UEFIn (BIOSin) järjestelmän asetusten käyttö Windowsista Dell-järjestelmässä

Tämä ohje koskee UEFIn (BIOSin) asetusten käyttöä Windowsissa. Valitse seuraavista välilehdistä käyttöjärjestelmä, jonka olet asentanut tietokoneeseesi.

UEFIin (BIOSiin) käynnistäminen Windows 10:ssä

Huomautus: Käynnistä UEFI BIOSiin Windowsia avaamatta seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Käynnistä järjestelmä.

Kun Dell-logo tulee näkyviin, siirry Järjestelmän asetuksiin napauttamalla F2-näppäintä. Jos sinun on vaikea päästä Järjestelmän asetuksiin tällä tavalla, paina F2-näppäintä, kun näppäimistön LED-valo välähtää ensimmäisen kerran.

Älä paina F2-näppäintä pitkään, sillä järjestelmä saattaa tulkita sen olevan juuttunut.
  1. Valitse Käynnistä-painikkeen valikko ja valitse Settings (Asetukset).

2. Valitse Update and Security (Päivittäminen ja suojaus). (kuvat näkyvät vain englanniksi ja ovat ohjeellisia)

Näyttökuva Update and Security (Päivittäminen ja suojaus) -valikosta

1. Valitse vasemman reunan valikosta Recovery (Palautus).

2. Valitse Advanced start-up (Käynnistyksen lisäasetukset) -kohdassa Restart Now (Käynnistä uudelleen).

Recovery settings (Palautusasetukset) -valikko ja Advanced start-up (Käynnistyksen lisäasetukset) -vaihtoehto.

1. Valitse Troubleshoot (Vianmääritys).

Näyttökuva Troubleshoot (Vianmääritys) -valikon valintaikkunasta.

1. Valitse Advanced options (Lisäasetukset).

Näyttökuva Troubleshoot (Vianmääritys) -valikon valintaikkunasta.

1. Valitse UEFI Firmware Settings (UEFI-laiteohjelmiston asetukset).

UEFI-laiteohjelmiston asetukset

1. Valitse Restart (Käynnistä uudelleen) ja siirry UEFIin (BIOSiin).

UEFIin (BIOSiin) käynnistäminen Windows 8/8.1:ssä

Huomautus: Tämä osio koskee ainoastaan järjestelmiä, joissa on Windows 8/8.1.

Järjestelmissä, joihin päivitetty tai asennettu Windows 8/8.1, mutta joiden kanssa ei alun perin tullut Windows 8/8.1, ei välttämättä ole kaikkia seuraavassa kuvattuja asetuksia.

Jos järjestelmässä on pre-UEFI BIOS tai jos haluat käynnistää UEFI BIOSiin avaamatta Windowsia, siirry järjestelmän asetuksiin (BIOSiin) napauttamalla  F2-näppäintä, kun Dell-logo näkyy järjestelmän käynnistyksessä.

Koskee seuraavia:

• Windows 8, Windows 8.1
  • UEFI-yhteensopiva BIOS, joka täyttää UEFI 2.3.1C -standardin.

1. Siirry Style UI:n (Tyylikäyttöliittymän) Oikopolut-palkkiin: (kuvat näkyvät vain englanniksi ja ovat ohjeellisia)

Pikanäppäin:
Windows-näppäin  + C

Kosketusnäyttö:
Pyyhkäise sormella näytön oikeasta reunasta keskelle

Hiiri:
Aloita näytön oikeasta ylänurkasta ja siirrä hiirtä näytön pitkin näytön oikeaa reunaa.

Valitse Asetukset.

Windows 8:n asetukset

Huomautus: Jos järjestelmässä ei ole kosketusnäyttöä, klikkaa Virta-symbolia ja pidä Vaihto-näppäintä painettuna samalla, kun valitset Käynnistä uudelleen -painikkeen, ja siirry Vaiheeseen 4.

2. Klikkaa tai napauta Muuta tietokoneen asetuksia -kohtaa näytön oikeassa reunassaPikanäppäin:

Windows-näppäin  + I

Tietokoneen asetukset

3. Klikkaa tai napauta Yleiset-kohtaa vasemmanpuoleisessa ruudussa.

Valitse Käynnistä uudelleen  oikeanpuoleisen ruudun Käynnistyksen lisäasetukset -kohdassa.

Järjestelmä käynnistyy uudelleen Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoon.

Huomautus: Huomautus: Sen jälkeen järjestelmä sammuu ja käynnistyy uudelleen. Kun Dell-logo on näkyvissä, näkyviin pitäisi tulla seuraavat näytöt.

Käynnistyksen lisäasetukset

4. Klikkaa tai napauta Vianmääritys-kohtaa (valikko reagoi kosketukseen).
Vianmääritys

5. Valitse Vianmääritys-osiossa Lisäasetukset.
Vianmäärityksen lisäasetukset

6. Valitse UEFI-laiteohjelman asetukset ja valitse Käynnistä uudelleen, kun seuraava kehote näkyy.

Windows alustaa nyt BIOSin.

UEFI-laiteohjelmiston asetukset

UEFIin (BIOSiin) käynnistäminen Windows 7:ssä

Huomautus: Klikkaa Käynnistä-painiketta ja valitse Käynnistä uudelleen.

Kun Dell-logo tulee näkyviin, siirry Järjestelmän asetuksiin napauttamalla F2-näppäintä. Jos sinun on vaikea päästä Järjestelmän asetuksiin tällä tavalla, paina F2-näppäintä, kun näppäimistön LED-valo välähtää ensimmäisen kerran.

Älä paina F2-näppäintä pitkään, sillä järjestelmä saattaa tulkita sen olevan juuttunut.

Edellä olevat ohjeet soveltuvat myös, jos haluat käynnistää BIOSiin avaamatta ensin Windowsia.

Artikkelin tunnus: SLN143038

Muokattu viimeksi: 03/04/2018 09:45