GPS-ominaisuuden määrittäminen, käyttäminen ja vianmääritys Dell Mobile Broadband Card -apuohjelmalla

Artikkelin yhteenveto: Tässä artikkelissa on tietoja GPS (Global Positioning System) -ominaisuuden määrittämisestä, käyttämisestä ja vianmäärityksestä.

Sisällysluettelo:

1. Käynnistä GPS-palvelu ja hae satelliitteja
  2. Määritä karttaohjelmisto muodostamaan yhteys GPS-vastaanottimeen
  3. Dellin mobiililaajakaistasovittimen uusimman ohjainversion lataaminen ja asentaminen
  4. Dell-tietokoneen mobiililaajakaistasovittimen selvittäminen
  5. Vianmääritys

Aihe 1: Käynnistä GPS-palvelu ja hae satelliitteja
Huomautus:
  • Kaikki tietokoneet eivät tue GPS-ominaisuutta (jos GPS-painiketta ei näy tai se näkyy harmaana, tietokone ei tue ominaisuutta).
  • GPS-toiminto ei edellytä mobiililaajakaistasovittimen aktivoimista.
  • Varmista ennen jatkamista, että näkyvyys taivaalle on hyvä. Tämä kannattaa siksi todennäköisesti tehdä ulkona.
Huomautus:
  • Windows 8:
    1. Siirrä hiiren osoitin näytön oikeaan yläkulmaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
    2. Valitse Search (Haku).
    3. Jatka vaiheeseen 4.
  1. Valitse Käynnistä.

2. Valitse Kaikki ohjelmat.

3. Valitse Dell Wireless.

4. Valitse Dell Mobile Broadband Card -apuohjelma.
    • GPS-tilapainikkeen ilmestyminen saattaa kestää enintään 1-2 minuuttia.

5. Valitse GPS Status (GPS-tila).

6. Valitse Start GPS (Käynnistä GPS).
    • Satelliittien hakeminen saattaa kestää enintään 5 minuuttia.

7. Valitse Exit (Sulje).

Alkuun

Aihe 2: Määritä karttaohjelmisto muodostamaan
yhteys GPS-vastaanottimeen
Huomautus:
Nämä ohjeet koskevat Microsoftin Streets & Trips 2007-, 2008- ja 2009-ohjelmistoa. Lisätietoja jonkin muun karttaohjelmiston määrittämisestä muodostamaan yhteys GPS-vastaanottimeen on ohjelmiston käyttöoppaassa ja valmistajan sivustossa.
Huomautus:
  • Windows 8:
    1. Siirrä hiiren osoitin näytön oikeaan yläkulmaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
    2. Valitse Search (Haku).
    3. Siirry vaiheeseen 3.
  1. Valitse Käynnistä.

2. Valitse Ohjelmat tai Kaikki ohjelmat.

3. Valitse Microsoft Streets & Trips.
    Huomautus:
    Näyttöön voi tulla valintaikkuna, jossa ilmoitetaan, että sovellus on havainnut Wi-Fi-palveluntarjoajan, ja kysytään, haluatko yrittää määrittää sijaintisi sen avulla. Valitse siinä tapauksessa No (Ei).

4. Valitse valikkoriviltä Tools (Työkalut).

5. Valitse GPS Task Pane (GPS-tehtäväruutu).

6. Valitse Configure GPS (Määritä GPS).

7. Valitse Scan (Tarkista).

8. Valitse OK.
Huomautus:
Lisätietoja reitin luomisesta tai sijainnin määrittämisestä GPS-toiminnolla on ohjelmiston valmistajan toimittamissa ohjeissa.

Alkuun

Aihe 3. Uusimman Dell Wireless Bluetooth
-ohjaimen lataaminen ja asentaminen

Tässä artikkelissa on tietoja tietokoneeseen asennetun mobiililaajakaistasovittimen ohjainten lataamisesta.
Huomautus:
Mobiililaajakaistaohjaimet ovat Tietoliikenne-luokassa.

Alkuun

Aihe 4: Dell-tietokoneen mobiililaajakaistasovittimen
selvittäminen

Tämän artikkelin avulla tunnistat tietokoneeseen asennetun mobiililaajakaistasovittimen.
Huomautus:
Etsi kohtaa MDM,WRLES. Mallinumeron alussa on kirjaimet DW.

Voit myös käyttää selaimen Etsi-toimintoa valitsemalla Muokkaa ja sitten Etsi. Etsi mobiililaajakaistasovitin kirjoittamalla kenttään MDM,WRLES

Alkuun

Aihe 5: Vianmääritys

Dell Mobile Broadband Card -apuohjelmaa
ei ole asennettu tai se ei käynnisty

Tässä artikkelissa on tietoja tietokoneeseen asennetun mobiililaajakaistasovittimen ohjainten ja ohjelmiston lataamisesta.
Huomautus:
Mobiililaajakaistaohjaimet ovat Tietoliikenne-luokassa.

Alkuun

Virhe, laitetta ei havaittu
  • Varmista, että uusimmat mobiililaajakaistaohjaimet on asennettu. Lisätietoja on kohdassa Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivuston käyttäminen.
    Huomautus:
    Mobiililaajakaistaohjaimet ovat Tietoliikenne-luokassa.
  • Varmista, että tietokoneeseen on asennettu mobiililaajakaista, joka tukee GPS-toimintoa. Lisätietoja on artikkelissa Miten määritän Dell-tietokoneen osat?.
    Huomautus:
    Etsi kohtaa MDM,WRLES. Mallinumeron alussa on kirjaimet DW.

Voit myös käyttää selaimen Etsi-toimintoa valitsemalla Muokkaa ja sitten Etsi. Etsi mobiililaajakaistasovitin kirjoittamalla kenttään MDM,WRLES

Alkuun

GPS-painike ei näy tai se näkyy harmaana
  • Kaikki tietokoneet eivät tue GPS-ominaisuutta (jos GPS-painiketta ei näy tai se näkyy harmaana, tietokone ei tue ominaisuutta).
    Lisätietoja tietokoneessa olevasta mobiililaajakaistasovittimesta on kohdassa Dell-tietokoneen mobiililaajakaistasovittimen selvittäminen
  • GPS-toiminto ei edellytä mobiililaajakaistasovittimen aktivoimista.

Alkuun

Näyttöön tuli ilmoitus, että radio ei ole käytössä
  • Varmista, että langaton yhteys on otettu käyttöön tietokoneessa kytkimestä.
    Huomautus:
    Lisätietoja langattoman painikkeen sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa. Valitse tietokoneen merkki ja malli ja sitten kieli. Lataa asennusopas tai käyttöopas ja tarkista langattoman kytkimen tiedot.

Alkuun

GPS-vastaanotin ei löytänyt satelliitteja

Varmista, että olet tehnyt seuraavat toimet:

(Lisätietoja näiden vaiheiden tekemisestä on edellä mainituissa linkeissä.)
    • Varmista, että langaton yhteys on otettu käyttöön tietokoneessa kytkimestä.
      Huomautus:
      Lisätietoja langattoman painikkeen sijainnista omassa tietokoneessasi on online-käyttöoppaassa. Valitse tietokoneen merkki ja malli ja sitten kieli. Lataa asennusopas tai käyttöopas ja tarkista langattoman kytkimen tiedot.
    • Varmista, että uusimmat mobiililaajakaistaohjaimet on asennettu. Lisätietoja on kohdassa Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivuston käyttäminen.
    • Varmista, että tietokoneeseen on asennettu mobiililaajakaista, joka tukee GPS-toimintoa. Lisätietoja on artikkelissa Miten määritän Dell-tietokoneen osat?.
    • Varmista, että GPS-sijaintiohjelmisto on määritetty oikein toimimaan GPS-vastaanottimen kanssa.
    • Hae satelliitit paikassa, josta on hyvä näkyvyys taivaalle.

Jos GPS-vastaanotin ei löydä satelliitteja, vaikka olet tehnyt edellä mainitut vianmääritystoimet, ota yhteys tekniseen tukeen.

Alkuun

Artikkelin tunnus: SLN128188

Muokattu viimeksi: 06/04/2016 10:11