Millä Dellin diagnostiikkatyökaluilla voin diagnosoida ja korjata laitteisto-ongelmia?

Jos tietokoneessa on suorituskykyongelmia, muttet tiedä, mikä laitteiston osa aiheuttaa ongelman tai miten sen voisi korjata, Dell tarjoaa useita laitteiston diagnostiikkatyökaluja avuksesi.

Online Diagnostics

Korjaa laitteesi tai hanki varaosia ilman teknisen tuen apua. Voimme korjata Windows-laitteesi tai lähettää varaosia, jos laitteesi takuu on voimassa. Kun suoritat pikatestin, laitteeseesi asennetaan SupportAssist, joka auttaa sinua jatkossa laitteen vianmäärityksessä.

Huomautus: Joissakin diagnostiikkatesteissä voi näkyä grafiikkaa tai tilanvalintaikkuna ja osa testeistä voi edellyttää osallistumistasi.

Katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Dell Online Diagnostic Tool - Troubleshoot your Dell PC (englanninkielinen).

Dellin pikatesti

Pikatesti tarkistaa Windows-tietokoneesi tai -tabletin kiintolevyaseman, muistin, suorittimen ja optisen aseman. Jos virhe havaitaan, korjaamme sen automaattisesti, ehdotamme vianmääritysvaiheita ja lisätestejä tai autamme sinua yhteensopivien varaosien hankinnassa.

1. Siirry Dell PC Diagnostics -sivulle selaamalla.
  2. Valitse Run Quick Test (Suorita pikatesti).
  3. Dell System Detect -sovellus tarvitaan Dell-laitteesi tunnistamiseen, jotta voimme tarjota mukautettua tukipalvelua. Asenna Dell System Detect -sovellus näytön ohjeiden mukaisesti.
  4. Asenna Dell SupportAssist -sovellus näytön ohjeiden mukaisesti.
  5. Kun Dell SupportAssist -sovellus on asennettu, diagnostiikkatestit aloitetaan.
    Huomautus: Joissakin diagnostiikkatesteissä voi näkyä grafiikkaa tai tilanvalintaikkuna ja osa testeistä voi edellyttää osallistumistasi.
Tukivideo - Dell-tietokoneen vianmääritys Dellin sivustossa

Offline-vianmääritys

Dellin laitteissa on käynnistystä edeltävä vianmääritys, joka havaitsee laitteisto-ongelmat ja tallentaa virhekoodit. Nämä vianmääritystoimet suoritetaan ennen Microsoft Windowsin käynnistymistä, joten laitteisto-ongelmat voidaan havaita ilman toimivaa käyttöjärjestelmää. Alkutesti kestää muutaman minuutin, ja sen aikana järjestelmän muisti (RAM), kiintolevyasema, suoritin ja muut laitteiston osat tarkistetaan virheiden varalta.

Katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Laitteisto-ongelmien ratkaiseminen ePSA- tai PSA-diagnostiikalla ja virhekoodiopas.

Dellin Pre-boot System Assessment tai Enhanced Pre-boot System Assessment (PSA tai ePSA)

Dellin PSA- tai ePSA-vianmäärityksen alustaminen:

1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Kun Dell-logonäyttö avautuu, avaa kerran suoritettava käynnistysvalikko painamalla F12-näppäintä useita kertoja.
  3. Valitse näppäimistön alanuolinäppäimellä Diagnostics (Diagnostiikka) ja paina Enter-näppäintä.
  4. Viimeistele tarkistus noudattamalla näytön kehotteita ja vastaamalla niihin oikein.
  5. Kirjoita näyttöön mahdollisesti tulevat virhekoodit muistiin.
  6. Lisätietoja ePSA- tai PSA-vianmäärityksen virhekoodeista on kohdassa Dell Interactive Support Agent (vain englanniksi).
Tukivideo - Dell-kannettavan tai -pöytätietokoneen laitteisto-ongelmien vianmääritys

Dell SupportAssist tietokoneille ja tableteille

Dell SupportAssist tarkistaa tietokoneen laitteiston ja ohjelmiston kunnon itsenäisesti. Jos ongelma havaitaan, SupportAssist ilmoittaa siitä sinulle. SupportAssist on asennettu valmiiksi kaikkiin Dellin uusiin kotitietokoneisiin ja tabletteihin. Jos laitteesi on alle vuoden vanha, etsi laitteestasi SupportAssist ja suorita sovellus. Jos laitteeseesi ei ole asennettu SupportAssist-sovellusta ja haluat asentaa sen, varmista että laitteesi täyttää järjestelmän vähimmäisvaatimukset ja lataa SupportAssist tietokoneille ja tableteille.

Katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Dell SupportAssist for PC's and Tablets (englanninkielinen).

Vianmäärityksen alustaminen Dellin SupportAssist-sovelluksen avulla:

1. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta.
  2. Valitse Kaikki ohjelmat.
  3. Valitse Dell-kansiossa SupportAssist
  4. Napsauta Checkup (Tarkastus) -ruutua.
  5. Valitse vianmääritystesti, jonka haluat aloittaa.
    • Default (Oletus) – tämä testi kestää noin 10 minuuttia.
    • Stress (Kuormitus) – tämä testi kestää noin 15 minuuttia.
    • Scan a Specific Device (Tietyn laitteen tarkistus) – tämän testin avulla voit suorittaa vianmääritystestin tietokoneesi tietylle laitteelle.
Tukivideo - Dell SupportAssist -sovelluksen esittely

Yritystuotteiden diagnostiikkatyökalut

Yritystuotteiden diagnostiikka- ja tukityökalujen yksityiskohtaiset oppaat ovat saatavissa Palvelin-, tallennus- ja verkkoratkaisut -tukisivustosta.

Artikkelin tunnus: SLN114988

Muokattu viimeksi: 11/10/2017 04:57