• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

PowerEdge-palvelinten suorituskykytestaus Iometerillä

Yhteenveto: Dell PowerEdge-palvelinten suorituskykytestaus Iometerillä

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö

Ohjeet

Iometer on työkuormageneraattori (se kuormittaa järjestelmää suorittamalla I/O-toimintoja) ja mittaustyökalu (se seuraa ja tallentaa I/O-toimintojensa suorituskykyä ja niiden vaikutusta järjestelmään). Se voidaan määrittää emuloimaan minkä tahansa ohjelman tai benchmark-testin levylle tai verkolle tuottamaa I/O-kuormitusta, tai sitä voidaan käyttää luomaan täysin synteettisiä I/O-kuormituksia. Se voi luoda ja mitata kuormituksia yhdessä tai useammassa (verkotetussa) järjestelmässä.

1. Kuvaus

Työkalu koostuu kahdesta ohjelmasta: Iometer ja Dynamo.

• Iometer on säätelevä ohjelma. Iometerin graafisessa käyttöliittymässä määritetään työkuorma, määritetään toiminnan parametrit sekä aloitetaan ja lopetetaan testit. Iometer kertoo Dynamolle mitä tehdä, kerää testeistä syntyvät tiedot ja tuottaa tuloksista yhteenvedon. Kerralla voi olla käynnissä vain yksi Iometer-ilmentymä. Se suoritetaan useimmiten palvelinkoneella.

• Dynamo luo työkuormia. Sillä ei ole käyttöliittymää. Iometerin käskystä Dynamo suorittaa I/O-toimintoja ja tallentaa tietoa suorituskyvystä. Sitten se palauttaa tiedot Iometerille. Kerralla voi olla käynnissä useita Dynamo-ilmentymiä. Useimmiten yksi ilmentymä suoritetaan palvelinkoneella ja toinen ilmentymä jokaisella työasemalla.

2. Oppaat

Iometer voidaan asentaa ja käynnistää suoraan suorituskyvyn testaamiseksi Windows-järjestelmissä.
Dynamon erillinen asentaminen ei ole tarpeellista. Alla on ohjeet työkalun asentamiseen ja testin aloittamiseen.

1. Lataa Iometer osoitteesta Iometer.org.

HOW10228_en_US__1icon Huomautus: Windows 2008 ja uudemmat: lataa versio 1.1.0. Vanhemmat Windows -versiot: lataa versio 2006.07.27.

HOW10228_en_US__2image3(1)
    Kuva 1.1: Iometerin lataussivu

2. Napsauta asennustiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana
    HOW10228_en_US__32015-08-17 16_16_12-Oracle Knowledge
    Kuva 1.2: Iometer-tiedosto työpöydällä

3. Hyväksy käyttäjätilien valvonnan pyyntö.
    HOW10228_en_US__4image5(1)
    Kuva 1.3: UAC-pyyntö

4. Valitse tervetulonäytössä Next >.
    HOW10228_en_US__5image6
    Kuva 1.4: Welcome-näyttö

5. Hyväksy käyttöoikeussopimus
    HOW10228_en_US__6image7
    Kuva 1.5: käyttöoikeussopimus

6. Valitse asennettavat osat ja napsauta Next-painiketta
    HOW10228_en_US__7image8
    Kuva 1.6: Valitse osat

7. Valitse asennuksen sijainti ja napsauta Install-painiketta
    HOW10228_en_US__8image9
    Kuva 1.7: Määritä kohdekansio

8. Valitse asennuksen jälkeen Finish
    HOW10228_en_US__9image10
    Kuva 1.8: Valmis asennus

1. Käynnistä Iometer

2. Hyväksy käyttöoikeussopimus
    HOW10228_en_US__10clip_image001(1)
    Kuva 2.1: Käyttöoikeussopimus

3. Napsauta kansiopainiketta
    HOW10228_en_US__11clip_image003
    Kuva 2.2: Kansiopainike vasemmassa yläkulmassa

4. Lataa testikokoonpanotiedosto tai luo se ja avaa se Iometerillä.

HOW10228_en_US__12clip_image004
    Kuva 2.3: Valitse määritystiedosto

5. Valitse testattava laite

Varoitus: Ellei toisin kehoteta, käytä Iometeriä vain tiedostojärjestelmissä. Voit menettää tietoja!

HOW10228_en_US__13clip_image006
    Kuva 2.4: Valitse testattava laite

6. Käynnistä testi napsauttamalla vihreää lippua
    HOW10228_en_US__14image22
    Kuva 2.5: Vihreä lippupainike ylhäällä keskellä

7. Valitse sijainti, johon tulostiedosto tallennetaan
    HOW10228_en_US__15image23
    Kuva 2.6: Valitse tulosten sijainti

8. Testi alkaa ja on käynnissä noin 10–15 minuuttia
    HOW10228_en_US__16image24
    Kuva 2.7: Testi käynnissä

Iometer-ohjelma toimii vain Windows-käyttöjärjestelmissä. Linux-järjestelmissä käytetään Dynamo-työkalua lähettämään tarpeelliset tiedot Windows-järjestelmään, jossa Iometer on asennettuna.
Jotta Linux-järjestelmää voi testata, Iometerin on siis oltava asennettuna Windows-järjestelmässä tai Windows-emulaattorissa. Lataa Iometer osoitteesta Iometer.org.

HOW10228_en_US__1icon Huomautus: Vastaavat Dynamo-tiedostot ovat Iometer-arkistoissa osoitteessa Iometer.org.
  1. Asenna ensin Iometer Windows-järjestelmään, joka on samassa verkossa kuin testattava palvelin.
    Jos Windows-työasemaa ei ole saatavilla, Iometer.exe voidaan suorittaa myös WinE-emulaattorissa.
    HOW10228_en_US__18image29
    Kuva 3.1: Iometerin graafinen käyttöliittymä

2. Yhdistä SSH-yhteydellä Linux-palvelimeen (esim. PuTTYn kautta)
    HOW10228_en_US__19image31
    Kuva 3.2: PuTTY

HOW10228_en_US__20image32
    Kuva 3.3: Valitse Yes

3. Kirjaudu sisään palvelimeen
    HOW10228_en_US__21image33
    Kuva 3.4: Komentorivi PuTTYn kautta

4. Komennolla uname -i saat tietoja laiteympäristöstä. Tietoja tarvitaan oikean Dynamo-version valitsemiseen.
    HOW10228_en_US__22image35
    Kuva 3.5: Tarkista laitteistoversio

5. Tarkista asennettu glibc-versio komennolla rpm -qa|grep -i glibc

HOW10228_en_US__1icon Huomautus: glibc 2.15 tai uudempi tarvitaan Iometer 1.1.0:n kanssa. Muussa tapauksessa käytä versiota 2006.07.27

HOW10228_en_US__24image36
    Kuva 3.6: Komennon tulos

6. Vaihda /tmp-kansioon
    HOW10228_en_US__25image37
    Kuva 3.7: /tmp-kansio

7. Pura ladattu Iometer-tiedosto komennolla tar xvf Iometer -1.1.0-linux.x86_64-bin.tar.bz2
    HOW10228_en_US__26image38
    Kuva 3.8: Pura dynamo-tiedosto

1. Tarkista Windows-järjestelmän IP-osoite komentorivikäyttöliittymän komennolla ipconfig
    HOW10228_en_US__27image30
    Kuva 4.1: Tarkista Windows-järjestelmän IP-osoite

2. Tarkista Linux-järjestelmän IP-osoitteet komennolla ip addr show tai ifconfig -a
    HOW10228_en_US__28image39
    Kuva 4.2: Tarkista Linux-järjestelmän IP-osoite

3. Pysäytä Linuxin palomuuri, jotta Dynamo ja Iometer voivat viestiä keskenään

HOW10228_en_US__1icon Huomautus: Komennot, joilla Linuxin palomuuri pysäytetään:
    SuSE-pohjainen: rcSuSEfirewall2 stop
    RHEL-pohjainen: service iptables stop tai systemctl stop firewalld
    Debian-pohjainen: service iptables stop
    Ubuntu-pohjainen: ufw disable

HOW10228_en_US__30image40
    Kuva 4.3: Pysäytä Linux-järjestelmän palomuuri

4. Komennolla vi /etc/hosts voit tehdä muutoksia hosts-tiedostoon nimien selvittämistä varten
    HOW10228_en_US__31image42
    Kuva 4.4: Avaa /etc/hosts

5. Lisää Linux-järjestelmän IP-osoite ja nimi
    HOW10228_en_US__32image43
    Kuva 4.5: Lisää IP-osoite ja nimi

6. Yhdistä Dynamo ja Iometer seuraavalla komennolla:
     dynamo -i <IP of machine with Iometer = windows system> -m <IP of machine to run workload = linux system>
    HOW10228_en_US__33image44
    Kuva 4.6: Yhdistä Dynamo Iometeriin

HOW10228_en_US__34image45
    Kuva 4.7: Yhteys muodostettu

7. Nyt Linux-palvelin näkyy Iometerissä
    HOW10228_en_US__35image47
    Kuva 4.8: Linux-järjestelmä näkyy Iometerissä

8. Ennen kuin lataat testimallin, tiedostoon on tehtävä joitakin muutoksia.

Avaa tiedosto editorissa (esim. Muistio). Vaihda kohtiin Manager name ja Manager network address tiedot, joita käytettiin kohdassa 5. Kun muutokset on tehty, tallenna tiedosto.
    HOW10228_en_US__36image50
    Kuva 4.9: Hae MANAGER LIST

HOW10228_en_US__37image51
    Kuva 4.10: Lisää Linux-palvelimen nimi

HOW10228_en_US__38image52
    Kuva 4.11: Lisää Linux-palvelimen IP-osoite ja tallenna tiedosto

9. Lataa muutettu malli
    HOW10228_en_US__39image53
    Kuva 4.12: Lataa kokoonpanotiedosto

10. Valitse testattava laite

Varoitus: Ellei toisin kehoteta, käytä Iometeriä vain tiedostojärjestelmissä. Voit menettää tietoja!

HOW10228_en_US__40image54
    Kuva 4.13: Valitse testattava laite

11. Aloita testi napsauttamalla vihreää lippua
    HOW10228_en_US__41image55
    Kuva 4.14: Vihreä lippu ylhäällä keskellä

12. Valitse sijainti, johon tulokset tallennetaan testin jälkeen.
    HOW10228_en_US__42image56
    Kuva 4.15: Valitse tulosten sijainti

13. Testi alkaa
    HOW10228_en_US__43image57
    Kuva 4.16: Testi käynnissä

14. Kun testi on valmis:
    HOW10228_en_US__44image60
    Kuva 4.17: Valmis testi konsolinäkymässä

Älä unohda käynnistää palomuuria uudelleen. Poista tiedot /etc/host-tiedostosta (kumoa kohta 5) ja poistu komennolla exit.
    HOW10228_en_US__45image61
    Kuva 4.18: Sulje konsoli

Tuote, johon asia vaikuttaa

PowerEdge, PowerVault

Edellinen julkaisupäivä

17 syysk. 2021

Artikkelin tyyppi

How To