Litteän näytön tai kannettavan LCD-näytön puhdistaminen.

Puhdista näyttö

Joissakin tapauksissa näytössä oleva lika voi aiheuttaa kuvapistevirheen. Puhdista näyttö seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Isopropyylialkoholi on tulenarka neste. Älä suihkuta tai kaada mitään nestettä suoraan LCD-näytön pinnalle. Älä puhdista näyttöä, kun tietokone on käynnissä.

1. Katkaise tietokoneesta virta.

2. Katkaise virta järjestelmästä tai näytöstä.

3. Pyyhi LCD-näyttö varovasti pehmeällä, kuivalla liinalla.

Jos näyttöön jää vielä likaa, kostuta liina LCD-näytön puhdistusaineella ja pyyhi näyttöä yksisuuntaisesti yläreunasta alareunaa kohti.
Älä käytä seuraavia kemikaaleja tai niitä sisältäviä nesteitä: asetoni, etyylialkoholi, tolueei, etyylihappo, ammoniakki tai metyylikloridi. Jos käytettävissä on jokin muu kemikaali tai neste, mutta et ole varma, onko se sopiva, älä käytä sitä. Edellä mainittujen kemikaalien käyttäminen voi vahingoittaa LCD-näyttöä pysyvästi. Jotkin markkinoilla olevat ikkunanpuhdistusaineet sisältävät ammoniakkia, joten niitä ei saa käyttää.
  1. Varmista ennen tietokoneen sulkemista tai tietokoneen käyttöä, että LCD-näyttö on kuiva.
Monia puhdistusaineita myydään erityisesti LCD-näyttöjen puhdistusaineina. Niillä voi puhdistaa Dell-kannettavien LCD-näyttöjä. Vaihtoehtoisesti voi käyttää nestettä, joka on puoliksi isopropyylialkoholia ja puoliksi vettä. Esimerkiksi silmälasien puhdistukseen käytettäviä mikrokuitiliinoja voi käyttää erittäin hyvin LCD-näyttöjen kanssa.

Kuvapistekäytäntö

Jos näytössä on ollut kuvapistevirhe, seuraavassa artikkelissa on tietoja Dellin kuvapistekäytännöstä.

Pikavinkkisisältöä julkaisee itse Dellin teknisen tuen henkilökunta, joka ratkaisee ongelmia päivittäin. Nopean julkaisutahdin mahdollistamiseksi pikavinkit saattavat sisältää ainoastaan osittaisia ratkaisuja tai kiertoteitä, jotka ovat vielä kehitteillä tai joihin tarvitaan vielä lisäperusteita, jotta niitä voidaan pitää ongelman ratkaisuina. Siten Dell ei ole tarkistanut, arvioinut eikä hyväksynyt pikavinkkejä, joten niitä kannattaa käyttää varoen. Dell ei vastaa mistään menetyksistä, mukaan lukien asiakkaiden tietojen, voittojen tai tuottojen menetykset, jotka johtuvat pikavinkkien sisältämien ohjeiden noudattamisesta.

Artikkelin tunnus: SLN153766

Muokattu viimeksi: 04/01/2017 08:28