• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Dell-kannettavan kosketuslevyn poistaminen käytöstä tai ottaminen käyttöön

Yhteenveto: Ota kannettavan kosketuslevy (kannettavan hiiri, kosketuslevy, hiirihiiri) käyttöön ja poista se käytöstä noudattamalla ohjeita.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö

Ohjeet

Lisätietoja esimerkiksi siitä, miksi kosketuslevy ei toimi, tai miten kannettavan kosketuslevyä käytetään, on Dellin tietämyskannan artikkelissa Kannettavan kosketuslevyn korjaaminen windowsissa.

Katso Dell-kannettavan kosketuslevyn käytöstä poistaminen ja ottaminen käyttöön napsauttamalla laajennettavaa kohtaa, joka vastaa tietokoneeseen asennettua käyttöjärjestelmää.

HUOMAUTUS: Dell ei suosittele kosketuslevyn poistamista käytöstä, ellei käytössä ole ulkoinen USB-hiiri, langaton USB-hiiri tai Bluetooth-hiiri tai ellei tietokoneessa ole kosketusnäyttöä.
HUOMAUTUS: Kun asetus Leave touchpad on when a mouse is connected (Poista kosketuslevy käytöstä, kun se on yhdistetty Windows 11 -käyttöjärjestelmässä) poistetaan käytöstä avattavasta valikosta, kun valitset kosketuslevyn kytkimen vierellä olevan alanuolen, aseta langattoman hiiren sovitin ja poista kosketuslevy käytöstä, vaikka hiiri olisi sammuksissa.
HUOMAUTUS: Tietyt asetukset estävät kohdistinta liikkumasta ympäriinsä kirjoitettaessa. Jos ongelmasi liittyy siihen, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Kohdistin liikkuu väärin, kun kannettavan näppäimistöllä kirjoitetaan.
  1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttäänkosketuslevy.
  3. Valitse Kosketuslevyn asetukset (järjestelmäasetukset).
  4. Etsi kosketuslevyn kytkin.
    • Jos näet kosketuslevyn kytkimen:
      1. Ota kosketuslevy käyttöön tai poista se käytöstä kytkimestä.

• Jos et valitse kosketuslevyn kytkintä:
      1. Valitse Lisää kosketuslevyn asetuksia tai Lisäasetukset.
      2. Valitse Dell Touchpad -välilehti (kuva 1).
        Dell Touchpad -välilehti
        Kuva 1: Dell Touchpad -välilehti
        HUOMAUTUS: Jos Dell Touchpad -välilehteä ei näy, se voi tarkoittaa kahta asiaa:
        • Tietokoneessa on todennäköisesti tarkkuuskosketuslevy. Lisätietoja tietokoneen ongelman selvittämisestä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Tarkkuuskosketuslevyn ominaisuuksien käyttäminen Windowsissa.
        • Apuohjelmaa ei ole asennettu. Katso siinä tapauksessa lisätietoja ohjainten lataamisesta Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen. Dellin kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet.
          • Jos kosketuslevyn ohjaimia ei näy luettelossa, kosketuslevylle ei ole Dellin ohjaimia.
          • Kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön saattaa olla mahdollista, kosketuslevyn valmistajasta ja ohjaimista riippuen.
      3. Valitse kosketuslevyn kuva.
        HUOMAUTUS: Jos kosketat tai napsautat kosketuslevyn kuvaa, mutta et siirry seuraavaan näyttöön, tietokoneessa on todennäköisesti tarkkuuskosketuslevy. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Tarkkuuskosketuslevyn ominaisuuksien käyttäminen Windowsissa.
      4. Ota kosketuslevy käyttöön tai poista se käytöstä kytkimestä.
      5. Valitse Tallenna.
HUOMAUTUS: Jos kosketuslevy ei toimi oikein, vaikka olet tehnyt edellä kuvatut toimet, katso lisätietoja jäljempänä olevasta Kosketuslevyn vianmääritys -osasta.
  1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttäänkosketuslevy.
  3. Korosta ylä- tai alanuolella Kosketuslevyn asetukset (järjestelmäasetukset) ja paina Enter-näppäintä.
  4. Etsi kosketuslevyn kytkin.
    • Jos näet kosketuslevyn kytkimen:
      1. Paina sarkainta, kunnes kosketuslevyn kytkin näkyy korostettuna (sen ympärillä näkyy kehys), ja ota kosketuslevy käyttöön painamalla välinäppäintä.
    • Jos et näe kosketuslevyn kytkintä:
      1. Paina sarkainta, kunnes Lisäasetukset näkyy korostettuna, ja paina välinäppäintä (näkyvissä pitäisi olla kosketuslevyn kuva).
        HUOMAUTUKSIA:
        • Jos korostettu välilehti ei ole Dell Touchpad -välilehti, toimi seuraavasti:
          1. Paina sarkainta, kunnes jokin yläreunan välilehti näkyy aktiivisena (sen ympärillä näkyy kehys).
          2. Valitse Dell Touchpad -välilehti aktiiviseksi vasemmalla tai oikealla nuolinäppäimellä (näkyvissä pitäisi olla kosketuslevyn kuva).
        • Jos Dell Touchpad -välilehti ei ole luettelossa, se voi tarkoittaa kahta asiaa:
          • Apuohjelmaa, jolla kosketuslevy otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä, ei ole asennettu, etkä voi ottaa kosketuslevyä käyttöön ilman ulkoista hiirtä. Etsi siinä tapauksessa ulkoinen hiiri ja katso lisätietoja ohjainten lataamisesta Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen. Dellin kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet.
          • Se voi myös tarkoittaa, että tietokoneessasi on tarkkuuskosketuslevy. Lisätietoja tietokoneen mahdollisista ominaisuuksista on Dellin tietämyskannan artikkelissa Tarkkuuskosketuslevyn ominaisuuksien käyttäminen Windows 8(8.1):ssa ja 10:ssä.
      2. Paina sarkainta kerran ja paina välinäppäintä.
      3. Paina sarkainta kerran (pienennyskuvakkeen ympärillä näkyy kehys).
        HUOMAUTUS: Jos eksyt seuraavissa toimissa, aloita alusta painamalla sarkainta, kunnes pienennyskuvakkeen ympärillä näkyy kehys.
      4. Paina alanuolta kaksi kertaa (Oletus-painikkeen ympärillä näkyy kehys).
      5. Paina välinäppäintä (kosketuslevyn kytkimen pitäisi syttyä).
      6. Paina alanuolta kerran.
      7. Paina oikeaa nuolinäppäintä kaksi kertaa.
      8. Paina ylänuolta kerran.
      9. Paina vasenta nuolta kerran.
      10. Paina välinäppäintä (Tallenna-painike muuttuu sinisestä mustaksi ja kosketuslevy otetaan käyttöön).
HUOMAUTUS: Jos kosketuslevy ei toimi oikein, vaikka olet tehnyt edellä kuvatut toimet, katso lisätietoja jäljempänä olevasta Kosketuslevyn vianmääritys -osasta.
  1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttäänkosketuslevy.
  3. Korosta ylä- tai alanuolella Hiiren ja kosketuslevyn asetukset ja paina Enter-näppäintä.
  4. Etsi kosketuslevyn kytkin.
    • Jos näet kosketuslevyn kytkimen:
      1. Paina sarkainta, kunnes kosketuslevyn kytkin näkyy korostettuna (sen ympärillä näkyy kehys), ja ota kosketuslevy käyttöön painamalla välinäppäintä.
    • Jos et näe kosketuslevyn kytkintä:
      1. Paina sarkainta, kunnes Hiiren lisäasetukset näkyy korostettuna, ja paina välinäppäintä (näkyvissä pitäisi olla kosketuslevyn kuva).
        HUOMAUTUKSIA:
        • Jos korostettu välilehti ei ole Dell Touchpad -välilehti, toimi seuraavasti:
          1. Paina sarkainta, kunnes jokin yläreunan välilehti näkyy aktiivisena (sen ympärillä näkyy kehys).
          2. Valitse Dell Touchpad -välilehti aktiiviseksi vasemmalla tai oikealla nuolinäppäimellä (näkyvissä pitäisi olla kosketuslevyn kuva).
        • Jos Dell Touchpad -välilehti ei ole luettelossa, se voi tarkoittaa kahta asiaa:
          • Apuohjelmaa, jolla kosketuslevy otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä, ei ole asennettu, etkä voi ottaa kosketuslevyä käyttöön ilman ulkoista hiirtä. Etsi siinä tapauksessa ulkoinen hiiri ja katso lisätietoja ohjainten lataamisesta Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen. Dellin kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet.
          • Se voi myös tarkoittaa, että tietokoneessasi on tarkkuuskosketuslevy. Lisätietoja tietokoneen mahdollisista ominaisuuksista on Dellin tietämyskannan artikkelissa Tarkkuuskosketuslevyn ominaisuuksien käyttäminen Windows 8(8.1):ssa ja 10:ssä.
      2. Paina sarkainta kerran ja paina välinäppäintä.
      3. Paina sarkainta kerran (pienennyskuvakkeen ympärillä näkyy kehys).
        HUOMAUTUS: Jos eksyt seuraavissa toimissa, aloita alusta painamalla sarkainta, kunnes pienennyskuvakkeen ympärillä näkyy kehys.
      4. Paina alanuolta kaksi kertaa (Oletus-painikkeen ympärillä näkyy kehys).
      5. Paina välinäppäintä (kosketuslevyn kytkimen pitäisi syttyä).
      6. Paina alanuolta kerran.
      7. Paina oikeaa nuolinäppäintä kaksi kertaa.
      8. Paina ylänuolta kerran.
      9. Paina vasenta nuolta kerran.
      10. Paina välinäppäintä (Tallenna-painike muuttuu sinisestä mustaksi ja kosketuslevy otetaan käyttöön).
HUOMAUTUS: Jos kosketuslevy ei toimi oikein, vaikka olet tehnyt edellä kuvatut toimet, katso lisätietoja jäljempänä olevasta Kosketuslevyn vianmääritys -osasta.
HUOMAUTUKSIA:
  • Dell ei suosittele kosketuslevyn poistamista käytöstä, ellei käytössä ole ulkoinen USB-hiiri, langaton USB-hiiri tai Bluetooth-hiiri tai ellei tietokoneessa ole kosketusnäyttöä.
  • Tietyt asetukset estävät kohdistinta liikkumasta ympäriinsä kirjoitettaessa. Jos ongelmasi liittyy siihen, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Kohdistin liikkuu väärin, kun kannettavan näppäimistöllä kirjoitetaan.
  1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttäänkosketuslevy.
  3. Valitse Hiiren ja kosketuslevyn asetukset.
  4. Etsi kosketuslevyn kytkin.
    • Jos näet kosketuslevyn kytkimen:
      1. Ota kosketuslevy käyttöön tai poista se käytöstä kytkimestä.
    • Jos et näe kosketuslevyn kytkintä:
      1. Valitse näytön alareunasta Hiiren lisäasetukset.
      2. Valitse Dell Touchpad -välilehti (kuva 1).
        Dell Touchpad -välilehti
        Kuva 1: Dell Touchpad -välilehti
        HUOMAUTUKSIA:

Jos Dell Touchpad -välilehti ei ole luettelossa, se voi tarkoittaa kahta asiaa:

1. Apuohjelmaa ei ole asennettu. Katso siinä tapauksessa lisätietoja ohjainten lataamisesta Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen. Dellin kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet.
          • Jos kosketuslevyn ohjaimia ei näy luettelossa, kosketuslevylle ei ole Dellin ohjaimia.
          • Kosketuslevyn poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön saattaa olla mahdollista, kosketuslevyn valmistajasta ja ohjaimista riippuen.
        2. Tietokoneessasi on tarkkuuskosketuslevy. Lisätietoja tietokoneen mahdollisista ominaisuuksista on Dellin tietämyskannan artikkelissa Tarkkuuskosketuslevyn ominaisuuksien käyttäminen Windows 8(8.1):ssa ja 10:ssä.
      3. Valitse kosketuslevyn kuva.
      4. Ota kosketuslevy käyttöön tai poista se käytöstä kytkimestä.
      5. Valitse Tallenna.
HUOMAUTUS: Jos kosketuslevy ei toimi oikein, vaikka olet tehnyt edellä kuvatut toimet, katso lisätietoja jäljempänä olevasta Kosketuslevyn vianmääritys -osasta.
  1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttäänDell-kosketuslevy.
    HUOMAUTUS: Jos Dell Touchpad ei ole luettelossa, se voi tarkoittaa kahta asiaa:
    • Apuohjelmaa, jolla kosketuslevy otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä, ei ehkä ole asennettu, etkä voi ottaa kosketuslevyä käyttöön ilman ulkoista hiirtä. Etsi siinä tapauksessa ulkoinen hiiri ja katso Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen lisätietoja ohjainten lataamisesta (Dell-kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet).
    • Tietokone käyttää jotakin toista apuohjelmaa kosketuslevyn hallintaan. Tarkista seuraavasti, käyttääkö tietokone jotakin toista kosketuslevyn apuohjelmaa:
      1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
      2. Kirjoita hakukenttäänmain.cpl.
      3. Korosta ylä- tai alanuolella main.cpl ja paina Enter-näppäintä.
      4. Etsi Dell Touchpad -välilehti.
        • Jos korostettu välilehti ei ole Dell Touchpad -välilehti, toimi seuraavasti:
          1. Paina sarkainta, kunnes jokin yläreunan välilehti näkyy aktiivisena (sen ympärillä näkyy kehys).
          2. Valitse Dell Touchpad -välilehti aktiiviseksi vasemmalla tai oikealla nuolinäppäimellä (näkyvissä pitäisi olla kosketuslevyn kuva).
        • Jos Dell Touchpad -välilehteä ei ole luettelossa, apuohjelmaa, jolla kosketuslevy otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä, ei ole asennettu, etkä voi ottaa kosketuslevyä käyttöön ilman ulkoista hiirtä. Etsi siinä tapauksessa ulkoinen hiiri ja katso Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen lisätietoja ohjainten lataamisesta (Dell-kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet).
      5. Paina välinäppäintä.
      6. Paina d-näppäintä.
      7. Voit siirtyä asetuksesta toiseen sarkaimella (kukin valittu asetus näkyy kehyksessä) ja valitse ylä- tai alanuolinäppäimellä Enable tai Disable.
      8. Paina sarkainta, kunnes OK näkyy korostettuna, ja paina välinäppäintä.
  3. Korosta ylä- tai alanuolella Dell Touchpad ja paina Enter-näppäintä.
  4. Paina sarkainta kerran (pienennyskuvakkeen ympärillä näkyy kehys).
    HUOMAUTUS: Jos eksyt seuraavissa toimissa, aloita alusta painamalla sarkainta, kunnes pienennyskuvakkeen ympärillä näkyy kehys.
  5. Paina alanuolta kaksi kertaa (Oletus-painikkeen ympärillä näkyy kehys).
  6. Paina välinäppäintä (kosketuslevyn kytkimen pitäisi syttyä).
  7. Paina alanuolta kerran.
  8. Paina oikeaa nuolinäppäintä kaksi kertaa.
  9. Paina ylänuolta kerran.
  10. Paina vasenta nuolta kerran.
  11. Paina välinäppäintä (Tallenna-painike muuttuu sinisestä mustaksi ja kosketuslevy otetaan käyttöön).
HUOMAUTUS: Jos kosketuslevy ei toimi oikein, vaikka olet tehnyt edellä kuvatut toimet, katso lisätietoja jäljempänä olevasta Kosketuslevyn vianmääritys -osasta.
HUOMAUTUKSIA:
  • Dell ei suosittele kosketuslevyn poistamista käytöstä, ellei käytössä ole ulkoinen USB-hiiri, langaton USB-hiiri tai Bluetooth-hiiri tai ellei tietokoneessa ole kosketusnäyttöä.
  • Tietyt asetukset estävät kohdistinta liikkumasta ympäriinsä kirjoitettaessa. Jos ongelmasi liittyy siihen, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Kohdistin liikkuu väärin, kun kannettavan näppäimistöllä kirjoitetaan.
  1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttäänmain.cpl.
  3. Valitse ohjelmaluettelosta main.cpl.
  4. Valitse Dell Touchpad -välilehti (kuva 1).
    Dell Touchpad -välilehti
    Kuva 1: Dell Touchpad -välilehti
    HUOMAUTUS: Jos Dell Touchpad -välilehti ei ole luettelossa, sen apuohjelmaa, jolla kosketuslevyn voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä, ei ole asennettu. Katso lisätietoja ohjainten lataamisesta Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-ohjainten lataaminen ja asentaminen. Dellin kosketuslevyn ohjain ja apuohjelma näkyvät kohdassa Hiiri, näppäimistö ja syöttölaitteet.
  5. Valitse kosketuslevyn kuva.
  6. Ota kosketuslevy käyttöön tai poista se käytöstä kytkimestä.
    HUOMAUTUS: Jos kosketuslevyn käyttökytkin ei näy, tietokone käyttää ehkä jotakin toista apuohjelmaa kosketuslevyn hallintaan.

Voit ottaa kosketuslevyn käyttöön tai poistaa sen käytöstä seuraavasti.

1. Valitse Device Select.
    2. Ota kosketuslevy käyttöön (Enable) tai poista se käytöstä (Disable).
    3. Valitse OK.
  7. Valitse Tallenna.
HUOMAUTUS: Jos kosketuslevy ei toimi oikein, vaikka olet tehnyt edellä kuvatut toimet, katso lisätietoja jäljempänä olevasta Kosketuslevyn vianmääritys -osasta.

Jos edellä mainitut toimet eivät ratkaisseet kosketuslevyn ongelmia, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Diagnostiikkatestin suorittaminen Dell SupportAssist -toiminnolla.

• Testi osoittaa, tunnistetaanko kosketuslevy laitteistotasolla käyttöjärjestelmän ulkopuolella. Jos se tunnistetaan, käyttöjärjestelmä tai jokin asennettu ohjelmisto estää kosketuslevyn toiminnan. Voit palauttaa käyttöjärjestelmän palautuspisteen avulla versioon, jossa kosketuslevy toimi (Windows 10:ssä käyttöjärjestelmä siivotaan). Jos tämä ei auta, käyttöjärjestelmä tarvitsee ehkä asentaa uudelleen. Katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Microsoft Windowsin palauttaminen tai uudelleenasennus Dell-tietokoneessa.
  • Jos testin aikana näkyy virhe, kirjoita se ja vahvistuskoodi muistiin täsmälleen. Siirry sen jälkeen toisessa Internet-yhteyttä käyttävässä laitteessa SupportAssist Pre-Boot System Performance Check -sivulle ja lähetä ongelma.

Lisätietoja

Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä suositeltuja artikkeleita, jotka saattavat kiinnostavat sinua.

Tuki takuun päätyttyä Takuu päättynyt? Ei hätää. Siirry osoitteeseen Dell.com/support, anna Dell-palvelutunnisteesi ja katso tarjouksemme.

HUOMAUTUS: Tarjoukset ovat käytettävissä ainoastaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Saksassa ja Kiinassa (tietokoneasiakkaat). Tämä ei koske palvelin- ja tallennustuotteita.

Artikkelin ominaisuudet

Tuote, johon asia vaikuttaa

Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Edellinen julkaisupäivä

28 marrask. 2023

Artikkelin tyyppi

How To