Windows 10 -päivityksen ohje

Sisällysluettelo:

1. Katso, onko järjestelmä testattu Windows 10 -päivitystä varten
  2. Katso yleiset Windows 10 -päivityksen ongelmat
  3. Tarkista tulostintuki
  4. Varmuuskopioi keskeiset tiedostot
  5. Luo nykyisen Windows-version palautuslevyt
  6. BIOSin ja ohjaimien päivittäminen
  7. Tee Windows 10 -päivitys
  8. Päivitä tietokoneeseen Windows 10 -ohjaimet päivityksen jälkeen

Tässä artikkelissa käsitellään keskeisiä toimia, jotka on tehtävä ennen Windows 10 -päivitystä, kuten tietojen varmuuskopiointi, ohjainten päivittäminen ennen päivitystä ja järjestelmän Windows 10 -päivitystuen tarkistaminen.

Katso, onko järjestelmä testattu Windows 10 -päivitystä varten

Seuraava sivu sisältää Dell-tietokoneet, joiden Windows 10 -päivityksen tuen Dell on testannut. Jos tietokonemallisi on luettelossa, Windows 7- ja/tai Windows 8.1 -ohjaimet on testattu ja ne toimivat Windows 10:ssä. Jos ohjain ei toimi oikein, Windows Updatesta on saatavilla päivitetty ohjain, joka asennetaan päivityksen yhteydessä.

Avaa testattujen järjestelmien sivu napsauttamalla tätä

Katso yleiset Windows 10 -päivityksen ongelmat

Dell on havainnut useita yleisiä Windows 10 -päivitysongelmia. Ne eivät ole järjestelmäkohtaisia, vaan vaikuttavat moniin tietokoneisiin, joihin tehdään Windows 10 -päivitys. Tutustu näihin ongelmiin ennen Windows 10 -päivitystä, koska ne voivat aiheuttaa ongelmia tietokoneessa tai vaikuttaa ominaisuuksiin, joita ehkä käytät.

Katso yleisten Windows 10 -ongelmien sivu napsauttamalla tätä

Tarkista tulostintuki

Varmista, että tulostin toimii Windows 10:ssä. Dell on testannut monien tulostimiensa Windows 10 -tuen. Tarkista tältä sivulta, tuetaanko tulostinta ja tarvitseeko tulostinohjelmistoa tai -ohjaimia päivittää.

Katso Windows 10 -tulostintuen sivu napsauttamalla tätä

Varmuuskopioi keskeiset tiedostot

Vaikka käyttöjärjestelmän päivitys on tavallisesti vaivatonta, varmuuskopioi tärkeät asiakirjat ja tiedostot aina, ennen kuin teet mitään suuria muutoksia tietokoneeseen.

Windows 7

Tee täydellinen tiedostojen varmuuskopio Windowsin Varmuuskopioi ja palauta -toiminnolla:

Windows 8:

Luo tiedostojen varmuuskopio Tiedostohistorian avulla.

Luo nykyisen Windows-version palautuslevyt

Kun tietokone on päivitetty Windows 10:een, aiemman Windows-version voi palauttaa vielä 30 päivän ajan. Dell suosittelee kuitenkin, että luot nykyisen Windows-version palautuslevyt siltä varalta, että haluat asentaa Windowsin uudelleen myöhemmin. Katso käyttöjärjestelmän palautuslevyjen luontiohjeet alta.

Datasafe Local

Dell Backup and Recovery

Jos tietokoneessa ei ole DataSafe Local- tai Dell Backup and Recovery -ohjelmistoa, lataa niiden näköiskuva verkosta siirtymällä Media Backup -sivulle.

BIOSin ja ohjaimien päivittäminen

Dell suosittelee lämpimästi, että päivität käyttöjärjestelmän BIOSin ja ohjaimet ennen Windows 10 -päivitystä. Windows-päivitys siirtää tietokoneen nykyiset ohjaimet eikä asenna uusia käyttöjärjestelmän mukana, joten tietokoneen uusimpien ohjainten kannattaa olla käytössä ennen siirtoa.

Aloita BIOSin ja ohjainten päivitys siirtymällä tietokonekohtaiselle Dellin Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivuston sivulle. Pidä järjestelmän palvelutunnus käden ulottuvilla, jotta saat juuri oikeat ohjaimet tietokoneeseen.

Tee Windows 10 -päivitys

Microsoftin Windows 10 -päivitys on helppo tehdä. Jos tietokoneen käyttöjärjestelmä on Windows 7 Service Pack 1 tai Windows 8.1 Update, ilmaisinalueella näkyy Windows-kuvake. Tee Windows 10 -päivitys napsauttamalla kuvaketta ja seuraamalla ohjeita.

HUOMAUTUS: Maksuton Microsoft Windows 10 -päivitysohjelma päättyi 29.7.2016. Järjestelmillä, jotka päivitettiin Windows 10:een ennen 29.7.2016, on elinikäinen maksuton asennusoikeus Microsoftilta.

Jos tarvitset lisää tietoja Windows 10 -päivityksestä, tutustu Microsoftin Windows 10 -päivityssivustoon.

Jos et ole asentanut Windows 7 Service Pack 1- tai Windows 8.1 Update -päivitystä, sinun on asennettava ne, ennen kuin voit tehdä Windows 10 -päivityksen.

Päivitä tietokoneeseen Windows 10 -ohjaimet päivityksen jälkeen

Kun tietokone on päivittynyt Windows 10:een, tarkista Dellin ohjainsivustosta päivitetyt Windows 10 -ohjaimet, joita et ehkä saa Windows Updatesta. Asenna kaikki tietokoneeseen tarvittavat Windows 10 -kohdan ohjaimet.

Aloita ohjainten päivitys siirtymällä tietokonekohtaiselle Dellin Ohjaimet ja ladattavat tiedostot -sivuston sivulle. Pidä järjestelmän palvelutunnus käden ulottuvilla, jotta saat juuri oikeat ohjaimet tietokoneeseen.

Pikavinkkisisältöä julkaisee itse Dellin teknisen tuen henkilökunta, joka ratkaisee ongelmia päivittäin. Nopean julkaisutahdin mahdollistamiseksi pikavinkit saattavat sisältää ainoastaan osittaisia ratkaisuja tai kiertoteitä, jotka ovat vielä kehitteillä tai joihin tarvitaan vielä lisäperusteita, jotta niitä voidaan pitää ongelman ratkaisuina. Siten Dell ei ole tarkistanut, arvioinut eikä hyväksynyt pikavinkkejä, joten niitä kannattaa käyttää varoen. Dell ei vastaa mistään menetyksistä, mukaan lukien asiakkaiden tietojen, voittojen tai tuottojen menetykset, jotka johtuvat pikavinkkien sisältämien ohjeiden noudattamisesta.

Artikkelin tunnus: SLN297955

Muokattu viimeksi: 03/11/2016 17:15