PowerEdge-palvelimet - usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset Dellin tekniselle tuelle esitettyihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin PowerEdge-palvelimista. Saat tietoja palveluistamme ja hyvistä käytännöistä sekä linkit ratkaisujen ja kiertotapojen yksityiskohtaisiin kuvauksiin.

Jos sisältöä puuttuu, lisää kommentti alle.

Laatuvalinta sisältää artikkeleita, joissa on erityisen hyödyllisiä tietoja.

Suorittimen sisäinen virhe (CPU IErr) tai suorittimen tarkistusvirhe ei tavallisesti ole itse suorittimen virhe, vaan merkki siitä, että suoritin on havainnut järjestelmässä virheen tai saanut virheellisen ohjeen järjestelmän osalta. Tämä voi periaatteessa johtua mistä tahansa järjestelmän osasta, mutta tavallisimmin se johtuu muistivirheestä.

Lisätietoja suorittimen sisäisestä virheestä on artikkelissa Troubleshooting CPU Internal Error (CPU IErr) on PowerEdge Servers) (englanninkielinen)
Onko PowerEdge-palvelimessa ilmennyt ongelmia takuuajan päättymisen jälkeen? Vai haluatko vain päivittää järjestelmää lisälaitteilla?

Lisätietoja yhteydenottovaihtoehdoista ja takuun ulkopuolella olevien PowerEdge-palvelinten vianmääritysresursseista on artikkelissa Server Out of Warranty (englanninkielinen).

Joskus lisätietojen lähettäminen Dellin tekniseen tukeen on tarpeen tarkkaa vianmääritystä varten. Jos haluat lähettää meille järjestelmäraportteja, kuvia tai muita tiedostoja, lataa tiedostot Dell TechDirect -toiminnon kautta. Käyttö ei edellytä aikaisempaa rekisteröitymistä.

Käytä DellinTechDirect -lataustoimintoa, jos

• järjestelmä tai sen hallintatyökalu (esim. SupportAssist) ei voi muodostaa Internet-yhteyttä

• Dellin tekninen tuki pyysi sinua lähettämään tiedostoja, jotka ovat suurempia kuin 8 Mt (sähköpostin liitteiden kokorajoitus)

• muut tavat lähettää tiedostoja ovat epäonnistuneet.

Lähetysprosessin yksityiskohtaiset vaiheet ovat artikkelissa Tiedostojen lataaminen manuaalisesti Dellin tekniseen tukeen

Voit korjata SAS PERC -ohjaimen näyttämän "foreign configuration" (vieras kokoonpano) -virheen seuraavasti:

1. Varmista, että järjestelmä tunnistaa kaikki siihen asennetut ohjaimet.
  2. Varmista, että kaikki SAS-kaapelit on ohjattu oikein ja liitetty tukevasti.
  3. Käynnistä uudelleen ja siirry SAS PERC -ohjaimen BIOSiin.
  4. Tuo SAS PERC -ohjaimen Foreign Configuration BIOSissa.
  5. Käynnistä uudelleen ja siirry SAS PERC -ohjaimen BIOSiin.
  6. Valitse oikea käynnistettävä virtuaalilevy SAS PERC -ohjaimen BIOSin Controller Management -näkymässä.
  7. Tarkista käynnistysjärjestysasetukset BIOSista.
  8. Tee virtuaalilevyn yhdenmukaisuustarkistus (Consistency Check) SAS PERC -ohjaimen BIOSissa.
Voit myös tyhjentää sen OMSA (OpenManage Server Administrator) -hallinnassa. Jos ohjain havaitsee, että RAID-kokoonpano ei vastaa järjestelmän muita osia tai ei ole sen kanssa synkronissa, se merkitsee kokoonpanon vieraaksi.  Näin käy yleisimmin, kun asema siirretään toiseen tietokoneeseen, mutta näin voi käydä myös, jos asema siirtyy offline-tilaan. Asema voi siirtyä offline-tilaan, jos se on hajoamassa tai hajonnut, tai kyse voi olla laiteohjelmiston virheestä.

Seuraavassa artikkelissa on yksityiskohtaiset tiedot kiintolevyjen ja RAID-järjestelmien vianmäärityksestä:
How-To Server Pages : RAID and Physicals Disks (englanninkielinen)

Uusimpien ohjain- ja laiteohjelmistopäivitysten käyttäminen on tärkeää, jotta Dell-järjestelmä toimii optimaalisesti ja vakaasti.

Dellin teknisten päivitysten ilmoitukset ovat kätevä tapa saada tieto julkaisuista välittömästi.

Seuraavassa artikkelissa on yksityiskohtaiset tiedot ilmoitusten tilaamisesta:
Subscribe to receive Dell Driver and Firmware Update notifications (englanninkielinen)

Tämän valinnan on tehnyt Thilo Roberg (Dell EMC – Saksa)
Thilo_Enterprise_Support
........................................

Hei,

nämä ovat 5 tämän kuun suosikkiartikkeliani, jotka koskevat PowerEdge-palvelimia. Niissä käsitellään monipuolisesti laitteistoihin, ohjelmistoihin ja kokoonpanoihin liittyviä ehdotuksia käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

Jos haluat antaa palautetta tästä luettelosta, käytä alla olevaa lomaketta. Huomioin ehdotukset seuraavaa versiota varten.

Klassikot ovat artikkeleita, joissa vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka eivät liity palvelinten sukupolviin.

Dell-palvelutunniste on 7-merkkinen, tuotteen yksilöivä tunniste. Palvelutunnisteen lisäksi on käytössä pikahuoltokoodi, joka on palvelutunnisteen 10-numeroinen versio.
Tarvitset vähintään toisen näistä, jotta Dell pystyy tunnistamaan järjestelmän ja voit tehdä tukipyynnön Dellin tekniselle tuelle.

Seuraavassa artikkelissa on yksityiskohtaisia tietoja palvelutunnisteen sijainnista:
Palvelutunnisteen sijainti Dell-palvelimessa tai -tallennusjärjestelmässä
Päivitykset ovat ohjelmistotiedostoja, joilla voidaan laajentaa ominaisuuksia, käyttöikää tai suorituskykyä sekä korjata merkittäviä virheitä. Lisäksi järjestelmäpäivitys on aina yksi ensimmäisistä vianmääritysvaiheista.

Seuraavassa artikkelissa on yksityiskohtaisia tietoja Dell PowerEdge -palvelinten päivitystavoista:
Manual Maintenance: Updates and more for your Dell PowerEdge server (englanninkielinen)
Voit ottaa yhteyttä Dellin tekniseen tukeen tukipyyntöjä varten monella tavalla. Esimerkiksi Dell SupportAssist -työkalu ilmoittaa tukitiimillemme automaattisesti, jos jossakin valvotussa järjestelmässä ilmenee ongelma. Suosittelemme yhteydenottoa Twitterin tai yhteisömme kautta erityisesti, jos järjestelmällä ei ole palvelusopimusta tai jos haluat esittää muitakin kuin laitevikoihin liittyviä kysymyksiä.

Seuraavissa artikkeleissa on yksityiskohtaisia tietoja eri tavoista tehdä tukipyyntöjä Dellin tekniselle tuelle:
How to open an incident: online (englanninkielinen)
How to open an incident: over the phone (englanninkielinen)

Alkuperäisiä rekisteröityjä omistajuustietoja tarvitsee muuttaa kahdesta syystä:

• omistajuus on muuttunut eli olet ostanut tai muuten hankkinut käytetyn Dell-tuotteen
  • järjestelmä on siirretty pysyvästi eri paikkaan tai maahan.

Jos järjestelmä on siirretty pysyvästi (vähintään 6 kuukaudeksi), järjestelmälle myyntipaikasta ostettu palvelusopimus on voimassa järjestelmän ostomaassa.

Dell siirtää palvelusopimuksen, jos Dellille esitetään tätä koskeva pyyntö ja palvelu on käytettävissä kohdemaassa. Palaa varastoon-, Complete Care-, Sama päivä- ja Pelkät varaosat -sopimukset eivät ole aina siirrettävissä pois alueelta, jolla palvelu on ostettu. Katso lisätietoja palvelusopimuksesta.

1. Valitse tukisivuston yläreunasta Tuki. Valitse sen jälkeen valikosta Takuu ja Omistuksensiirto.

2. Valitse sivun alaosasta Tunnista tuote -painike tai kirjoita palvelutunniste manuaalisesti. Jos haluat lisätä enintään 5 palvelutunnistetta, valitse Lisää toinen tuote. Jos olet valmis, valitse Jatka. Jos haluat lisätä vähintään 10 tunnistetta, käytä Yhdysvaltain U.S. Bulk Transfer -linkkejä tai omistuksensiirtosivun kansainvälistä joukkosiirtoa.

3. Lisää mahdollisimman paljon edellisen omistajan tietoja. Jos kenttä ei ole valinnainen ja sinulla ei ole edellisen omistajan tietoja, kirjoita Tuntematon, jotta voit jatkaa. Sinua pyydetään ehkä selventämään antamiasi tietoja myöhemmin

HUOMAUTUS: puutteelliset tai virheelliset tiedot viivästyttävät pyynnön käsittelyä, ja omistuksensiirto saatetaan kieltää niiden vuoksi.
  1. Täydennä uuden omistajan tiedot. Valitse Jatka

2. Tarkistussivulla voit tarkistaa tiedot ja muuttaa niitä tarvittaessa. Valitse lopuksi Lähetä.

3. Seuraava sivu on omistuksensiirron käyttöoikeussopimus. Jos hyväksyt käyttöehdot, valitse Hyväksyn

4. Viimeinen sivu on vahvistussivu. Tarvittaessa voit siirtää toisen tuotteen.

Seuraavassa artikkelissa on lisää yhteyshenkilöitä, joilta voit kysyä siirtoprosessista:
How to Change Ownership of a Dell Server (englanninkielinen)
Ei ole. Dellin rajoitetun laitteistotakuun mukaan niillä on ainoastaan 1 vuoden rajoitettu laitteistotakuu:

PowerEdge- ja PowerVault-järjestelmien SATA (Serial ATA) -kiintolevyillä on 1 vuoden rajoitettu laitteistotakuu, joka ei ole riippuvainen järjestelmän takuusta. SATA-kiintolevyn takuuta voi ehkä jatkaa lisämaksusta lisäpalveluilla, kuten Dell ProSupport-, Dell ProSupport Plus- ja Dell ProSupport Flex -palvelulla.
Huomautus: tämä rajoitus ei koske järjestelmiä, joissa on käytössä KYHD (Keep Your Hard Drive) -palvelu.

Ajankohtaiset aiheet ovat artikkeleita, joissa on vastauksia ajankohtaisiin usein esitettyihin kysymyksiin.

Dellin 13. sukupolven PowerEdge-palvelinmallit (R/T/M/FX) 430 ja sitä uudemmat tukevat sekä USB 2.0- että USB 3.0 -standardia. BIOSissa on kytkin, jolla voidaan valita joko USB 2.0 tai USB 3.0 (oletus on 2.0).

PowerEdge-palvelinmallit (R/T) 330 ja sitä vanhemmat tukevat ainoastaan USB 3.0 -standardia.

Seuraavassa artikkelissa on lisätietoja BIOS-asetuksista ja aiempien Windows-versioiden asennusta edeltävistä toimista:
How to inject USB 3.0 drivers into Windows Server 2008 R2SP1 for use on Dell R230, R330, T130, T330 (englanninkielinen)

TLS 1.1 on oletusarvoinen tietoliikenneprotokolla iDRAC (integrated Dell Remote Access Controller)- ja CMC (Chassis Management Controller) -konsolin uusimmissa laiteohjelmistoversioissa. Jos selain tai käyttöjärjestelmä, johon OME (OpenManage Essentials) on asennettu, ei tue TLS 1.1 -protokollaa, laitteen tila on tuntematon.

Seuraavissa artikkeleissa on lisätietoja ongelman kiertotavasta:
OME - iDRAC or CMC displays an “unknown” status after upgrading to 2.40.40.40 or later (englanninkielinen)
Disabling TLS 1.0 results in connectivity issues for Dell Management Consoles on Windows Server 2008 R2 and 2012 (englanninkielinen)
SupportAssist Enterprisen pitäisi pystyä määrittämään SNMP-etälaite automaattisesti. Joissakin tapauksissa tämä ominaisuus ei toimi, ja laite tarvitsee määrittää manuaalisesti.

Seuraavassa artikkelissa on lisätietoja SNMP:n määritystavoista:
SupportAssist Enterprise - "Unable to configure SNMP" in SAE (englanninkielinen)

DSET (Dell System E-Support Tool) oli yleisesti tunnettu Dellin työkalu, jota käytettiin vuosien ajan aiemmissa Dell PowerEdge -palvelinsukupolvissa. Koska asianmukaisia järjestelmätietoja voidaan nyt kerätä uusilla tekniikoilla, olemme kehittäneet uuden työkalun, joka on monipuolisempi kuin DSET.

Uusi työkalu on SupportAssist Enterprise, joka tarkkailee samanaikaisesti jopa 300 Enterprise-laitetta (palvelinta, tallennuslaitetta ja kytkintä) ja luo automaattisesti tukipyyntöjä Dellin tekniseen tukeen.

Seuraavassa artikkelissa on yksityiskohtaiset tiedot muutoksesta:
Miksi DSET (Dell System E-Support Tool) on korvattu SAE (SupportAssist Enterprise) -työkalulla?

DellEMC PowerEdge -palvelinten 14. sukupolven julkaisun myötä esiasennettujen VMWare ESXi -käyttöjärjestelmien oletussalasanaksi vaihdettiin järjestelmän yksilöivä palvelutunniste. Vanhemmissa järjestelmissä ei ollut määritettyä oletussalasanaa.

Seuraavassa artikkelissa on yksityiskohtaiset tiedot muutoksesta:
14G PowerEdge -palvelimet: salasana ja BOSS-S1-määritys VMWare ESXi -tehdasasennuksissa

Säilö sisältää 25 eniten pyydettyä artikkelia viime kuukausien ajalta.

1. How to set up and manage your iDRAC 6 & Lifecycle Controller for Dell PowerEdge 11G servers (englanninkielinen)
  2. How to Install an Operating System on Dell PowerEdge Servers (englanninkielinen)
  3. How to check your system configuration? (englanninkielinen)
  4. Fix PowerEdge RAID Controller Errors (PERC failures) (englanninkielinen)
  5. Export of Tech Support Report (TSR) and RAID Controller Log via iDRAC 7+8 (englanninkielinen)
  6. How to repair the Windows Blue Screen error "STOP 0x00000019: BAD_POOL_HEADER" (Server) (englanninkielinen)
  7. OpenManage Server Administrator - Installation (Step by Step) (englanninkielinen)
  8. Dell PowerEdge -palvelimien ja korttikotelopalvelimien kiintolevytyyppien, RAID-järjestelmän ja RAID-ohjaimien tiedot
  9. Using the Virtual Media function on iDRAC 6, 7 and 8 (englanninkielinen)
  10. How to identify which generation your Dell PowerEdge server belongs to (englanninkielinen)
  11. How to Change Ownership of a Dell Server (englanninkielinen)
  12. PowerEdge CMOS battery status is shown as "unknown" in OMSA 7.x (englanninkielinen)
  13. Dell PowerEdge -palvelinten päivitys käynnistyslevyltä/ISO-levykuvasta
  14. How to inject USB 3.0 drivers into Windows Server 2008 R2SP1 (englanninkielinen)
  15. How to open an incident: over the phone (englanninkielinen)
  16. How to open an incident: online (englanninkielinen)
  17. How-To Server Pages : Memory (englanninkielinen)
  18. How-To Server Pages : RAID and Physicals Disks (englanninkielinen)
  19. How to Install an Operating System on Dell PowerEdge Servers (englanninkielinen)
  20. Windows-palvelin: Hidas verkon toiminta Hyper-V-virtuaalikoneissa, kun virtuaalikonejono on käytössä
  21. Windows Server 2012 R2 chipset driver fails to install on PowerEdge servers of 12th generation (englanninkielinen)
  22. Chassis status indicators and hard drive carrier LEDs (englanninkielinen)
  23. Windows Server: How to Properly Turn Off the Windows Firewall in Windows Server 2008 and Above (englanninkielinen)
  24. How to Run Hardware Diagnostics on your PowerEdge Server (englanninkielinen)
  25. Troubleshooting CPU Internal Error (CPU IErr) on PowerEdge Servers (englanninkielinen)