Dell Windows -palautuskuvan luominen ja käyttäminen

• Tarvitseeko sinun asentaa Microsoft Windows uudelleen Dell-tietokoneeseen esimerkiksi järjestelmän kaatumisen tai kiintolevyn vaihtamisen vuoksi?
  • Dell OS Recovery Tool -apuohjelmalla voit ladata mukautetun Dell-palautustiedoston Microsoft Windowsia varten.
  • Lataa apuohjelma seuraavasti, luo USB-palautuslevy ja asenna Microsoft Windows uudelleen Dell-tietokoneeseen.

Tarvitsemasi asiat

• Sen Dell-tietokoneen palvelutunniste, johon haluat asentaa Microsoft Windowsin
  • Lataa ja asenna Dell OS Recovery Tool
  • Tyhjä USB-muistitikku, jolla on vähintään 8 Gt vapaata tilaa
  • Microsoft .NET Framework 4.5.2 tai uudempi
  • Järjestelmänvalvojan oikeudet, ja vähintään 8 Gt vapaata tallennustilaa Dellin ISO-palautuskuvan lataamista varten

Dell OS Recovery Tool -apuohjelman käyttäminen

Dell OS Recovery Tool -apuohjelmalla voit luoda USB-palautuslevyn, joka sisältää Dell-tietokonettasi varten mukautetun Dellin ISO-palautustiedoston. USB-palautuslevyn luominen Windows-tietokoneella:

Huomautus: Windows 10 S ei salli Dell OS Recovery Tool -apuohjelman lataamista tai käyttöä Microsoft Windows 10 S -tietokoneessa. Jos haluat luoda käyttöjärjestelmän Microsoft Windows 10 S -tietokoneeseen, luo käyttöjärjestelmän palautuslevy Windows-tietokoneessa ohjeiden mukaisesti. Valitse sitten Select Device to Recovery (Valitse palautettava laite) -näytössä Other Device (Muu laite).
  1. Avaa työpöydällä oleva Dell OS Recovery Tool kaksoisnapsauttamalla sen kuvaketta.
    Huomautus: Valitse Käyttäjätilien valvonta -ikkunassa Kyllä.

2. Liitä tietokoneeseen USB-muistitikku, jolla on vähintään 8 Gt tallennustilaa.

3. Valitse Select Device to Recover (Valitse palautettava laite) -näytössä This Device (Tämä laite) (kuva 1), jotta tunnistat tietokoneen, jolle haluat luoda käyttöjärjestelmän palautuslevyn.
    Jos luot käyttöjärjestelmän palautuslevyä jollekin toiselle tietokoneelle, valitse Other Device (Muu laite) (kuva 2) ja anna kyseisen Dell-tietokoneen palvelutunniste.
    Dell OS Recovery Tool - valitse palautettava laite
    Kuva 1: valitse This Device (Tämä laite), jos käytät samaa tietokonetta. (Vain englanniksi)

Dell OS Recovery Tool - valitse palautettava laite
    Kuva 2: valitse Other Device (Muu laite), jos käytät eri tietokonetta. (Vain englanniksi)

4. Dell OS Recovery Tool -apuohjelma näyttää käyttöjärjestelmän näköistiedostot, jotka ovat saatavilla kyseiselle palvelutunnisteelle.
    Aloita lataus valitsemalla Download (Lataa) (kuva 3). Kun lataus on valmis, valitse Next (Seuraava).
    Dell OS Recovery Tool - valitse käyttöjärjestelmä
    Kuva 3: aloita palautustiedoston lataus valitsemalla Download (Lataa). (Vain englanniksi)

5. Valitse USB-muistitikku, josta haluat luoda USB-palautuslevyn (kuvat 4 ja 5) ja valitse Burn OS (Tallenna käyttöjärjestelmä).
    Dell OS Recovery Tool - valitse USB-muistitikku
    Kuva 4: valitse USB-muistitikku. (Vain englanniksi)

Dell OS Recovery Tool - USB-laitteen alustusvaroitus
    Kuva 5: USB-muistitikku alustetaan. (Vain englanniksi)
    Varoitus: Saat ilmoituksen, että KAIKKI USB-aseman tiedot MENETETÄÄN. Varmuuskopioi USB-asemassa mahdollisesti olevat tiedot ja jatka valitsemalla Yes (Kyllä).

6. Dell OS Recovery Tool -apuohjelma alkaa koota käyttöjärjestelmän palautuslevyä.

7. Kun prosessi on valmis, näet yhteenvetonäytön ja voit halutessasi tulostaa Recovery Guide -oppaasta ohjeet Microsoft Windowsin uudelleenasennukseen USB-palautuslevyltä (kuva 6).
    Dell OS Recovery Tool - valitse palautettava laite
    Kuva 6: yhteenvetonäyttö. (Vain englanniksi)

Microsoft Windowsin asentaminen USB-palautusvälineeltä

1. Liitä luomasi USB-palautuslevy Dell-tietokoneeseen, johon haluat asentaa Microsoft Windowsin.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen ja napauta Dell-logonäytössä F12-näppäintä, kunnes näytön oikeassa yläkulmassa näkyy teksti Preparing one time boot menu.
  3. Valitse käynnistysvalikosta USB-asema ja paina Enter-näppäintä.
  4. Valitse Valitse asetus -näytössä Vianmääritys ja valitse Palauttaminen asemasta.
  5. Viimeistele Microsoft Windows -asennus seuraamalla näytön ohjeita.
    Asennus kestää jonkin aikaa, ja tietokone saattaa käynnistyä uudelleen useita kertoja.
  1. Liitä USB-asema Dell-tietokoneeseen, johon haluat asentaa Microsoft Windowsin.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen ja napauta Dell-logonäytössä F12-näppäintä, kunnes näytön oikeassa yläkulmassa näkyy teksti Preparing one time boot menu.
  3. Valitse käynnistysvalikon UEFI Boot -kohdasta USB-asema ja paina Enter-näppäintä.
  4. Kun Windows Setup avautuu, valitse asetukset.
  5. Valitse Windows-asennusvalintaikkunassa Asenna nyt.
  6. Tarkista käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksyn käyttöoikeussopimuksen ehdot.
  7. Valitse Valitse haluamasi asennustyyppi -ikkunassa Mukautettu (kokeneet käyttäjät).
  8. Valitse Minne haluat asentaa Windowsin? -ikkunassa suurin sisäinen levy ensisijaiseksi osioksi ja valitse Seuraava.
    Jos ensisijaisessa osiossa on 0 Gt vapaata tilaa, valitse Varaamaton tila ja Seuraava.
  9. Windows Setup luo automaattisesti uuden Windows-osion ja alustaa sen ja aloittaa Windows-asennuksen.
    Asennus kestää jonkin aikaa, ja tietokone saattaa käynnistyä uudelleen useita kertoja.
Ohjeet Linux-käyttöjärjestelmän uudelleenasennukseen käyttöjärjestelmän palautuslevyn avulla löydät Dellin tietämyskannan artikkelista How to use the Dell Hosted Recovery Image of Linux.

Usein kysytyt kysymykset

Dell OS Recovery Tool -apuohjelma toimii kaikissa Windows-tietokoneissa.

Dell OS Recovery Tool -apuohjelma toimii ainoastaan Windows-tietokoneissa. Windowsin ISO-tiedoston lataaminen manuaalisesti muussa kuin Windows-tietokoneessa:

1. Siirry Dellin Windows-palautusnäköistiedostojen lataussivustoon.
  2. Anna Dell-tietokoneen palvelutunniste ja vahvistuskoodi ja valitse Check Availability (Tarkista saatavuus).
  3. Valitse Windows-käyttöjärjestelmä ja valitse Download Selected Files (Lataa valitut tiedostot).
  4. Tutustu ehtoihin ja hyväksy ne ja aloita lataus valitsemalla Continue (Jatka).
  5. Valitse olemassa oleva kansio Browse for Folder (Etsi kansio) -ikkunassa tai luo uusi kansio, jonka löydät helposti, ja valitse OK.

Dellin Windows-palautuskuva on saatavilla 64-bittisiin Microsoft Windows -käyttöjärjestelmiin.

Dell OS Recovery Tool pystyy keskeyttämään latauksen ja jatkamaan sitä, jos verkkoyhteydessä ilmenee ongelma. Lataus jatkuu heti, kun verkkoyhteys on palautunut.

Dellin ISO-palautuskuva on suuri tiedosto. Tiedoston lataaminen saattaa kestää jonkin aikaa Internet-yhteyden nopeuden mukaan.

Käynnistäminen USB- tai DVD-palautuslevyltä Dell-tietokoneen Microsoft Windows 7 -asennusta varten:

1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Paina F12-näppäintä, kun tietokone käynnistyy uudelleen, ja käynnistä BIOSiin.
  3. Poista Secure Boot käytöstä.
  4. Ota Legacy Boot käyttöön BIOSissa.
  5. Tallenna BIOS-asetukset ja käynnistä tietokone uudelleen.
Huomautus: jos haluat lisätietoja Secure Boot- tai Legacy Boot -toiminnon käyttöönotosta / poistamisesta käytöstä Dell-tietokoneessa, siirry Dellin käyttöopassivustoon ja tutustu tietokoneen käyttöoppaaseen.

Jos olet lataamassa suurta tiedostoa Dellin verkkosovelluksesta (kuten Dellin Windows-palautustiedostojen lataussivustosta ), saatat saada Liian vähän tilaa asemassa -virheilmoituksen. Tavallisesti tämä johtuu kohdeaseman tilarajoitteesta. Jotkin Dellin Windows-palautuskuvasivustosta ladattavat tiedostot voivat olla jopa 8 Gt:n kokoisia.

Sinun on ehkä vapautettava tilaa kiintolevyltä virheen korjaamiseksi. Lisätietoja levytilan vapauttamisesta on Microsoftin tietämyskannan artikkeleissa:

Jos sinulla on ulkoinen tai toissijainen kiintolevy, jossa on enemmän vapaata tilaa, voit tallentaa tiedostot sille.

Voit yrittää ratkaista ongelman käyttämällä eri tuotemerkin USB-muistitikkua.

Palautustiedosto ei välttämättä sisällä Dell-tietokoneen uusimpia laiteohjaimia. Uusimmat ohjaimet ovat saatavilla Dellin Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivustosta. On suositeltavaa ladata ja asentaa uusimmat laiteohjaimet, kun olet asentanut Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneeseen.

Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Ohjainten ja ladattavien tiedostojen usein kysytyt kysymykset.

Artikkelin tunnus: SLN299044

Muokattu viimeksi: 19/09/2017 09:16