist PC-tietokoneisiin ja tabletteihin

• Nopeimmin ja helpoimmin voit tunnistaa ja ratkaista yleisimpiä ongelmia Dell PC Diagnostics -pikatestillä. Se korjaa ongelman automaattisesti tai ohjaa ratkaisutoimia.
    Huomautus: Jos diagnostiikka löytää vioittuneen osan, aloitamme osan mukaan välittömästi maksuttoman takuuvaihdon.

• SupportAssist, jonka aiempi nimi oli My Dell, tarjoaa järjestelmäpäivityksiä, havaitsee ongelmia ja lähettää sinulle laitekohtaisia hälytyksiä, mikä helpottaa ongelmien ratkaisemista ja estämistä entisestään. Tämän sovelluksen avulla saat käyttöösi kaikki PC-tietokoneiden ja tablettien ylläpito-ominaisuudet, ja säästyt arvailuilta. Lisätietoja SupportAssistin hankkimisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
  • Jos tietokone ei voi käyttää Internetiä, voit käyttää tietokoneen sisäistä vianmääritystä. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Run Built-In Diagnostics (ePSA) for Your System (englanniksi).

Alkuun

13. Tekniset tiedot

Katso lisätietoja Inspiron 13 (7347) -mallin teknisistä tiedoista siirtymällä Inspiron 13 (7347) -opassivulle ja valitsemalla Asennus- ja ominaisuustiedot -kohdan oikealta puolelta PDF.

Alkuun

14. Porttien sijainnit

Katso lisätietoja porttien sijainneista siirtymällä Inspiron 13 (7347) -opassivulle ja valitsemalla Pika-aloitusopas-kohdan oikealla puolella PDF.

Alkuun

15. BIOS-oletusasetusten palauttaminen

1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Kun näet Dell-logon POST-testien aikana, avaa määritysnäyttö painamalla F2-näppäintä.
  3. Valitse BIOS-näytössä Load Defaults (Lataa oletukset).
  4. Lataa oletukset vahvistamalla valinta.

Alkuun

16. Tietokoneen osaa ei tunnisteta

SupportAssist, jonka aiempi nimi oli My Dell, havaitsee ongelmia ja lähettää sinulle laitekohtaisia hälytyksiä. Tämän sovelluksen avulla saat käyttöösi kaikki PC-tietokoneiden ja tablettien ylläpito-ominaisuudet, ja säästyt arvailuilta. Lisätietoja SupportAssistin hankkimisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN295680

Muokattu viimeksi: 27/07/2017 13:28