How to Run Hardware Diagnostics on your PowerEdge Server (englanninkielinen)

Tästä artikkelista näet, miten käynnistetään PowerEdge-palvelinten Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka), jonka Dell tarjoaa vianmäärityksen ja ylläpidon perustoimiin.

Sisällysluettelo

1. Johdanto
  2. PowerEdge 12G -palvelimet ja uudemmat
  3. PowerEdge 11G -palvelimet
  4. PowerEdge 9G / 10G -palvelimet

1. Johdanto

Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka) -työkalut on asennettu palvelimeen käyttöjärjestelmän ulkopuolelle. Ne ovat Dellin työkaluja.

Suosittelemme, että diagnostiikka tehdään Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka) -apuohjelmalla säännöllisten ylläpitotoimien yhteydessä, jotta voidaan varmistaa, että liitetty laitteisto toimii oikein.

Diagnostiikka-apuohjelmalla on fyysinen (eli ei vain looginen) näkymä liitettyyn laitteistoon, joten se voi havaita laitteiston virheitä, joita käyttöjärjestelmä ja muut verkkotyökalut eivät havaitse.

Laitteistodiagnostiikka-apuohjelmalla voi tarkistaa muistin, I/O-laitteet, suorittimen, fyysiset levyt ja muut oheislaitteet.

Toimenpiteet määräytyvät palvelimen sukupolven mukaan. Pikavalinnat ja näyttökuvat ovat alla.

Lisätietoja on PowerEdge-palvelimen käyttöoppaassa:

1. Siirry PowerEdge-osaan osoitteessa Dell.com/Support
  2. Valitse palvelinta vastaava järjestelmän tyyppi ja napsauta sitä
  3. Näet kaikki saatavilla olevat oppaat

Huomautus: Tarvitsetko apua Dell-palvelimen sukupolven määrittämiseen? Lisätietoja on artikkelissa How to identify the generation of my server (englanninkielinen).

2. PowerEdge 12G -palvelimet ja uudemmat

1. Paina F10-näppäintä käynnistyksen aikana.
  2. Valitse Lifecycle Controllerin vasemmanpuoleisesta ruudusta Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka).
  3. Valitse oikeanpuoleisesta ruudusta Run Hardware Diagnostics (Suorita laitteiston diagnostiikka). Diagnostiikka-apuohjelma käynnistyy.
  4. Noudata näytön ohjeita. Kun testit ovat valmiita, diagnostiikkatestien tulokset tulevat näyttöön. (Kuva 1 - englanninkielinen)

Kuva 1: ePSA-diagnostiikka

Huomautus: sulje Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka) -sivu käynnistämällä järjestelmä uudelleen.

3. PowerEdge 11G -palvelimet

1. Avaa LifeCycle Controller painamalla F10-näppäintä käynnistyksen aikana
  2. Valitse Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka).
  3. Valitse näytössä

• Run Diags (Suorita diagnostiikka), joka testaa osat (kuva 2 (englanninkielinen))
    • MPMemory, joka testaa muistimoduulit (kuva 2 (englanninkielinen)).

Choose_Diag_or_MPMemory
Kuva 2: Diagnostiikan suorittaminen

3.1 Sisäisen Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka) -työkalun käynnistäminen

Huomautus: Seuraavissa ohjeissa viitataan uusimpaan Hardware Diagnostics (Laitteistodiagnostiikka) -apuohjelmaan, joka sisältyy PowerEdge 11G -palvelinten USC (Unified Server Controller) -ohjaimiin. Vanhemmat versiot voivat olla erinäköisiä, mutta asetukset ovat samankaltaisia.

Jos valitsit Run Diags (Suorita diagnostiikka):

• valitse Express Test (Pikatesti), joka pikatestaa kaikki osat

• valitse Extended Test (Laaja testi), joka testaa kaikki osat perusteellisesti

• valitse Custom Test (Mukautettu testi), jolla voit testata yksittäisiä osia.

11G_HW_Diag_options
Kuva 3: Testivaihtoehdot

Yhden laitteen testaaminen

1. Valitse Custom Test (Mukautettu testi)

2. Seuraavalla sivulla valitaan testattava osa.

Jos esimerkiksi haluat testata kiintolevyn: (kuva 4 (englanninkielinen)):
    1. valitse testattava asema

2. valitse tehtävän testin tyyppi (kuten Drive Self Test (Aseman toimintatesti))

3. valitse haluamasi Diagnostic Options (Diagnostiikka-asetukset)

Suositeltu:
      • Non-Interactive Tests Only (Vain muut kuin vuorovaikutteiset testit)
      • Log output file pathname (Lokin tulostiedoston polun nimi) (tulosten tallentaminen)
      • Continue on Failure (Jatka virheen jälkeen) (keskeytysten estäminen virhetilanteissa)
  3. Aloita testi valitsemalla Run Test (Suorita testi)

Choose_component_to_be_tested
Kuva 4: Kiintolevyn testaaminen

3.2 Muistin diagnostiikka

MpMemory-vaihtoehdolla voit tarkistaa muistin tilan.
Jos valitset MPMemory-vaihtoehdon, valitse suoritettavan testin tyyppi:

Express or Custom (Pikatesti tai Mukautettu). Jos haluat tehdä perustestin, valitse Express (Pikatesti).

Kuva 6: MpMemory (englanninkielinen)

Jos haluat tehdä mukautetun testin, valitse haluamasi testi.

Kuva 7: mukautettu testi (englanninkielinen)

Testiin tarvittava aika vaihtelee sen mukaan, miten paljon muistia palvelimeen on asennettu.

4. PowerEdge 9G / 10G -palvelimet

1. Lataa 32-bittinen diagnostiikka työasemaan
  2. Suorita sovellus työasemassa.
  3. Valitse Continue (Jatka).
  4. Valitse kansio, johon tiedostot puretaan.
  5. Valitse Create a Bootable CD (Luo CD-käynnistyslevy).
  6. Valitse kansio, johon diags.iso-tiedosto tallennetaan.
  7. Tallenna diags.iso näköistiedostona CD-levylle tai asenna se virtuaalimediana DRACiin.
  8. Käynnistä palvelin CD-levyltä/virtuaalimediasta.
  9. Valitse #2 - DDGUI Graphics based diagnostics.

Muista ottaa näyttökuva testituloksista.